Vakbarát változat |
Betűméret

Dale Pinnock: A táplálkozás bibliája

A táplálkozás fontosságát kár hangsúlyozni, minden, amit beviszünk szervezetünkbe kihatással lesz ránk akár testi, akár mentális területről beszéljünk: a sejtek közti kapcsolatokat, izmaink, inaink és csontjaink állapotát mind-mind a bevitt tápanyagok határozzák meg, alakítják jó vagy éppen rossz irányba. Az étkezés kapcsán figyelembe kell venni az életkori és életmódbeli sajátságokat, amire a jelen kötet „szakácsdoktor” szerzője is felhívja a figyelmet. A könyvben az alapvető fogalmak tisztázását követően a csecsemők étrendjét ismerteti a szerző, majd a gyerekek, kamaszok, húsz és ötven év közötti felnőttek, majd az idősek eltérő táplálékigényeit mutatja be, kiemeli, hogy mikor milyen vitaminokra, nyomelemekre van szükségünk a rendes fejlődéshez és a szinten tartáshoz, majd pedig, hogy ezekhez (pl. vas, Omega 3 zsírsav, fehérje, szénhidrát, stb.) milyen ételekből juthatunk hozzá. Az életkorok taglalása után a leggyakoribb betegségeket veszi sorra, s hogy hogyan lehet azokat megelőzni, milyen ételeket kell ennünk a betegség alatt és után, hogy minél teljesebb és gyorsabb legyen a gyógyulás folyamata. Külön fejezetben foglalkozik az étrend-kiegészítőkkel, a különböző vitaminokkal, mindegy esetében leírja, miben található meg nagy mennyiségben, miért van arra a szervezetnek szüksége, valamint, hogy mennyi az ajánlott napi bevitel. A részletes leírás után a könyv végén a mutatók találhatók. / Forrás: www.kello.hu

Jelzet: 613 P 70
 

2021. szeptember 14.