Vakbarát változat |
Betűméret

Ellen Heidböhmer: A gabonák titkai : egészség, szépség, konyha


A modern táplálkozás elmaradhatatlan alapélelmiszerei a gabonafélék: nemcsak a jól ismert búza, rozs, zab és kukorica, de az utóbbi években közkedveltté vált árpa, köles, chiamag, hajdina, quinoa, amaránt és hasonlók. A szerző arra vállalkozott, hogy kötetében bemutatja ezeket az egészséges, kiváló tápanyagokkal teli gabona- és álgabonaféléket. Az első részben pár oldalon áttekinti a gabonák - egyébként több ezer éves - kultúrtörténetét, majd ismerteti először az ún. ősgabonákat (alakor, árpa, kamut, köles, kukorica, rozs, tönköly), majd az álgabonákat (amaránt, chia, hajdina, quinoa). A folytatásban rámutat a gabonák "sokoldalú erejére", gyógyító hatásaira és tippeket ad konyhai felhasználásukhoz (tárolási ötletekkel és receptekkel). / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 633 H 54
 

2021. július 19.