A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. október
Új DVD-szerzeményeink
2017. október

Gyerekeknek

Bébi úr (2017)
 Bébi úr</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5266
Rend.: Tom McGrath
Időtartam: 93 perc
 Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt visel, a kezében diplomatatáska, és be nem áll a szája – el is hódítja szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos tulajdona volt, küldetése során aztán egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát. Tim kénytelen összefogni a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébi menedzserrel, hogy megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ rendjét, és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős.
 
Csápi : az óceán hőse (2017)
 Csápi: Az óceán hőse</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5271
Rend.: Julio Soto Gurpide
Időtartam: 88 perc
Sok-sok évvel azután járunk, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberek elhagyták a Földet. Három vízalatti jó barát, Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla vígan éldegél varázslatos otthonukban, míg egy baleset el nem elpusztítja azt. A közösség vezetője, Kraken fontos küldetéssel bízza meg a triót: nekik kell új hazát találni mindannyiuk számára. Csápiék neki is vágnak az ismeretlennek, és tengernyi kalandjuk során rémisztő ellenségekre és kedves barátokra egyaránt szert tesznek, közben pedig olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a Titanic roncsai vagy a jeges sarkvidék. De vajon meglelik-e új otthonukat ebben a végeláthatatlan nagy óceánban?
 
Ricsi, a gólya (2017)
 Ricsi, a gólya</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5277
Rend.: Toby Genkel
Időtartam: 81 perc
Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a disco slágereket éneklő narcisztikus papagájjal a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.


Játékfilmek
 
Fény az óceán felett (2016) – feliratos
 Fény az ócean felett</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5272
Rend.: Derek Cianfrance
Szereplők: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz
Időtartam: 127 perc
Tom Sherbourne, a világítótoronyőr és felesége, a tűzről pattant Isabel boldog házasságban él egy viharverte, elhagyatott szigeten valahol Ausztrália partjainál. Gondtalan életük azonban hamarosan megváltozik, mikor Isabel rádöbben, hogy nem képes teherbe esni. Aztán egy nap egy mentőcsónakot mos partra a víz benne egy síró csecsemővel, a páros pedig egy olyan dilemmával szembesül, amely nem csupán az ő egész világukat rengeti meg, hanem egy idegenét.
 
A galaxis őrzői vol. 2 (2017)
 A galaxis őrzői vol. 2.</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5269
DVD 5270
Rend.: James Gunn
Szereplők: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista
Időtartam: 130 perc
Az Őrzőknek meg kell küzdeniük azért, hogy szedett-vedett családjuk szét ne hulljon, miközben Peter Quill valódi eredetét is feltárják. Régi ellenségekből szövetségesek lesznek, és még a képregényoldalak klasszikus hősei is a segítségükre sietnek.
 
A kör (2017)
 A kör</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5264
Rend.: James Ponsoldt
Szereplők: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega. Időtartam: 105 perc
Mae élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél megkapja álmai állását. A lány nagy lelkesedéssel veti bele a munkába, szorgalmára és tehetségére pedig hamarosan felfigyel a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey is, és megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti bárki más minden lépését...
 
A magas ősz férfi társat keres (2017)
 A magas ősz férfi társat keres</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5276
Rend.: Stéphane Robelin
Szereplők: Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette
Időtartam: 101 perc
Pierre, mióta megözvegyült, elvonult a világ elől, és csak egyetlen gyermeke jelenti számára a kapcsolatot a külvilággal. Miután lánya megajándékozza egy számítógéppel, a férfi felfedezi az interneten található online ismerkedő oldalak végtelen lehetőségét, és meg is ismerkedik egy gyönyörű fiatal nővel, akit nagyon megérint Pierre érett gondolkodása és romantikus természete. Azt azonban nem sejti, hogy a férfi a nagyapja lehetne. Ugyanis Pierre egy fiatal srác, Alex képével regisztrált az oldalra, így ha nem akarja elveszíteni online szerelmét, meg kell győznie Alexet, hogy menjen el helyette a randevúra.
 
Menedék (2016)
 Menedék</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5267
Rend.: Niki Caro
Szereplők: Jessica Chastain, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh. Időtartam: 122 perc
1939-ben járunk, Antonina Żabińska és férje, Dr. Jan Żabiński odaadó gondoskodással vezetik a virágzó varsói állatkertet. Idilli boldogságuknak azonban vége szakad, amikor a nácik megszállják Lengyelországot, ők pedig új felettest kapnak a Birodalom frissen kinevezett fő zoológusa, Lutz Heck személyében. Antonina és Jan mindenüket kockára téve, titokban az ellenállásnak kezdenek el dolgozni: az állatkert rejtett alagútjai és ketrecei segítségével mentenek meg családokat a varsói gettóból. Ám ezzel nagy veszélybe sodorják magukat...
 
Ó, anyám! (2017)
 Ó, anyám!</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5273
Rend.: Jonathan Levine
Szereplők: Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack
Időtartam: 87 perc
Emilyt kirúgja a pasija, ő meg azt hiszi, hogy összedőlt a világ – pedig az csak ezután következik. A párocska ugyanis éppen egzotikus vakációra indult volna, és a magára maradt csaj jobb híján rábeszéli szuperóvatos anyukáját, hogy ő utazzon el vele Dél-Amerikába. Két egymástól ennyire különböző nő ritkán akad egy családban, de aztán a kaland váratlan fordulatot vesz, így anya és lánya kénytelen összefogni, ha élve akarnak kijutni a dzsungelből...

Tagadás (2016)
 Tagadás</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5268
Rend.: Mick Jackson
Szereplők: Rachel Weisz, Tom Wilkinson, Timothy Spall. Időtartam: 105 perc
Lipstadt elismert történész, akinek bíróság előtt kell megvédenie igazát és egyúttal alátámasztania a XX. század legborzalmasabb tényeit, amikor megjelent könyve kapcsán a hírhedt holokauszttagadó, David Irving beperli rágalmazásért. Mivel az angol jogrendszer szerint a vádlott feladata a bizonyítás, Lipstadtra és jogi csapatára hárul a feladat, hogy a bíró előtt bebizonyítsák: a holokauszt megtörtént.

A tehetség (2017)
 A tehetség</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5265
Rend.: Marc Webb
Szereplők: Chris Evans, Mckenna Grace, Lindsay Duncan. Időtartam: 97 perc
Frank Adler egyedül neveli unokahúgát, Maryt. Boldog és nyugodt közös életük azonban veszélybe kerül, amikor a kislány elkezd iskolába járni és kiderül róla, hogy igazi matekzseni. Mary tehetségére ugyanis felfigyel a rég nem látott, basáskodó nagymama, akinek határozott elképzelései vannak a tehetséges kislány jövőjét illetően, miközben Frank szeme előtt az az egyetlen cél lebeg, hogy Marynek felhőtlenül boldog gyermekkora legyen...

Vademberek hajszája (2016)
 Vademberek hajszája</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5279
DVD 5280
Rend.: Taika Waititi
Szereplők: Sam Neill, Julian Dennison, Rhys Darby. Időtartam: 97 perc
Ricky, a dacos városi kölyök Új-Zéland vadregényes tájain talál új nevelőszülőkre. A srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella nénivel és annak kutyájával hamar összebarátkozik, de a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan tragédia miatt Rickyt újra a gyámügy felügyelete fenyegeti, a javítóintézet elől a hegyekbe menekül. Hec bácsi könnyedén rátalál, ám hetekre a vadonban ragadnak, és a sors úgy hozza, hogy immáron mindkettejüknek túl forró lesz a lába alatt a talaj. A törvényen kívüli párosnak választania kell: vagy ki-ki megy a saját feje után, vagy összefognak és megpróbálják egy családként túlélni a nagy kalandot.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-02-18 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap