A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. április
Új DVD-szerzeményeink
2019. április

Gyerekeknek

Apróláb (2018)
 Apróláb</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5695
Rend.: Karey Kirkpatrick
Időtartam: 88 perc
Az Apróláb a feje tetejére állítja a nagylábúak legendáját, ugyanis egy kíváncsi jetiről szól, aki olyasvalamit talál, melyről azt hitte, nem létezik: egy embert! Az aprólábú megjelenése pedig az egész jeti közösséget megbolygatja, melyet hirtelen roppant mód érdekelni kezdi, hogy mi más lehet még a nagyvilágban. Ez a barátságról és bátorságról szóló nagyívű történet „nagyszerű mesét mond mindenkinek, legyen az kicsi, nagy, szőrös vagy szőrtelen!”
 
Hoppi mesék – 1. évad. 1-3. rész (2016) DVD 5703
Rend.: Rófusz Ferenc
Időtartam: 92 perc
A Hoppik című rajzfilmsorozat az óvodás korú gyerekeknek szól. A történetek középpontjában a Hoppik állnak: színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és az ő szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

Játékfilmek
 
Csillag születik (2018)
 Csillag születik</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5698
Rend.: Bradley Cooper
Szereplők: Bradley Cooper, Lady Gaga, Andrew Dice Clay
Időtartam: 130 perc
Leáldozóban van Jackson Maine csillaga. A híres zenész az egyik bárban találkozik a fiatal Allyvel, és meglátja benne a tehetséget.  A nő épp feladni készült volna álmát, hogy egyszer sikeres énekesnő lesz, de Jack révén hirtelen ráirányul a reflektorfény. De miközben Ally karrierje egyre jobban beindul, úgy kerül kettejük kapcsolata egyre nagyobb kihívások elé, ugyanis Jackson képtelen megbirkózni saját démonjaival és változtatni önpusztító életmódján.
 
Egy lélegzetnyire (2018)
 Egy lélegzetnyire</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5699
Rend.: Daniel Roby
Szereplők: Romain Duris, Olga Kurylenko, Fantine Harduin
Időtartam: 85 perc
Miután Párizst hatalmas földrengés rázza meg, mérgező gázok törnek elő a föld alól. Az életben maradtak az épületek legfelső szintjein keresnek menedéket. Egy áram, víz és élelmiszer nélkül maradt házaspár azonban nemcsak a külvilágtól, de néhány szinttel lejjebb rekedt lányuktól is elvágva vár a sorsára. Ahogy az idő telik, világossá válik, hogy nem fog senki a segítségükre sietni, így ha életben akarnak maradni, saját kezükbe kell venniük a sorsuk irányítását, hogy kijussanak a halálos füstből…
 
Hangosan dobogó szívek (2018)
 Hangosan dobogó szívek</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5701
Rend.: Brett Haley
Szereplők: Nick Offerman, Kiersey Clemons, Ted Danson
Időtartam: 93 perc
Frank Fisher, a gyermekét egyedül nevelő egykori zenész élete nagy változások előtt áll: lánya, Sam egyetemre készül, így hamarosan kirepül a családi fészekből, az évtizedek óta vezetett lemezboltját pedig kénytelen végleg bezárni. Frank nem szeretne teljesen elszakadni Samtől, akivel közös a zene iránti szenvedélyük, ezért ráveszi, hogy készítsenek együtt dalokat. Amikor az első felvételük váratlan sikert arat, új problémák kerülnek felszínre, de a zene segít, hogy elfogadják egymást és saját magukat.
 
Húzós éjszaka az El Royale-ban (2018)
 Húzós éjszaka az El Royale-ban</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5702
Rend.: Drew Goddard
Szereplők: Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Dakota Johnson
Időtartam: 136 perc
Kalifornia és Nevada állam határán áll a lelakott El Royal hotel. Az érkezőket az egyetelen alkalmazott fogadja. A pap, az énekesnő, a porszívóügynök és a vamp más, mint aminek látszik. Szörnyű titkot rejtegetnek. Az újabb vendég érkezésével felpörögnek az események.
 
Az a hülye szív (2017)
 Az a hülye szív</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5696
Rend.: Marc Rothemund
Szereplők: Elyas M'Barek, Philip Noah Schwarz, Nadine Wrietz
Időtartam: 102 perc
Lenny  apja sikeres kardiológus, így neki 30 évesen is csupán egy dolga van: élvezni az életet. Egy nap azonban elzárul a pénzcsap, további apanázst Lenny csak akkor kap, ha gondját viseli apja egyik páciensének, a súlyos szívbetegséggel született Davidnek. A kényszerű kapcsolatból hamar szoros barátság szövődik. Együtt felállítanak egy 25 pontos listát, azokról a dolgokról, amiket a kamasz fiúnak át kell élnie, mielőtt meghal.

Kőgazdag ázsiaiak (2018) - feliratos
 Kőgazdag ázsiaiak</div>
						<div>
							(2018) on IMDb
DVD 5705
Rend.: John M. Chu
Szereplők: Constance Wu, Gemma Chan, Lisa Lu
Időtartam: 116 perc
New Yorkban él szerelmével a kínai származású Rachel. A kedvese, Nick hazautazik Szingapúrba a legjobb barátja esküvőjére. Magával viszi a lányt, hogy bemutassa a családjának. Rachel számára így válik világossá, hogy a párja hihetetlenül gazdag família sarja. Úgy érzi magát, mintha herceggel randevúzna. Egyúttal szembesülnie kell azzal is, hogy Nick anyja nem éppen ilyen feleséget szánt a fiának, mint ő.

Legendás állatok : Grindelwald bűntettei (2018)
 Legendás állatok - Grindelwald bűntettei</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5692
DVD 5693
Rend.: David Yates
Szereplők: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler
Időtartam: 128 perc
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában. Kiszámíthatatlan veszélyek várnak Göthére, akinek meg kell állítania Grindelwaldot, a gonosz varázsló ugyanis azt akarja, hogy a tisztavérűek vegyék át az uralmat a muglik felett, ez pedig akár az egész varázsvilágot kettészakíthatja.
 
Az óriáskerék (2017)
 Wonder Wheel: Az óriáskerék</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5712
Rend.: Woody Allen
Szereplők: Kate Winslet, Jim Belushi, Juno Temple
Időtartam: 96 perc
Az ’50-es években játszódó filmben négy ember sorsa fonódik össze és változik meg végzetesen Coney Island nyüzsgő vidámparkjában.  Mindig is más életre vágyott Ginny. Egykor színésznő volt, ma pincérnőként dolgozik. Az óriáskereket a második férje, Humpty üzemelteti. A boldogtalan asszony viszonyt kezd az írói ambíciókat dédelgető vízimentővel, Mickey-vel. Életük még jobban felbolydul, amikor feltűnik a színen Humpty lánya, Carolina, aki a gengszter férje elől menekül.
 
Venom (2018)
 Venom</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5709
DVD 5710
Rend.: Ruben Fleischer
Szereplők: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed
Időtartam: 108 perc
Egy balulsikerült interjú után az oknyomozó újságíró Eddie Brock lába alól kicsúszik a talaj. Nemcsak a munkáját veszíti el, de menyasszonya is szakít vele. Az újságíró teljesen maga alatt van, és ha mindez nem lenne elég, egy földönkívüli szimbióta gazdateste lesz: kettejük egysége a szuperképességekkel rendelkező Venom. Szükségük is lesz emberfeletti erejükre, ugyanis egy másik, sokkal erősebb és ütős fegyverarzenállal felszerelt szimbióta el akarja pusztítani bolygónkat.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-01-21 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap