Vakbarát változat |
Betűméret

Hangosan dobogó szívek

Jelzet: DVD 5701

A Hangosan dobogó szívek a 2018-as Sundance Filmfesztivál egyik legszívmelengetőbb alkotása volt. A történet középpontjában egy megható apa-lánya történet áll.

Frank Fisher (Nick Offerman) egykori zenész, a gyermekét egyedül nevelő özvegy apa, akinek élete nagy változások előtt áll: lánya, Sam (Kiersey Clemons) orvosi egyetemre készül, a 17 év óta vezetett brooklyni lemezboltját - a csőd közeli állapot miatt - kénytelen lesz bezárni, édesanyjának pedig a hatóságokkal gyűlik meg többször a baja. Frank nem szeretne teljesen elszakadni lányától, akivel közös a zene iránti szenvedélyük, szabadidejükben együtt jammelnek. Egyik nap rögtönözve megírnak egy dalt, amely a Spotyfy-ra feltöltve váratlan sikert arat.

A Hangosan dobogó szívek emberléptékű narratívával mesél kortárs történeteket. A fokozatos leválás és elengedés fázisában élő családtagok egyszerre átoknak és áldásnak élik meg a „Nem vagyunk banda” nevű együttes kezdeti sikerét, mely erősítheti, de szét is rombolhatja akár kettejük viszonyát. Mit kezdjenek a népszerűséggel, mit kezdjenek önmagukkal és egymással?

Egy dupla felnövés történetnek lehetünk tanúi, hisz az orvosi egyetemre készülő okos és céltudatos, fantasztikus hanggal megáldott Sam ugyanúgy válaszúthoz érkezik, mint a lemezbolt felszámolását tervező, hajdani zenekari ambíciók után sóvárgó édesapa. A döntés mindkettejük számára sorsfordító mérföldkő, s mindkettejük lelkében, életében mély nyomot hagy. A muzsika iránti közös szenvedély és az eltérő jövőkép belső vívódásai látszódnak a két főszereplő játékán, melyet a mellékszereplők (Toni Collette, Blythe Danner, Sasha Lane, Ted Danson) tovább erősítenek.

Az alkotás a szeretet és szenvedély, az elfogadás és törődés, a ragaszkodás és elengedés filmje, mely meglepő természetességével kezeli pl. a tinédzserkori homoszexualitást is.

Igazi feel-good mozi, intelligens lélekkel teli dramaturgiával, szívet melengető őszinte pillanatokkal, remek zenékkel, emberi érzésekkel, gesztusokkal, mely a főszereplők játékának köszönhetően válik igazán felejthetetlen élménnyé.

Ajánlja: Boros Ferenc

 Hangosan dobogó szívek<br />
(2018) on IMDb

2019. április 05.