Vakbarát változat |
Betűméret

Esti mesék

Jelzet: DVD 1892
Történetünk bűbájos helyszínen kezdődik: a családi motelt (ahol a vendégek szeretete a legfontosabb szempont) a csupaszív édesapa, Marty (Jonathan Pryce) két tündéri gyermekével működteti.
Marty, aki esténként varázslatos mesékkel altatja kisfiát, jó apa, remek vendéglátó, de csapnivaló üzletember. A vállalkozás, hogy működni tudjon, idegen kézbe kerül…

Ugrunk az időben 25 évet, a motel helyén már egy többszintes szálloda áll.Főhősünk a mindig jókedélyű, de kissé bárdolatlan Skeeter (Adam Sandler) – aki hajdanán a családi motel legifjabb „alkalmazottjaként” töltötte gyermekéveit – a szálloda karbantartójaként dolgozik, reménykedve egy korábbi ígéret beteljesedésében: történetesen, amennyiben úgy alakul, az igazgatói széket foglalhatja el. A várt előléptetésről szóló álmok szertefoszlanak, amikor Richard Nottingham (Richard Griffiths), a hotel igazgatója bejelenti, hogy az újonnan épülő szálloda élén Skeeter egy nyálas kollégája, Kendall Duncan (Guy Pearce) lesz az igazgató. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy Skeetert megkéri testvére, Wendy (Courteney Cox), hogy egy hétig esténként vigyázzon a gyerekeire.

Mikor már minden összeomlani látszik, Skeeter a mesék varázslatos világában találja magát. Esténként szabadjára engedi a fantáziáját, a gyerekeknek káprázatos történeteket mesél: római gladiátorviadalt, középkori történetet, jövőbeli és egyéb sztorikat, persze úgy, hogy mindegyiknek ő lesz a főhőse. A lurkók fellelkesülnek, a cselekmény fonalát átszővik, tovább gondolják. Másnap megtörténik a csoda, kiderül, a gyerekek varázslatos képességgel bírnak: a mesék valamilyen mágikus módon részben valóssággá válnak. Skeeter élete fenekestől felfordul, kezdetét veszi egy elképesztő kaland!

Történetünk vége természetesen happy end: hála Skeeternek, megmenekül egy bontásra ítélt iskola, főszereplőnk saját családi motelt alapít és még a szerelem is megtalálja!

Fontos megemlíteni, hogy a filmben zseniális színészi alakításokkal találkozhatunk. Adam Sandler hozza a mindig mulatságos figuráját, poénjai megunhatatlanok. Kiemelkedő színészi játékot láthatunk Kendall Duncantől (Guy Pearce). Egy igazi rosszindulatú embert alakít, aki piperkőc, és lenéz mindenkit, de ő is megkapja a végén a maga kis „jutalmát”. Remek alakítást nyújt Skeeter barátja, az álmatlansági pánikbetegségben szenvedő Mickey (Russel Brand) is. Az Indián (Rob Schneider) is szerepet kapott a filmben, és hozza a megszokott vicces formáját.

A 100 éve alapított Walt Disney Company kellemes, bájosan humoros, meglepő vígjátéka remek kikapcsolódást nyújt a család minden tagjának a késő őszi borongós, komor hangulatban.
A film üzenete, hogy hinni kell a jóban, a gyermekek ártatlan, őszinte világában és meseszerű elképzeléseink valósággá válhatnak.
Ajánlja: Kiss Attila
 
Bedtime Stories (2008) on IMDb
 

2023. november 16.