Vakbarát változat |
Betűméret

A bűn királynői

Jelzet: DVD 5918
 
A 2019-es Andrea Berloff által írt és rendezett film, mely Ollie Masters 2015-ös képregényéből született, nem tipikus gengsztertörténet.

Az eredeti cím (The Kitchen) New York legendás Hell’s Kitchen negyedére utal, melyet az ír maffia ural. A történet az 1970-es években játszódik. Három maffiózófeleséget ismerhetünk meg, akik férjük börtönbe kerülése után pénz nélkül maradnak. A maffia alig támogatja a feleségeket, miután a férfiak büntetésüket töltik, ezért saját kezükbe kell venniük az irányítást. Kathy-nek (Melissa McCarthy) két gyerekéről is gondoskodnia kell, de Ruby (Tiffany Haddish) és Claire (Elisabeth Moss) sem dolgozik. Megalkotják a saját csapatukat, hogy ezentúl ők szedjék be a védelmi pénzeket, intézzék a nagy bevételt hozó üzleteket.

A három nő hamar átveszi a hatalmat, persze nem mindenki nézi ezt jó szemmel. Meg kell küzdeniük a maffia többi tagjával, és egy idő után belső ellentétek is felütik a fejüket. A film a hagyományostól eltérő szerepben mutatja be a karaktereket, néhol talán túl egyértelművé téve üzenetét: a vagány nők összefognak és sikeresebbek lesznek, mint a férjeik.

Érdekes volt az eddig főleg komikaként megismert Melissa McCarthy-t új szerepben látni, vagy A szolgálólány meséje sztárját, Elisabeth Mosst. Utóbbi karakterén keresztül egy bántalmazó kapcsolatot is feldolgoz a film, melyből Claire kétségbeesetten akar szabadulni.

Azoknak ajánlom ezt a filmet, akik gyorsan pergő, könnyedebb akciófilmre vágynak, nem megszokott karakterekkel és fordulatokkal. Néhol talán túl gyors a megoldás, és nincs kibontva minden szál úgy, ahogy azt érdemes lenne, de mindenképpen érdekes bepillantást nyújt a hetvenes évek időszakába és a maffiózók világába.
 
Ajánlja: Waldinger Dóra
 
 A bűn királynői<br />
(2019) on IMDb

2021. július 29.