Vakbarát változat |
Betűméret

Az óriáskerék

Jelzet: DVD 5712

Woody Allen 2017-es filmje az 1950-es évekbe visz vissza, Coney Island pezsgő életű vidámparkjába. A filmben négy szereplő sorsa fonódik össze, egyes jelenetekben egy-egy drámai színpadi jelenetére emlékeztetve.

A történet Carolina (Juno Temple) érkezésével kezdődik, aki olasz maffiózó férje elől menekül. Apja, Humpty (James Belushi) az egyetlen reménye, akivel házassága óta nem beszélt. A férfi második felesége, Ginny (Kate Winslet) egyáltalán nem örül mostohalányának, épp elég neki, hogy az életével elégedetlen, illetve kisfia miatt aggódik. A film középpontjában igazából Ginny karaktere áll, aki több problémával is küzd: gyermeke apjával nem megfelelően zárult a kapcsolata, Richie nehéz eset, aki egyre durvább módon próbálja felhívni anyja figyelmét magára. Később látjuk, hogy nem tudja feldolgozni álmai szertefoszlását, az alkoholba, majd egy szerelmi viszonyba menekül.

A már amúgy is feszültségteli helyzetet Mickey (Justin Timberlake), a fiatal életmentő képbe kerülése nehezíti. Ginny viszonyt kezd a nála fiatalabb, írói ambíciókat dédelgető férfival, ami számára egyrészt menekülés a házasságából, másrészt egy újabb baj forrása – a korkülönbség, az egymáshoz nem illésük viszonylag hamar felszínre kerül. Főleg amikor Mickey megismeri a szépséges Carolinát is…

A film tele van feszültséggel, komoly kérdésekkel – de néhol humorral és egyedi látványvilággal. Woody Allen olyan helyzetet vázol fel, ahol előre tudjuk, hogy nem lesz happy end – mégis érdemes megnézni a karakterek, a színpadi utóérzés és a látványvilág miatt.

Ajánlja: Waldinger Dóra

 Wonder Wheel: Az óriáskerék<br />
(2017) on IMDb


 

2020. január 05.