A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. május
Új DVD-szerzeményeink
2019. május

Gyerekeknek

Lengemesék : tavasz és nyár a Nádtengeren (2017) DVD 5719
DVD 5720
Rend.: Pálfi Zsolt
Időtartam: 68 + 114 perc
A film főszereplői a lengék, a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek.
 
Pelyhes : kalandra fel! (2018) DVD 5707
Rend.: Árni Ólafur Ásgeirsson
Időtartam: 79 perc
Közeleg a hideg tél, ilyenkor a legtöbb madár délnek indul, hogy egy melegebb vidéken vészelje át a zord évszakot. Így tesz a kis Pelyhes családja is, ám ő még túl pici a repüléshez, és egy véletlen folytán lemarad az indulásról. Mikor megérkezik a fagy, a kismadárnak minden bátorságára szüksége lesz, hogy megküzdjön a barátságtalan időjárással és megtalálja a családját. Szerencséjére a kalandban segítségére lesz megannyi új barát.

Játékfilmek
 
Aquaman (2018) DVD 5723
DVD 5724
Rend.: James Wan
Szereplők: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe
Időtartam: 137 perc
Kényszerházasság elől menekül a szárazföldre Atlanna, az egyik víz alatti birodalom, Atlantisz királynője. Beleszeret megmentőjébe, és kisfiúk születik. A gyereknek különleges képességei vannak. Felnőve Arthur Curry találkozik Merával, aki arra bíztatja, hogy foglalja el jogos örökségét, vagyis Atlantisz trónját.  Mint törvényes örökösnek, neki kell elfogadnia a koronát, hogy csatába vezesse a népét – mert a világ bajban van, és nincs, más, aki kiálljon érte. A veszélyekkel és csodákkal teli utazás során Curry bebizonyíthatja, hogy érdemes-e a címre, ami születésétől fogva az ő joga.
 
Ami nem öl meg (2018) DVD 5736
Rend.: Fede Alvarez
Szereplők: Claire Foy, Sverrir Gudnason, LaKeith Stanfield
Időtartam: 113 perc
A világszerte óriási népszerűségnek örvendő Millennium trilógiából ismert tetovált lány, azaz Lisbeth Salander új történetében  a zseniális hacker ismét a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal az oldalán nyomoz. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe és ragad bele korrupt kormányhivatalnokok, kémek és kiberbűnözők pókhálójába. A lány múltjával összefüggő, zűrös ügy szálai egészen az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek. 
 
Bérgyilkost fogadtam (2018) DVD 5739
Rend.: Tom Edmunds
Szereplők: Tom Wilkinson, Aneurin Barnard, Freya Mavor
Időtartam: 87 perc
William tizedik sikertelen öngyilkossági kísérlete után úgy dönt, inkább egy profira bízza a dolgot, felbérel hát egy idősödő bérgyilkost. A szakember egy hétre vállalja a munkátt, és olyan magabiztos, hogy pénzvisszafizetési garanciával. William azonban nem tud sokáig maradéktalanul örülni annak, hogy hamarosan holtbiztosan a másvilágra küldik, ugyanis váratlanul találkozik álmai nőjével, és úgy tűnik, megboldogulás nélkül is boldog lehet. A bérgyilkost azonban már nem lehet leállítani, így nincs más hátra, menekülni kell.
 
Bohém rapszódia (2018) DVD 5715
DVD 5716
Rend.: Bryan Singer
Szereplők: Rami Malek, Lucy Boynton, Gwilym Lee
Időtartam: 129 perc
Freddie Mercury számára minden adott volt, hogy a siker messziről elkerülje, mégis ő lett a világ egyik legkedveltebb énekese. A film a Queen és rendkívüli frontembere elképesztő sikertörténetét meséli el. Megismerhetjük a forradalmi hangzású zenekar üstökösszerű felemelkedését, betekinthetünk Mercury botrányainak részleteibe, majd tanúi lehetünk a Queen dicső újraegyesülésének, amikor is a Live Aid jótékonysági rendezvényén a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adták. A Queen több volt zenekarnál – egy olyan álmot testesítettek meg, ami máig megihleti a különcöket, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.
 
BÚÉK (2018) DVD 5725
Rend.: Goda Krisztina
Szereplők: Hevér Gábor, Szávai Viktória, Lengyel Tamás
Időtartam: 100 perc
Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.
 
A bűnös (2017) DVD 5713
Rend.: Gustav Möller
Szereplők: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen
Időtartam: 85 perc
Asger Holmot belső vizsgálat miatt egy időre felfüggesztik rendőri munkája alól, ezért jelenleg készenléti diszpécserként segélyhívásokat fogad. Egy nap a vonal túlvégén kétségbeesett női hang jelentkezik. Hamarosan kiderül, hogy a telefonálót elrabolták. A hívás aztán megszakad, Asger pedig személyes küldetésének tekinti, hogy az ügy végére járjon. Megkezdődik a hajsza az emberrabló után, a férfi versenyt fut az idővel a veszélyben lévő nő kiszabadításáért, miközben egyetlen eszköze a fején lévő headset. A saját démonjaival is küzdő rendőr apránként rájön, hogy az ügy hátterében egy még sötétebb bűncselekmény áll.
 
A diótörő és a négy birodalom (2018) DVD 5722
Rend.: Lasse Hallström, Joe Johnston
Szereplők: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Matthew MacFadye
Időtartam: 95 perc
Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban.
 
A férfi mögött (2017) DVD 5732
Rend.: Björn Runge
Szereplők: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater
Időtartam: 96 perc
Joe és Joan a z 1950-es években házasodott össze. Az asszony negyven éven át támogatta irodalomprofesszor férjét. A háttérbe húzódott, amíg a férje a rivaldafényben fürdött. Türelemmel viselte, hogy a világ rajong a férfi munkásságáért, miközben a regényeit valójában ő írta. Amikor Joe-t irodalmi Nobel-díjjal tüntetik ki, Joan úgy dönt, kilép a kapcsolatból és a férje árnyékából. A férfi mögött egy pár közel négy évtizede tartó házasságának történetét mutatja be: a szenvedélyes és ambiciózus kezdetektől a folyamatosan meghozott kompromisszumokon át egészen a jelen sorsdöntő eseményéig.

A gyűlölet, amit adtál (2018) DVD 5714
Rend.: George Tillman
Szereplők: Amandla Stenberg, Regina Hall, Russell Hornsby
Időtartam: 128 perc
Az Angie Thomas nagy sikerű regényéből készült film főszereplője a 16 éves Starr Carter, aki kettős életet él: az egyik világa a feketék szegénynegyede, ahol felnőtt, a másik pedig a menő elitgimi, ahova főleg fehér diáktársakkal jár. A kényes egyensúly felborul, amikor a lány egyik legjobb gyerekkori barátját a szeme láttára lövi le egy rendőr. Az eset után Starrnak alaposan meg kell fontolnia a következő lépését, mert minden döntés újabb áldozatokkal jár.

Így ne legyél elnök (2018) DVD 5735
Rend.: Jason Reitman
Szereplők: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J. K. Simmons
Időtartam: 109 perc
A karizmatikus politikus, Gary Hart felemelkedését és bukását követhetjük nyomon ebben az izgalmas filmben. A Demokrata Párt színeiben induló Hart szenátor 1988-ban egyértelmű befutónak tűnt az elnökjelölt posztra. Kandidátusi kampányát azonban kisiklatta egy botrány: házasságtörésen kapták. A bulvár- és a politikai újságírás határai először mosódtak össze, így Gary Hart kénytelen volt kiszállni a versenyből, ám ügye tartós hatást gyakorolt az amerikai politikára és nyomott hagyott a világ színpadán.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-09-29 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap