A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. december
Új DVD-szerzeményeink
2019. december

Gyerekeknek

A kis kedvencek titkos élete 2 (2019)
 A kis kedvencek titkos élete 2</div>
				<div>
					(2019) on IMDb
DVD 5859, DVD 5860
Rend.: Chris Renaud
Időtartam: 82 perc
Folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai. Max folytron aggódik, amióta a gazdájának kisfia született. A vidéki kiránduláson kalandos módon szabadul meg a félelmeitől. Gigi megtanul macskaként viselkedni, hogy visszaszerezze a barátja kedvenc játékát. Hógolyó pedig mentőakciót szervez a cirkuszi kistigris megmentésére. A kis kedvenceknek ezúttal össze kell szedniük minden bátorságukat, hogy végül olyan hősökké válhassanak, akikre ők maguk is felnézhetnek.
 

Játékfilmek
 
 
  Életrevalók (2018)
 Életrevalók</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5835
Rend.: Neil Burger
Szereplők: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman. Időtartam: 120 perc
A dúsgazdag, kerekesszékhez kötött Philipnek új ápolóra van szüksége. A feltételesen szabadlábra helyezett Dellnek sürgősen állást kell találnia. A két merőben ellentétes személyiségű férfi munkakapcsolatnak induló viszonyából szoros barátság születik, amelynek köszönhetően mindketten megtanulják újra élvezni az életet.  A klasszikus francia film amerikai feldolgozása.
 
Godzilla II : a szörnyek királya (2019)
 Godzilla II - A szörnyek királya</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5841
Rend.: Michael Dougherty
Szereplők: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown. Időtartam: 126 perc
Az emberi faj lassan kipusztítja a Föld élővilágát. A mindenre elszánt ökoterrorista csoport akciója felébreszti évezredel álmukból a titánokat. Az ősi szörnyek megvédik a bolygót annak árán is, ha el kell törölniük az egész emberiséget. a föld színéről. Csak Godzilla veheti fel velük a harcot.
 
Mami (2019)
 Mami</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5861
Rend.: Tate Taylor
Szereplők: Octavia Spencer, Juliette Lewis, Diana Silvers. Időtartam: 95 perc
Sue Ann magányosan éldegél egy csendes ohiói városkában. Egy nap a kiskorú Maggie megkéri, hogy vegyen piát neki és pár barátjának. A nő felajánlja a tinédzsereknek, hogy a háza pincéjében lógva bulizzanak, hogy ne kelljen ittasan vezetniük. Ám néhány szabályt amit be kell tartaniuk: Egyiküknek mindig józannak kell maradni. Tilos káromkodniuk. És tilos felmenniük az emeletre. És úgy kell szólítaniuk, hogy „Mami.” Ám ahogy Mami vendégszeretete fokozatosan megszállottságba csúszik át, a tinik azon kapják magukat, hogy az ideális partikörülményekből kész rémálom, a város legjobb helyéből pedig a világ legpokolibb helye lett.
 
MIB : sötét zsaruk a Föld körül (2019)
 Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5862
Rend.: F. Gary Gray
Szereplők: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Rebecca Ferguson. Időtartam: 113 perc
K ügynök és J ügynök nyugdíjba ment. Vagy más okokból nem dolgoznak már az ügynökségnél .Szerencsére mindig van utánpótlás: H ügynök és M ügynök szintén arra vállalkoztak, hogy felkutassák a Földre áltestben beszivárgó, és talán ártó szándékkal itt ragadó űrből jött idegeneket. Akit pedig felkutatnak, azt leleplezik: nincs olyan csáp, csőr, szarv, olló vagy egyéb végtag, nincs olyan zselés, kitinpáncélos, tömör vagy légnemű test, amely elrettenheti őket a munkájuktól, és különleges eszközeik bevetésétől. Ebben a nagyszabású, az egész Földön átívelő kalandban az ügynökök egy új generációja minden eddiginél nagyobb fenyegetéssel néz szembe: úgy tűnik, tégla van a szervezetben.
 
Pókember : idegenben (2019)
 Pókember: Idegenben</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5865, DVD 5865
Rend.: Jon Watis
Szereplők: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya. Időtartam: 124 perc
A Bosszúállók: Végjáték eseményeit követően Peter Parker úgy érzi, neki is kijár a pihenés, és hogy egy kicsit az átlagos tinédzserek mindennapjait élje, ne a barátságos, hős Pókemberét. Osztálytársaival európai utazásra indul, de a lazulásról és a romantikázásról szőtt álmai hamar szertefoszlanak, amikor megjelenik a színen Nick Fury és a segítségét kéri egy különös támadássorozat kapcsán. Pókember az elementálok legyőzésének érdekében szövetkezik a rejtélyes Mysterióval, csakhogy nem minden az, aminek látszik… Peternek szüksége lesz pókösztönére, ha túl akarja élni ezt a kalandot.
 
Pokémon : Pikachu, a detektív (2019)
 Pokémon - Pikachu, a detektív</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5815
Rend.: Rob Letterman
Szereplők: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton. Időtartam: 100 perc
Ryme Cityben az emberek mellett pokémonok is laknak. Eltűnik Harry Goodman, a zseniális nyomozó. A fia, Tim mindenáron meg akarja keresni. Ebben segítségére van a kis sárga Pikachu, aki azt állítja magáról, hogy legendás nyomozó, hogy nagy kalandor, hogy legyőzhetetlen hős. Tim az eltűnt apját keresi. A Pikachu szeretné bebizonyítani a világnak, hogy ő kiváló detektív. Egy teljesen valószínűtlen páros együtt vág neki a nyomozásnak, és bebizonyítják, hogy ember és pokémon akár jó barátok is lehetnek. Nyomozásuk közben különös összeesküvésre bukkannak, amely veszélyeztetheti az egész Pokémon univerzumot.
 
Rocketman (2019)
 Rocketman</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5854
Rend.: Dexter Fletcher
Szereplők: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden. Időtartam: 116 perc
A Rocketman azt a hihetetlen, hullámhegyekkel és -völgyekkel teli életutat mutatja be, melynek során a félénk zongorista csodagyerek Reginald Dwightból világszerte ismert szupersztár, a popkultúra egyik legnagyobb ikonja lett. A Royal Academy of Music elvégzése után zenélni kezd, és a nevét Elton Johnra változtatja. Felvállalja a homoszexualitását, és John Reid menedzser mellett egyre nagyobb sikereket ér el. Ám az őrült bulizás, az alkohol, a drog majdnem a vesztét okozza.
 
Übergáz (2019)
 Übergáz</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5856
Rend.: Michael Dowse
Szereplők: Kumail Nanjiani, Dave Bautista, Iko Uwais. Időtartam: 90 perc
Napközben barkácsbolti eladó, esténként Uber-sofőrként dolgozik Stu. Hogy ötcsillagos értékelést kapjon az utasaitól, mindenkinek igyekszik a kedvében járni. Vic, a szemműtéten frissen átesett kőkemény zsaru Stu autóját választja az egyik akcióhoz. Forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkosság felderítésében. A pipogya fiatalember élete legkalandosabb éjszakáját éli át.

Dokumentumfilm
 
Lumiére! : a kaland kezdete (2016)
 Lumičre!</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5803
Összeáll.: Thierry Frémaux
Időtartam: 138 perc
A 2017. január 25-én bemutatott Lumière! A kaland kezdete a Lumière-fivérek filmjeinek visszatérését jelezte a mozitermekbe, oda, ahol a mozizás feltalálóinak alkotásait nem vetítették... immáron egy évszázada. Néhány hónapon belül több, mint 120 000 nézőt vonzott Franciaországban, s világkörüli vetítés körútját ugyancsak siker övezi. Nézzék újra a leghíresebb filmeket (A munkaidő vége, A megöntözött öntöző, A vonat érkezése La Ciotat állomására), s fedezzék föl az ismeretlen kincseket, amelyek ugyancsak az emberiség közös emlékezetének részét képezik. A Lumiére! A kaland kezdete rendhagyó dokumentum-alkotás, amely 108 felújított Lumiére-filmet mutat be. 

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-07-07 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap