A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. október
Új DVD-szerzeményeink
2019. október

Gyerekeknek

Manu, a legsirályabb fecske (2019)
 Manu, a legsirályabb fecske</div>
				<div>
					(2019) on IMDb
DVD 5813
Rend.: Andrea Block, Christian Haas
Időtartam: 85 perc
Manu a kis fecske világéletében azt gondolta magáról, hogy Ő is sirály, csakúgy, mint szülei. Igyekszik úgy halászni és repülni, ahogy Ők, ám nem olyan tehetséges, mint azok a madarak, akik felnevelték. Egy este a ravasz és gonosz patkányok elcsennek egy tojást, melyre Manunak kellett volna vigyázni, társai száműzik a fészekből. Miután elhagyja otthonát, új barátokra lel a mókás gyöngytyúk, Parzival valamint két kis duci fecske személyében. Amikor a sirályok vonulását egy hatalmas vihar fenyegeti, Manu és társai összeszedik minden bátorságukat, hogy megmentsék a kis fecske családját.
 
Amit nem akarsz tudni a szüleidről (2018)
 Amit nem akarsz tudni a szüleidről</div>
				<div>
					(2019) on IMDb
DVD 5836
Rend.: Fred Wolf
Szereplők: Alec Baldwin, Salma Hayek, Jim Gaffigan
Időtartam: 93 perc
Frank és Nancy egyetlen gyermeke épp most kezdi meg drága egyetemi tanulmányait. A büszke szülők a beiratkozás után visszatérnek békésnek és gazdagnak tűnő kertvárosi életükbe. Csakhogy a kissé iszákos házaspár anyagi helyzete valójában siralmas, ezért egyre hajmeresztőbb módokon igyekeznek fenntartani életszínvonalukat – vagy legalább annak látszatát – és előteremteni a pénzt lányuk tanulmányaira. Többek között azt a mesterinek tűnő tervet eszelik ki, hogy kiadják az épp nyaraló szomszéd házát – amikor aztán egy félreértés miatt őket rabolják el, szembe kell nézniük a nyilvánvaló igazsággal, amire eddig nem voltak hajlandók.

Játékfilmek
 
Bazi nagy francia lagzik 2. (2019)
 Bazi nagy francia lagzik 2.</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5810
Rend.: Philippe de Chauveron
Szereplők: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan
Időtartam: 95 perc
A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől…
 
 Bosszúállók : végjáték (2019)
 
 Bosszúállók: Végjáték
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5816DVD 5817
Rend.: Anthony Russo, Joe Russo
Szereplők: Robert Downey, Chris Evans, Mark Ruffalo
Időtartam: 173 perc
Öt évvel azután, hogy Thanos egy csettintéssel eltüntette az Univerzum élőlényeinek felét, kiszabadul a kvantumvilág fogságából Scott Lang. Felkeresi Amerika Kapitányt, mert úgy érzi, tudja, hogyan tehetnék semmissé a katasztrófát. A Bosszúállók nagyszabású akciót terveznek. Hőseink végre megértik, hogy milyen törékeny is a valóságunk, melynek megőrzése érdekében óriási áldozatokat kell hozni. Ez a nagyszabású kaland a barátságról és a csapatmunkáról szól, valamint arról, hogy a lehetetlen akadályok leküzdése érdekében félre kell tenni az ellentéteket.
 
Dumbó (2019)
 Dumbó</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5818 DVD 5819
Rend.: Tim Burton
Szereplők: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito
Időtartam: 107 perc
Mindenki csak nevet a Medici cirkusz kiselefántján a hatalmas fülei miatt, amíg ki nem derül, hogy Dumbó tud repülni. A csodaszámba menő produkciónak híre megy. A nagyratörő Vandevere úgy dönt, hogy megszerzi a különleges ormányost. Dumbó és a légtornász Colette új show-ja hatalmas sikert arat.
 
Fák jú tanár úr 3. (2017)
 Fák jú, Tanár úr! 3.</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5811
Rend.: Bora Dagtekin
Szereplők: Elyas M'Barek, Jella Haase, Sandra Hueller
Időtartam: 115 perc
Új tanév - új problémák. Zeki Miller pedig megint egy stresszes év elé néz a Göthe középiskolában. A pályaválasztási tanácsadó finoman szólva sem kecsegteti fényes jövővel a káosz osztály egyetlen tagját sem, ezért Chantal, Danger, Burak és Zeynep teljesen letörnek. Mivel csalódottságukban még több bajt kevernek, Zekiből előtör az igazi tanár, és elhatározza, hogy gatyába rázza a srácokat, és átrugdossa őket az érettségin. Vajon Miller tanár úr most milyen újfajta módszereket vet be diákjai megzabolására?
 
Guerilla : 1849, a szabadságharc vége (2019)
 Guerilla</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5812
Rend.: Kárpáti György Mór
Szereplők: Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Vilmányi Benett
Időtartam: 83 perc
1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül Lucához, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.
 
Isten hozott Marwenben (2018)
 Isten hozott Marwenben</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5820
Rend.: Robert Zemeckis
Szereplők: Steve Carell, Leslie Mann, Diane Kruger
Időtartam: 111 perc
Mikor egy brutális támadás teljesen összetöri  a grafikus Mark Hogancampet, aki még az emlékeit is elveszíti, senki sem gondolná, hogy innen felépülhet. Azonban Mark összefűzi régi és új életének darabkáit és egy olyan csodákkal teli fantáziavilágot hoz létre a hátsó kertjében felépített Marwenben, amelyből elég erőt meríthet ahhoz, hogy megbirkózzon a való világgal. Lenyűgöző műtárgyaival pedig azok előtt a nők előtt tiszteleg, akik segítettek neki végigjárni a gyógyulás útját.
 
Mindenki tudja (2018)
 Mindenki tudja</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5814
Rend.: Asghar Farhadi
Szereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín
Időtartam: 128 perc
Laura testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. A lagzi végén azonban észreveszi, hogy eltűnt a lánya. Irene-t elrabolták, és váltságdíjat követelnek érte. Miután az apa is megérkezik, együtt próbálnak a tini nyomára bukkanni, ám egyre több családi titok kerül felszínre. A zeseméynek alaposan felforgatják Laura életét, és választás elé kényszerítik férje  és egykori szerelme között.

 
Testvérlövészek (2018)
 Testvérlövészek</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5822
Rend.: Jacques Audiard
Szereplők: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal
Időtartam: 117 perc
Hatékony fejvadászpárost alkot a befelé forduló Eli és zabolátlan öccse, Charlie Sisters. A vegyész, Herman Warm felkutatása – aki meglopta főnöküket - azonban még nekik is nagy feladatnak bizonyul. Az Oregontól San Franciscóig tartó hajsza során egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a testvérek másképp képzelik el a jövőjüket. A Testvérlövészek teljesen új oldalról, vad és okos, veszélyekkel és érzelmekkel teli tálalásban közelíti meg a klasszikus western műfaját, és bemutatja, mit jelent férfinak lenni egy ilyen világban.

Összeállította: Nagyváradi Nóra


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-07-07 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap