Vakbarát változat |
Betűméret

Libabőr

Jelzet: DVD 4712

A Libabőr tökéletes egy őszi-téli estére: borzongató, könnyed kikapcsolódást nyújt.

Zach (Dylan Minnette – a 13 okom volt sorozat főszereplőjeként ismerhetjük) édesanyjával New Yorkból egy kisvárosba költözik. Hamar felfedezi, hogy szomszédjukban egy kedves, de visszahúzódó lány lakik mogorva édesapjával. Zach hamar összebarátkozik Hannah-val (Odeya Rush), de ezt megnehezíti a zsarnoki apa, aki nem akarja kiengedni a házból a lányát.

A történet egy pontján Zach Hannah megmentésére siet, felfedezi, hogy a lány apja R. L. Stine (Jack Black), a bestseller ifjúsági horror könyvek írója. A titok leleplezése még nem minden! Kiderül, hogy a történetek szereplői ki tudnak lépni a könyvek lapjai közül, ezzel káoszt okoznak a kisvárosban. Zach és új barátainak feladata, hogy megfékezzék a szörnyeket.

Az amerikai bestseller író könyvei a magyar közönségnek is ismerősek lehetnek: a Libabőr sorozatból 16 rész megjelent hazánkban is.

A Rob Letterman rendezte 2015-ös film azon túl, hogy főszereplővé teszi az írót*, felvillantja a kultikus könyvsorozat legismertebb figuráit: a gonosz kerti törpéket, az ördögi hasbeszélő bábut, az óriássáskát. (*Sőt, egy rövid cameo szerepben az igazi Stine is megjelenik!)

A film nemcsak egy ifjúsági horrorvígjáték, hanem egy kis bevezető R. L. Stine könyveinek világába is. Ezen kívül hozza a gyerek-ifjúsági filmek kötelező elemeit: a barátkozás, beilleszkedés nehézségeit a látványos kalandokon túl. Ajánlom felső tagozatos kortól – családi filmnézéshez.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Libabőr<br />
(2015) on IMDb
 

2019. október 05.