Vakbarát változat |
Betűméret

Csillag születik

Jelzet: DVD 5698, DVD 5717

Jackson Maine (Bradley Cooper) egy kiégett rocksztár, aki kiváló a szakmájában és komoly népszerűségnek örvend, mindeközben mégsem találja a helyét a nagyvilágban, egyre lejjebb csúszik a lejtőn: keményen iszik és a drogokat sem veti meg. Egyik nap betéved egy bárba, ahol meghallja Ally-t (Lady Gaga) énekelni, és egyből meglátja a lányban rejlő tehetséget. A férfi mindenben támogatja felfedezettje karrierjét. Egyre szenvedélyesebb szerelmi viszony alakul ki közöttük. A mindennapok nehézségei és az egymás iránti érzelmek dalokká formálódnak. A szórakoztatóipar viszont öli a lelket…

A Csillag születik storyja egy remake. Az alaptörténet kitalálói William A. Wellmann és Robert Carson, az eredeti mű pedig 1937-ben készült Janet Gaynor-ral és Fredric March-csal.1954-ben a két főszereplőt, Judy Garlandot és James Masont és a főcímzenét is Oscar-díjra jelölték. A Barbra Streisand és Kris Kristofferson főszereplésével készült 1976-os verzióba már radikális változtatások kerültek a történetbe. A legújabb változat pedig Bradley Cooper önmegvalósításának a terepe, hisz nemcsak az egyik főszerepet játssza, hanem  társ-forgatókönyvírója, producere és rendezője is volt az alkotásnak.

A film a lehetőségekről, az egymásra találásról, a szerelemről, a boldogságról, majd az elszakadásról és fájdalomról szól. Az érzelemdús jelenetek befogadásában segítenek a nagyszerűen megírt dalszövegek, a gyönyörű slágerek (I’ll never love again, Shallow), a tökéletesen élethű párbeszédek és az őszinte karakterek. A főszereplők remekelnek, Bradley Cooper rocksztárokat megszégyenítő módon énekel és jutalomjátéka Lady Gagára is átragad, aki megmutatja a világnak, hogy színésznőként is képes megállni a helyét Hollywoodban. Minden pillanatban izzik köztük a levegő.

A romantikus alapstory mellett a film mer mélyebbre is ásni: felmerül az alkoholizmus problémája, annak családi és társadalmi vonatkozása, a show business kegyetlen és kiszámíthatatlan világa, az eldobott személyiséggel és a tömegeket kiszolgáló műfajjal.

A Csillag születik alázattal elkészített szívszaggató emberi drámákat elmesélő szép alkotás, melyet a két főszereplő játéka emel igazán a magasba.

Ajánlja: Boros Ferenc

 Csillag születik<br />
(2018) on IMDb

2019. június 05.