Vakbarát változat |
Betűméret

Működik a kémia

Jelzet: DVD 4123

Sam Rockwell neve néhány filmjét ismerve garancia lehet az egyedi filmélményre. A Működik a kémia (Better Living Through Chemistry) néhol furcsa humorú vígjátékában egy kisváros kisemberét alakítja.

Doug Varney (Sam Rockwell) a helyi patika vezetője, aki éppen átvette az üzletet apósától. A film első perceiben már tapasztalhatjuk, hogy milyen elnyomott élete van az edzésmániás felesége (Michelle Monaghan), furcsa – lázadó fia és macsó apósa mellett. Doug egy jó szándékú ember, aki könnyen enged mások akaratának.

Élete akkor vesz nagy fordulatot, amikor megismerkedik a gazdag Elizabeth-tel (Olivia Wilde), akihez házhoz viszi a gyógyszereket. Elizabeth fiatal, gyönyörű és kifogott egy gazdag férjet – ezen túl elégedetlen az életével, gyakran iszik és gyógyszereken él. Kettejük között hamar „működésbe lép a kémia”, valami olyat nyújtanak egymásnak, amit eddig nem tapasztaltak. Elizabeth ráveszi Dougot, hogy lazuljon egy kicsit – rádöbbenti, hogy egy igazi aranybányát vezet. A férfi egyre szabadabban éli az életét: szeretőjének és az ügyesen kevert gyógyszereknek hála. Úgy néz ki, többi kapcsolatára is jobb-rosszabb hatással van ez a pálfordulás. Ám ezt az életvitelt sem üzleti, sem magánéletbeli szempontból nem lehet sokáig folytatni…

A film végére kiderül, hogy van-e jövője a fellángolásnak, van-e értelme kitörni a megszokott keretek közül.

Ezt a filmet akkor ajánlom, ha szeretnének valami kevésbé megszokott vígjátékot nézni, illetve kíváncsiak Sam Rockwell alakítására, aki az egész filmet elviszi a hátán.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Működik a kémia<br />
(2014) on IMDb
 

2020. július 05.