A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2020. január
Új DVD-szerzeményeink
2020. január

Gyerekeknek

Lengemesék 2. : Tél a Nádtengeren (2018)
 Lengemesék 2 - Tél a Nádtengeren</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5920
DVD 5921
Rend.: Pálfi Zsolt
Időtartam: 69 perc
Tovább követhetjük a lengék, Nádtenger apró, de bátor zöldbőrű őreinek kalandjait. Amikor egy Afrika felé tartó fecskeraj fiatal egyede megbetegszik, Vilkó mindenáron meg akarja gyógyítani a legyengült kismadarat. Közben Nádtenger lakóit a szomszédos tóban túlságosan elszaporodó patkányok veszélyeztetik, ezért még ősi ellenségeikkel, a harácsokkal is össze kell fogniuk. A hideg beálltával aztán a Nádtenger lakóinak egy része álomba szenderül, míg a lengék élvezik a tél örömeit és várják a tavaszi kikeletet.
 
Játékfilmek
 
Alita : a harc angyala (2019)
 Alita: A harc angyala</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5827
Rend.: Robert Rodriguez
Szereplők: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly
Időtartam: 117 perc
A távoli jövőben tér magához Alita, a különleges kiborg, amikor Dr. Ido rátalál. Az új világ teljesen ismeretlen számára, így a múltjában kutatva próbál fogódzkodót találni. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, és a két fiatal fokozatosan egyre közelebb kerül egymáshoz, ám az Alita nyomában járó halálos erők fenyegetést jelentenek kapcsolatukra. Ekkor ébred rá a lány, hogy különleges harci képességekkel rendelkezik, amiket szerettei védelmezésére és e sötét, romlott világ elleni küzdelemre fordíthat.
 
 A bűn királynői (2019)
 A bűn királynői</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5918
Rend.: Andrea Berloff
Szereplők: Melissa McCarthy, Tiffany Haddish, Elisabeth Moss
Időtartam: 98 perc
A hetvenes évek végén a Pokol Konyhája New York legrosszabb hírű negyede – és nem véletlenül: ez a környék az ír maffia központja. Egy helyi banda három tagját mégis letartóztatja az FBI – a nyomukba három család marad védtelenül és pénztelenül. A három feleség azonban nem fogadja el a helyzetet. Mivel más lehetőségük nem maradt, a három nő saját kézbe veszi az ír maffia ügyeit, és bebizonyítják, hogy nem riadnak vissza a kihívástól, legyen szó a csempészésről vagy akár a vetélytársak kiiktatásáról. Az üzlet felvirágzik, ellenfeleik pedig kénytelenek megtanulni, hogy milyen az, amikor a fegyverek női kézbe kerülne.
 
Fehér éjszakák (2019)
 Fehér éjszakák</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5912
Rend.: Ari Aster
Szereplők: Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor
Időtartam: 142 perc
Dani és Christian évek óta együtt vannak, ám a fiú úgy érzi, ideje lenne lezárni a kapcsolatukat. Egy váratlan tragédia következtében végül úgy dönt, nem ez a legmegfelelőbb alkalom, hogy szakítson barátnőjével, inkább meghívja őt is arra a nyári fesztiválra, ahova barátaival készülnek. A nyári napforduló alkalmából rendezett mulatság különös közössége tárt karokkal fogadja a fiatalokat, akik számára hamar világossá válik, hogy a bizarr rituálékból ők sem maradhatnak ki.
 
Interjú Istennel (2018)
 Interjú Istennel</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5913
Rend.: Perry Lang
Szereplők: David Strathairn, Brenton Thwaites, Hill Harper
Időtartam: 93 perc
Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkellendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond. Vajon mit kérdezhet egy kíváncsi újságíró a Teremtőtől? És Te mit kérdeznél Tőle?
 
A karácsony mentőakció (2017)
 A karácsony mentőakció</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5909
Rebd.: Alain Chabat
Szereplők: Alain Chabat, Golshifteh Farahani, Pio Marmai
Időtartam: 97 perc
Közeleg a karácsony, ideje hát, hogy a Mikulás és segítői munkába álljanak. A nagyszakállú és manói gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden ajándék időben ott legyen a fa alatt, ám a nagy munkában váratlan dolog történik, az összes kis manó, kiknek feladata az ajándékok összekészítése, lebetegszik. A mielőbbi gyógyulásukhoz közel 92 000 darab C-vitaminra van szükség, így a Mikulás kénytelen felkerekedni és szánjával a város felé venni az irányt, hogy mihamarabb beszerezze a vitaminokat. Miután kényszerleszállást kell végrehajtania Párizs forgalmas belvárosában, egy család siet a segítségére, hogy együtt sikerre vigyék a nagyszakállú küldetését és megmentsék a szeretet ünnepét.
 
Yesterday (2019)
 Yesterday</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5917
Rend.: Danny Boyle
Szereplők: Himesh Patel, Lily James, Ed Sheeran
Időtartam: 111 perc
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek … legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatles-re! A fiú a sajátjaként kezdi el kiadni a legendás banda dalait, melynek hatására hirtelen szupersztár lesz. Csakhogy ezzel kockára teszi azt, hogy elveszíti Ellie-t, az egyetlen embert, aki a kezdetektől fogva szerette őt. Mielőtt a régi élete örökre lezárul, Jacknek rá kell döbbennie arra, hogy – mint ahogy a dal is modja – nem kell más, csak szerelem.
 
Sororzat
 
Trónok harca : a teljes nyolcadik évad (2019)
 Trónok harca</div>
				<div>
					(2011) on IMDb
DVD 5914/1-2
DVD 5915/1-2
Rend.: David Nutter [et al.]
Szereplők: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey
Időtartam: 420 perc
A Trónok harca visszatér egy utolsó évadra, és csordultig van csalárdsággal és alattomossággal, lovagiassággal és becsületességgel... valamint végre összecsapnak egymással az élők és a holtak. A Holtak Serege – melyet az Éjkirály, a Mások és egy élőhalott sárkány irányít – szembesül Jonnal, Dany-vel és egyesített seregeikkel, ezzel pedig elértük hát a végkifejletet, amely választ ad a sorozat főszereplőit övező számtalan kérdésre. Jon valódi kiléte könnyen aláaknázhatja Dany igényét a Vastrónra, és természetesen Cersei is újabb ördögi tervének megvalósításán ügyködik...

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-05-28 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap