Vakbarát változat |
Betűméret

A 9. Magyar Speciális Filmfesztivál kísérőprogramja a Berzsenyi Dániel Könyvtárban | filmvetítés

2023. november 08. 10:00

BDK, 4. emeleti előadóterem

A 9. Magyar Speciális Filmfesztivált 2023. november 7. és 9. között rendezik meg Budapesten. Ez az egyetlen olyan filmes seregszemle Magyarországon, amely a fogyatékossággal élő emberek életére hívja fel a társadalom figyelmét.
 
A fesztivállal egy időben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban 2023. november 8-án 10 órától válogatást láthatunk a versenyprogramba bejutott fogyatékossággal élő alkotók, alkotócsoportok speciális filmjeiből és a róluk szóló mozgóképekből.
 
A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület azzal a céllal alakult, hogy az értelmi fogyatékossággal élő emberek életminőségét a mozgókép lehetőségei által javítsa. A fogyatékossággal élő emberek a legtöbb esetben saját életükből merítve készítenek filmeket, így el tudják mesélni alkotásaikban mindazt, ami fontos számukra, ami foglalkoztatja őket. Olyan világokat tárnak a nézők elé, amelyek csak ritkán vagy nehezen láthatóak, másrészről a kamerán keresztül szembe is néznek önmagukkal, a gondolataikkal, gondjaikkal, érzelmeikkel. 
A többségi társadalom meríthet belőlük erőt és életigenlést, hisz az alkotások nagy része úgy mutat be emberi sorsokat, élethelyzeteket, fiktív történeteket, hogy mindvégig ott van bennük az összetartozás, a hit, a humor, a kitartás és a példás emberi hozzáállás.

2023. október 31.