A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. július
Új DVD-szerzeményeink
2019. július

Gyerekeknek

A Grincs (2018)
 A Grincs</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5754
DVD 5755
Rend.: Scott Mosier, Yarrow Cheney
Időtartam: 83 perc
A bájos Kikfalva melletti hegyen lakik a magányos Grincs. A morcos zöld szőrmókot bosszantja a helyiek boldogsága, ezért elhatározza, hogy ellopja tőlük a karácsonyt. Ehhez Mikulásnak álcázza magát. A kis Cindy Lou viszont pont azon mesterkedik, hogy találkozhasson a Nagyszakállúval, mert fontos dolgot szeretne tőle kérni.
 
A lego kaland 2 (2019)
 A LEGO-kaland 2.</div>
				<div>
					(2019) on IMDb
DVD 5756
Rend.: Mike Mitchell
Időtartam: 103 perc
Továbbra sincsenek biztonságban a legóvilág lakói. A kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO DUPLO figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen. Hőseink megpróbálják visszaállítani az egyensúlyt a LEGO univerzumban és legyőzni a betolakodókat. Így jutnak hát el messzi, ismeretlen világokba, például egy olyanba, ahol minden, de minden zenél. Az előttük álló kaland próbára teszi bátorságukat, kreativitásukat és nem csak azt mutatja meg, mekkora kockák, hanem azt is, hogy igazából egytől egyig különlegesek.

Játékfilmek
 
A 64-es betegnapló  :  a Q-ügyosztály esete (2018)
 A 64-es betegnapló</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5747
Rend.: Christoffer Boe
Szereplők: Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Johanne Louise Schmidt
Időtartam: 118 perc
Egy lakás felújítása során munkások egy befalazott titkos szobában három mumifikálódott holttestet találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Morck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogo szigetére vezetnek, amelynek hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. A múlt rémségei azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Morck és Assad pályafutásuk legnagyobb kihívásával néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.
 
Csuklyások (2018)
 Csuklyások: BlacKkKlansman</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5760
Rend.: Spike Lee
Szereplők: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace
Időtartam: 130 perc

Az 1970-es évek elején Ron Stallworth lesz a Colorado Springs-i Rendőrség első afroamerikai detektívje. Elszánt abban, hogy bizonyítsa rátermettségét, ezért aztán elvállal egy veszélyes küldetést: beépülni és leleplezni a Ku Klux Klant. Egyik tapasztalt kollégáját, Flip Zimmermant kéri meg arra, hogy a klánba beépülve segítsen a nyomozásban. Együttesen próbálják meg a lehetetlent, térdre kényszeríteni a világ egyik legszélsőségesebb szervezetét, mielőtt az túl sok hívet szerezne magának.
 
Az első ember (2018)
 Az első ember</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5759
Rend.: Damien Chazelle
Szereplők: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke
Időtartam: 136 perc
A film az első holdra szállás történetét meséli el, méghozzá Neil Armstrongra és az Apollo 11 legendás küldetését megelőző évtizedre fókuszálva. A NASA tesztpilótája , Neil Armstrong a kislánya halála után a munkába menekül. Egyre nagyobb szerepet kap az amerikai űrkutatási programban. A feleségét, Janetet aggasztja, hogy a férfi az életét kockáztatja. Az Apollo 11 űrhajó parancsnokaként Armstrong a világon először a Holdra készül.
 
Instant család (2018)
 Instant család</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5772
Rend.: Sean Anders
Szereplők: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Isabela Moner
Időtartam: 113 perc
A sikeres házaspár, Pete és Ellie szeretnének családot alapítani, egész pontosan örökbe fogadni egy kisgyereket. Úgy döntenek, előtte kipróbálják magukat nevelőszülőkként. Végül aztán egy kamaszlányt vesznek magukhoz, de jön vele a két kistestvére is. Pete és Ellie így egyik pillanatról a másikra kénytelen háromgyerekes párként megállni a helyét. Nevetések és könnyek között tapasztalják meg, milyen is egy igazi család.
 
Johnny English újra lecsap (2018)
 Johnny English újra lecsap</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5761
Rend.: David Kerr
Szereplők: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko
Időtartam: 85 perc
Amikor egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, az ország utolsó reményét újra szolgálatba hívják. A véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English élete eddigi legnehezebb feladatát kapja: ugorjon fejest az akcióba, és találja meg a ravasz hackert. Hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, hogy a múlt analóg módszereivel szembeszálljon a jövő digitális technológiájával. Vagy legújabb megbízása lesz a titkosszolgálat utolsó küldetése.
 
Kölcsönlakás (2019)
 Kölcsönlakás</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5773
Rend.: Dobó Kata
Szereplők: Balla Eszter, Haumann Máté, Martinovics Dorina
Időtartam: 94 perc
Balázs és Anikó felújítás alatt álló otthona ideális helynek tűnik a titkos szerelmi légyottra. Ide hívja legújabb hódítását Balázs barátja, Henrik, és itt készül Henriket bosszúból megcsalni a felsége, Linda. Sőt a felújítással megbízott dizájnernek is hasonló tervei vannak. Ám sohasem az érkezik az üresnek hitt lakásba, akinek kellene. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges.
 
Kurszk (2018)
 Kurszk</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5753 
Rend.:Thomas Vinterberg
Szereplők: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth
Időtartam: 113 perc
A Kurszk atom-tengeralattjáró az orosz haditengerészet legjobban felszerelt egysége volt. Ezért is fogadta hatalmas megdöbbenés az elpusztíthatatlannak gondolt tengeralattjáró elvesztéséről szóló bejelentést 2000 augusztusában. A politikusok ellentmondó nyilatkozatai, valamint a lehetséges okokról kiszivárgott, illetve agyonhallgatott információk a hivatalos vizsgálati eredmény ellenére is hagytak kérdőjeleket a 100-nál is több emberéletet követelő tragédiával kapcsolatban. A film egyszerre mutatja be a roncsban rekedtek élet-halál harcát, a mentőakciót és a családtagok által átélt borzalmakat.
 
Ragadozó városok (2018)
 Ragadozó városok</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5763
Rend.: Christian Rivers
Szereplők: Hera Hilmar, Robert Sheehan, Hugo Weaving
Időtartam: 123 perc
Több száz évvel a civilizáció hanyatlása után egy új, könyörtelen világ emelkedett ki a romokból. Ebben a különleges világban egy Hester Shaw nevű titokzatos fiatal nő és szedett-vedett csapata próbálja megállítani Londont – ezt a gigantikus kerekeken guruló ragadozó várost –, mielőtt az mindent elnyel, ami az útjába kerül.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-07-07 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap