A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. február
Új DVD-szerzeményeink
2019. február

Gyerekeknek

Jönnek a kacsák (2018)
 Jönnek a kacsák</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5630
Rend.: Christopher Jenkins
Időtartam: 88 perc
Peng, a megrögzött agglegény lúd a csapat legvagányabb és legfelelőtlenebb tagja, aki akkor is légi akrobatika mutatványokkal szórakoztatja magát és a többieket, amikor a vándorlással kéne foglalkoznia. Bolondozása miatt két kiskacsa elszakad a saját csapatától és ugyan a bájgúnárnak semmi kedve pótpapát játszani, kénytelen szárnyai alá venni a totyogókat. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel és izgalmas kalandokkal teli útnak: még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet kell találjanak, nyakukban egy vérszomjas vadmacskával, aki kacsavacsoráról ábrándozik.
 
Hotel Transylvania 3. : szörnyen rémes vakáció (2018)
 Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5668
Rend.: Genndy Tartakovsky
Időtartam: 93 perc
Drakula lánya, Mavis úgy gondolja, hogy apjára ráférne a pihenés. Meglepi a családot egy luxus hajóúttal. Persze a családon kívül a barátok, Farkas, Frankenstein meg talán a Láthatatlan ember is velük tartanak. A hajón aztán az egy ideje szingliként tengődő Drakulát csodás látomás várja: Ericka kapitány hátborzongatóan szép, és vérszívónk teljesen elveszíti a fejét. Hamarosan kiderül azonban, hogy a nő Van Helsing, a híres vámpírvadász unokája. És ő lehet az eddig halhatatlannak hitt gróf végzete, ha a többiek nem sietnek a segítségére.

Játékfilmek
 
Barátom, Róbert Gida (2018)
 Barátom, Róbert Gida</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
 DVD 5674 
Rend.: Marc Forster
Szereplők: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Jim Cummings
Időtartam: 100 perc (Disney DVD)
 
Élénk fantáziájú kisfiú volt Róbert Gida, mára megkeseredett  férfi lett belőle. A sok munka miatt a feleségétől és a kislányától is elhidegült. Váratlanul feltűnik az életében Micimackó, ám csak nyűgnek érzi a „csacsi öreg medvét”. Régi játékai segítségével újra felfedezi magában a gyereket.
 
Az élet napos oldala (2017)
 Az élet napos oldala</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5650
Rend.: Felix Herngren, Mans Herngren
Szereplők: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg
Időtartam: 101 perc
Felkapott svéd üdülőhelyen él Alex, Fredde és Ove. A fogorvos Alex bejelenti, hogy a felesége elhagyja. A gyerekkori barátait megviseli a hír, pedig nekik is megvan a maguk baja: Dreddet sznob feleséggel verte meg az ég, Ove és neje meg azért küzd, hogy újabb gyerekük születhessen. A film három pár életébe enged betekintést, a vicces helyzetekben és karakterekben egy kicsit mindenki magára ismerhet.
 
Kutyaparádé (2018)
 Kutyaparádé</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5643
Rend.: Raja Gosnell
Szereplők: Will Arnett, Chris "Ludacris" Bridges, Natasha Lyonne
Időtartam: 87 perc
Mit tehet egy kemény zsaru, ha a társa hozzá képest nyafogó puhány? Elviseli, vagy néha belemar. Legalábbis Max és Frank esetében ez a helyzet, előbbi ugyanis egy nyomozómunkára termett, jó szimatú rottweiler, utóbbi pedig gyáva és folyton izguló kétlábú társa. Most azonban össze kell fogniuk és valódi partnerekként együttműködniük, ugyanis kényes feladatot kapnak: be kell épülniük a világ legnagyobb és legpuccosabb kutyaszépségversenyének döntőjébe, ahol információik szerint egy veszélyeztetett állatokkal üzletelő csempészbanda egy pandakölyköt próbál továbbadni a dílerének. A vad bevetésekhez szokott Max kénytelen úgy tenni, mintha a bundájukra kényes, gondosan manikűrözött ebek közé tartozna. Még szerencse, hogy a kutyamanökenek között is talál néhány jófej, segítőkész négylábút: velük együtt próbálja megoldani élete legbonyolultabb ügyét.
 
Meg az őscápa (2018)
 Meg - Az őscápa</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5661
Rend.: Jon Turteltaub
Szereplők: Jason Statham, Li Bingbing, Rainn Wilson
Időtartam: 108 perc
Mikor egy masszív szörnyeteg megtámad egy tengeralattjárót, a legénység a Csendes-óceán legmélyebb árkának fenekén reked. A Megalodon támadt rájuk, egy rég kihaltnak vélt, 25 méteres óriáscápa. Hogy embereit kimentse, Zhang, az ambiciózus oceanográfus felbéreli Jonas Taylort, a profi merülőt, hogy a segítségükre siessen. Az oceanográfus lányával, Suyinnal  kiegészülve Taylor megpróbálja kicselezni a földkerekség legnagyobb ragadozóját – azt a bestiát, mellyel egyszer már szembesült korábban.
 
Mission: impossible : utóhatás (2018)
 Mission: Impossible - Utóhatás</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5677
Rend.: Christopher McQuarrie
Szereplők: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames
Időtartam: 141 perc
Ethan Hunt küldetése során egy nehéz helyzetben úgy dönt, a csapatát menti meg, még annak árán is, hogy ezzel veszni hagyja a lopott plutóniumot  A balul sikerült akció után a CIA melléjük rendeli Walker különleges ügynököt.. Az IMF versenyt fut az idővel, mivel a terroristák atomtámadást akarnak végrehajtani.
 
Ne hagyj nyomot! (2018)
 Ne hagyj nyomot!</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5670
Rend.: Debra Granik
Szereplők: Ben Foster, Thomasin Harcourt McKenzie, Jeff Kober
Időtartam: 104 perc
A veterán Will és 15 éves lánya, Tom évek óta egy Portland határában fekvő erdőben élnek. Egy nap azonban a hatóságok rájuk bukkannak, ezért kénytelenek elhagyni a civilizáció zajától és szennyétől mentes búvóhelyüket és megpróbálni betagozódni a társadalomba. Egy hirtelen jött döntés aztán elindítja őket veszélyektől sem mentes útjukon: a függetlenséget keresve a vadont járják, közben pedig kénytelenek szembenézni a ténnyel, hogy milyen különböző dolgokra is vágynak.
 
Nyaraló Télapó (2018)
 Nyaraló télapó</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5671
Rend.: Tony Simpson
Szereplők: Kari Väänänen, Sia Trokenheim, Xavier Horan
Időtartam: 86 perc
Bár azt gondolhatnánk, a Télapó munkája könnyű, hiszen évente mindössze egy napot kell dolgoznia, ez korántsem igaz. Ráadásul a karácsony sajnos manapság már nem arról szól, mint régen, a szeretet ünnepe mára leginkább a pénzköltést jelenti. Nála is eljöhet az a pillanat, amikor a robotolás helyett egy kis pihenésre vágyik. Úgy dönt, Új-Zéland felé veszi az irányt, ám az útja során a szánja meghibásodik és belepottyan egy tóba. Szerencsére a nyolc éves Sam és nővére, Molly a segítségére sietnek és igyekeznek meggyőzni arról, hogy térjen vissza az Északi-sarkra és szállítsa ki időben az ajándékokat. Hiszen a világ összes gyereke az Ő érkezésére vár.

Sicario : a zsoldos (2018)
 Sicario 2: A zsoldos</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5649
Rend.: Stefano. Sollima
Szereplők: Benicio del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner
Időtartam: 117 perc
Egy kíméletlen drogháborúban nincsenek szabályok... Miután a mexikói kartellek terjeszkedése egyre nagyobb méreteket ölt az Egyesült Államok területén, Matt Graver különleges ügynök újabb véres küldetésre indul: ismét szövetkezik a hidegvérű kolumbiai bérgyilkossal, Alejandróval, aki évekkel ezelőtt bosszút esküdött, amikor a kartell emberei megölték a családját. A terv: Alejandrónak el kell rabolnia Isabela Reyest, a hírhedt drogbáró tizenéves lányát, hogy brutális viszályt robbantsanak ki az egymással vetélkedő kartellek között. Ám az akció kimenetelét veszély fenyegeti, és a lány sorsa az elszánt kolumbiai kezébe kerül.

Sötét elmék (2018)
 Sötét elmék</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5678
Rend.: Jennifer Yuh Nelson
Szereplők: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Gwendoline Christie
Időtartam: 99 perc
A járvány sok gyerekéletet követelt. A fertőzés túlélőit viszont a vírus természetfeletti képességekkel ruházta fel. A felnőtt társadalom veszélyesnek ítéli és táborokba zárja a mutánsokat.  A tizenhat éves Ruby, aki az egyik legerősebb mind közül, megszökik a táborból, és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen rá kell ébrednie azonban, hogy egy olyan világban, ahol a hatalmon lévő felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Fel kell lázadniuk és együttes erővel kell visszaszerezniük a jövőjüket.

Dokumentumfilm

Ferenc pápa - egy hiteles ember (2018)
 Ferenc pápa: Egy hiteles ember</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5652
Rend.: Wim Wenders
Időtartam: 92 perc
A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült. Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte és komoly, olykor pedig humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, bevándorlás, ökológia, valamint a család szerepe.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-12-12 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap