A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. szeptember
Új DVD-szerzeményeink
2019. szeptember

Játékfilmek

Anna Karenina : Vronszkij története (2017) – feliratos
 Anna Karenina - Vronszkij története</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5796
Rend.: Karen Sahnazarov
Szereplők: Jelizaveta Bojarszkaja, Makszim Matvejev, Vitalij Kiscsenko
Időtartam: 138 perc
Az 1904-es orosz-japán háborúban a sebesült Vronszkij gróf találkozik nagy szerelme, Anna Karenina fiával, Szergejjel, aki katonaorvos. Szergej magyarázatot kér tőle, mi sodorta anyját annak idején öngyilkosságba. Vronszkij felidézi szerelmük történetét, amelyért Anna vállalta a szakítást férjével, fia elvesztését és a nagyvilág megvetését. A film új oldalról világítja meg a hősnőt. Anna érdesebb, kiszámíthatatlanabb, bizonytalansága, szenvedése őszinte szerelmében is állandó feszültségeket szül. Ebben az adaptációban válik igazán plasztikussá és érthetővé Anna Karenina tragikus sorsa.
 
Eltörölt fiú (2018)
 Eltörölt fiú</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5789
Rend.: Joel Edgerton
Szereplők: Lucas Hedges, Nicole Kidman, Russell Crowe
Időtartam: 110 perc
A film Jared Eamons, egy amerikai kisvárosban élő baptista lelkész fiának bátorító történetét meséli el, akinek túl kell tennie magát azon a traumán, hogy szülei kitagadták őt. Apja és anyja megpróbálják összeegyeztetni a hitüket a fiúk iránt érzett szeretetükkel, és abban a félelemben, hogy elveszíthetik a családjukat, a barátaikat és a közösségüket, arra kényszerítik Jaredet, hogy vesse magát alá egy átnevelő terápiás programnak. Jared azonban összetűzésbe keveredik a program vezetőjével, és elindul, hogy megtalálja saját hangját és elfogadja önmagát.
 
Két királynő (2018)
 Két királynő</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5783
Rend.: Josie Rourke
Szereplők: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden
Időtartam: 119 perc
A film a karizmatikus Stuart Mária fordulatos életét tárja elénk. Mária 16 évesen francia királyné lett, majd 18 évesen megözvegyül, ám ahelyett, hogy újra megházasodott volna, inkább hazautazott szülőföldjére, Skóciába, hogy visszakövetelje jogos trónját. Születése jogán azonban van egy riválisa, I. Erzsébet személyében, aki Anglia királynőjeként uralja a földet. Mária többre vágyik, mint névleges címre, ezért benyújtja követelését az angol trónra, ezzel pedig veszélybe sodorja Erzsébet uralmát. A két királynő idővel mint hatalomban, mint pedig szerelemben riválisok lesznek, házasságban és gyerekvállalásban pedig egymással szembenálló döntéseket hoznak. Árulás, lázadás és konspiráció szövi át mindkettejük udvartartását, ami még jobban egymás ellen tüzeli őket, végül kénytelenek megfizetni a hatalom keserű árát.
 
Lady Macbeth (2016) - feliratos
 Lady Macbeth</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5797
Rend.: William Oldroyd
Szereplők: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton
Időtartam: 85 perc
(Ars Longa - Mesterfilmek)
A vidéki Anglia, 1865. Az ifjú Katherine fuldoklik szerelem nélkül kötött házasságában, nála jóval korosabb, megkeseredett férje és annak rideg családja nyomása alatt. Amikor szenvedélyes viszonyt kezd férje birtokának egy szolgájával, olyan elementáris erő szabadul fel benne, hogy többé semmi nem állhat útjába. A Lady Macbeth egy gyönyörű, határozott és könyörtelen fiatal nő tragikus portréja, aki egy férfiak által dominált világban saját kezébe veszi a sorsát.
 
Lucky (2017) – feliratos
 Lucky</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5799
Rend.: John Carroll Lynch
Szereplők: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston
Időtartam: 84 perc
(Ars Longa - Mesterfilmek)
Lucky kilencvenegy éves, ateista öregember, aki egy világvégi sivatagi városkában él hozzá hasonlóan furcsa figurák társaságában, és szenvedélyesen ragaszkodik függetlenségéhez. Ám egy nap úgy érzi, feneketlen mélység szélén áll, így akár akarja, akár nem, elindul az önvizsgálat útján, ami, mint tudjuk, gyakran a megvilágosodás felé vezet.
 
Marvel kapitány (2019)
 Marvel Kapitány</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5790, DVD 5791
Rend.: Anna Boden, Ryan Fleck
Szereplők: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn
Időtartam: 119 perc
Az 1990-es években Carol Danvers az amerikai légierő egykori pilótája a Csillagosztag nevű Kree katonai elit alakulathoz csatlakozik. Később véletlenül visszakerül a Földre, hogy választ találjon a saját múltjával és személyével kapcsolatos kérdéseire. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik. Carol megismerkedik az ifjú Nick Fury-val, és részben ez a találkozás vezet ahhoz, hogy a nő sorsát betestesítve Bosszúállóvá váljon.
 
A néma forradalom (2018)
 A néma forradalom</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5800
Rend.: Lars Kraume
Szereplők: Leonard Scheicher, Tom Gramenz, Lena Klenke
Időtartam: 107 perc
Igaz történet egy kelet-német osztályról, amely kiállt a magyar forradalmárok mellett. 1956 októberében pár érettségi előtt álló tinédzser Nyugat-Berlinbe látogat, ahol független tudósításokkal találkoznak a budapesti eseményekről. Rádöbbennek arra, hogy az otthon hallott propagandával szemben nem ellenforradalmi zavargások zajlanak Budapesten, és hazatérve illegális rádióadásokból igyekeznek tájékozódni a magyar eseményekről. Amikor az éterben bemondják a téves hírt, hogy Puskás áldozatul esett a szovjet intervenciónak, az egész osztály úgy dönt, hogy az egyik órán egy perc néma csönddel adóznak a magyar mártíroknak. Az eset felháborodást kelt az iskola vezetésében, a botrány egyre magasabbra jut, hamarosan maga az oktatási miniszter utazik a helyszínre, hogy a fiatal „ellenforradalmárok” körmére nézzen
 
Pusztító (2018)
 Pusztító</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5785
Rend.: Karyn Kusama
Szereplők: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany
Időtartam: 116 perc
Erin Bell, a Los Angeles-i Rendőrség nyomozója tizenhat évvel ezelőtt beépült a rettegett Silas kaliforniai bűnbandájába. A szervezet egyik balhéja tragédiával végződött, Erin lebukott, Silas pedig elmenekült. Sok évvel később azonban a bűnöző ismét felbukkan a színen, ráadásul merészebb és veszélyesebb, mint valaha, és újabb bankrablását tervez. Erin eltökéli, hogy ezúttal nem hagyja kicsúszni a keze közül… de célja érdekében nem csak a bandafőnök embereivel, hanem saját múltjával is szembe kell néznie.
 
Shazam! (2019)
 SHAZAM</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5792
Rend.: David F. Sandberg
Szereplők: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel
Időtartam: 126 perc
Billy Batson 14 éves talpraesett kölyök, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a fiú hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül. És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba…

Dokumentumfilm
 
Csernobil öröksége: a Zóna (2011)
 Csernobil öröksége: a Zóna</div>
				<div>
					(2011) on IMDb
DVD 5795
Szerk.-riporter.: Bendarzsevszkij Anton
Időtartam: 106 perc
1986. április 26 bevonult a világtörténelembe, mint az emberiség legnagyobb atomkatasztrófájának a napja. A Csernobili Atomerőmű robbanása után levegőbe szállt radioaktív felhő ellepte Európát, és egész országokat szennyezett el.
Azóta 25 év telt el. A felrobbant 4-es blokk köré húzott 30 km-es zóna ma is egyfajta védőgátként zárja el a sugárszennyezett területeket. Bendarzsevszkij Anton és Maczelka Márk filmje bemutatja az atomerőmű körüli Zónát, a Zónában dolgozó embereket és a kihalt Pripjaty várost helyettesítő új települést, Szlavuticsot napjainkban. Kik és miért áldozták az életüket a reaktorban az elmúlt években, és hogyan folytatódott az atomerőmű működtetése és az ott dolgozók élete a katasztrófa után. Milyen állapotban van a balesetet szenvedett reaktor védőburok-ja, a "szarkofág" és mit rejt a szarkofág belseje.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-05-29 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap