A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. szeptember
Új DVD-szerzeményeink
2018. szeptember

Gyerekeknek

Tini szuperhősök  : gonosz gimi  (2018)
 LEGO Tini szuperhősök - Gonosz gimi</p>
				<div>
					(2018) on IMDb

DVD 5499

Rend.: Elsa Garagarza
Időtartam: 74 perc

Rivalizálás üti fel a fejét a LEGO DC Tini Szuperhősök életében. A titokzatos Über Gimi azt hirdeti, hogy náluk a kevesebb lecke több mókával jár, ezért egyre népszerűbb lesz a tinik körében. Mikor aztán a Szuperhős Gimi néhány diákja is átjelentkezik az új suliba, Wonder Woman, Supergirl és Batgirl úgy döntenek, hogy közelebbről is megvizsgálják ezt az új intézményt. Közben az Über Gimibe átvándorolt Macskanő, Gepárd és Méregcsók alaposan kiélvezik új helyüket, ahol állítólag mindenki önmaga lehet. De vajon tényleg erről van szó, vagy netalántán valami sötét célra használják a tiniket? A Szuperhős Gimi diákjaira – köztük egy új Zöld Lámpásra – hárul feladat, hogy kiderítsék az igazságot az Über Gimiről. És ezen a vizsgán a LEGO DC Tini Szuperhősök nem bukhatnak meg!


Játékfilmek
 
Aurora borealis : északi fény (2017)
 Aurora Borealis: Északi fény</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5509
Rend.: Mészáros Márta
Szereplők: Törőcsik Mari, Törőcsik Franciska, Tóth Ildikó
Időtartam: 100 perc
A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga idős anyja, Mária váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az 50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A számos meglepő fordulatot tartogató film női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.
 
Én, Tonya (2017)
 Én, Tonya</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5521
Rend.: Craig Gillespie
Szereplők: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney
Időtartam: 115 perc
Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek egyik legnagyobb port kavaró sztorija volt. A tehetséges, fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amiben sportolói elszántsága mellett elvitathatatlan érdeme volt a nem éppen finom nevelési és edzői módszereket alkalmazó szabad szájú anyjának. Aztán a lány egy nap megismerkedett egy férfival, s az élete innentől más irányt vett… és elvezetett addig a pontig, amikor legnagyobb riválisát megtámadták, a korcsolyázónő pedig első számú közellenséggé vált. Sportszerűtlen sportoló és romlott ember, vagy csak neveltetése és erőszakos ex-barátja áldozata volt Tonya Harding? 
 
Fantomszál (2017)
 Fantomszál</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5511
Rend.: Paul Thomas Anderson
Szereplők: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
Időtartam: 125 perc
A csillogó 50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó és nővére, Cyril a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az elsőbálozókat és a rutinos dámákat a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos lánnyal, Almával, aki hamarosan az élete állandó részévé válik mint múzsa és szerető. Woodcock eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem... 
 
Fekete Párduc (2018)
 Fekete Párduc</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5512
DVD 5513
Rend.: Ryan Coogler
Szereplők: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o
Időtartam: 129 perc
Átlagos afrikai országnak tűnik Wakanda, ám valójában hihetetlen erőt birtokol. Miután egy családi tragédia következtében T’Challa kénytelen elfoglalni a trónt, egy olyan nagy kihívás vár rá, amely nem csupán a hazáját fenyegeti, de az egész világ sorsát is. Saját családjával szembe szállva az új király kénytelen összegyűjteni szövetségeseit és szabadjára engedni a Fekete Párduc erejét, hogy legyőzze az ellenségeit, és ő maga is Bosszúállóvá váljon.
 
Holdfény (2016) – feliratos
 Holdfény</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5514
Rend.: Barry Jenkins
Szereplők: Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe
Időtartam: 107 perc
Little, Chiron és Black: három név, mely ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelöli meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésének legfontosabb állomásait. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. A saját korosztályából kitaszított fiú itt ismerkedik meg a díler Juannal, akivel barátságot köt. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival. Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre és kik befolyásolják leginkább a jellemünket?
 
Megcsalási engedély (2017)
 Megcsalási engedély</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5515
Rend.: Brian Crano
Szereplők: Rebecca Hall, Dan Stevens, Gina Gershon
Időtartam: 95 perc
Anna és Will mindenben elsők voltak egymás számára: első csók, első szerelem, első kapcsolat. De vajon ez marad egyben az utolsó kapcsolat is? Amikor ugyanis Will megkéri Anna kezét, egy közös barátjuk, Glenn azt javasolja, hogy mielőtt örökre összekötik hivatalosan az életüket egymással, feküdjenek le másokkal is. A páros úgy dönt, belevág az őrült kalandba, ami teljesen felforgatja kapcsolatukat. A Megcsalási engedély egy modern hangvételű romantikus történet, ami a randizás és a monogámia kiszámíthatatlan, olykor vicces és ciki, máskor édesbús és megható világába vezeti be a nézőket.
 
A nemek harca (2017)
 A nemek harca</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5504
Rend.: Valerie Faris, Jonathan Dayton
Szereplők: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough
Időtartam: 117 perc
A film középpontjában a női teniszbajnok, Billie Jean King és az egykori férfi bajnok, Bobby Riggs  1973-as, izgalmas meccse áll. A pályán nem csak a két rivális sporttudása, de elvei is összecsaptak, ugyanis egész más nézetet vallottak a nemi egyenlőséget illetően. Humorával és eszes forgatókönyvével A nemek harca méltó emléket állít annak a történelmi jelentőségű meccsnek, amely örökre megváltoztatta a játékszabályokat… a teniszpályán, és azon kívül is.
 
A párizsi vonat (2018) - feliratos
 A párizsi vonat</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5518
Rend.: Clint Eastwood
Szereplők: Ray Corasani, Alek Skarlatos, Anthony Sadler
Időtartam: 90 perc
2015. augusztus 21-én az egész világot bejárták azok a híradások, melyek egy Párizsba tartó vonaton lezajlott terrorista akció meghiúsításáról szóltak. Az elkövetőket három bátor amerikai fiatal akadályozta meg tettükben. Új rendezésében Clint Eastwood eme három jó barát életét követi nyomon gyerekkoruktól kezdve egészen olyan váratlan eseményeken át, melyek végül ehhez a támadáshoz vezettek. A szívszorító percekben a hármójukat összekötő kapocs lesz a legnagyobb fegyverük, melynek köszönhetően több mint 500 ember életét mentik meg.
 
A Pentagon titkai (2017)
 A Pentagon titkai</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5501
Rend.: Steven Spielberg
Szereplők: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson
Időtartam: 111 perc
1971 júniusában hatalmas botrány rázza meg az Amerikai Egyesült Államokat: a The New York Times részleteket közöl egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá válik, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt a vietnámi háborúval kapcsolatban. Miután a kormány leállíttatja az anyagok közzétételét és bíróság elé idézi a napilapot, az iratokat kiszivárogtató katonai elemző, Daniel Ellsberg a The Washington Posthoz fordul. A női laptulajdonosként még kuriózumnak számító, és az elismertségéért küzdő Katherine Graham úgy dönt, hogy vállalja a kockázatot, és kiáll a sajtószabadság mellett. A bátor asszony és az elhivatott főszerkesztő, Ben Bradlee egészen a Legfelsőbb Bíróságig elmennek, hogy a háború értelmetlenségét leleplező "Pentagon-iratok" nyilvánosságra kerülhessenek...

Ready player one (2018)
 Ready Player One</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5530
Rend.: Steven Spielberg
Szereplők: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn
Időtartam: 134 perc
2045-ben, egy összeomlás szélén táncoló világban vagyunk. Menedéket csupán az OASIS nyújt, ez a lélegzetelállító virtuális birodalom, melyet a briliáns James Halliday hozott létre. Mikor az excentrikus feltaláló meghal, hatalmas vagyonát arra hagyja, aki megtalálja azt a digitális húsvéti tojást, melyet az OASIS mélyén rejtett el. A vadászatba becsatlakozik a fiatal Wade Watts is, aki hamarosan egy nyaktörő sebességgel száguldó, a valóságot a képzelettel összemosó kaland közepén találja magát, amely tele van rejtéllyel, kihívással és veszéllyel.
 
A víz érintése (2017)
 A víz érintése</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5507
Rend.: Guillermo del Toro
Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins
Időtartam: 118 perc
A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete azonban gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát: egy különös, kétéltű lényt, aki különös érzéseket ébreszt Elisában. A film a hidegháborús Amerikában játszódó, szokatlan tündérmese. 

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-08-22 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap