A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. október
Új DVD-szerzeményeink
2018. október

Gyerekeknek

Maja, a méhecske : a mézcsata (2017)
 Maja, a méhecske - A mézcsata</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5542
Rend.: Noel Cleary, Alexs Stadermann
Időtartam: 81 perc
A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét. Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?
 

Játékfilmek
 
Bosszúállók : végtelen háború (2018)
 Bosszúállók: Végtelen háború</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5537
DVD 5538
Rend.: Anthony és Joe Russo
Szereplők: Robert Downey, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
Időtartam: 143 perc
Thanos, az Őrült Titán el akarja pusztítani az univerzum lakóinak jó részét. Hogy célját elérje, össze kell gyűjtenie az összes „végtelen követ”. A Bosszúállók összefognak a Galaxis Őrzőivel, a Fekete Párduccal, Doctor Strange-dzsel és Thorral, hogy megakadályozzák a terv megvalósítását és megfékezzék a nagy erejű Thanost. Minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor.
 
Csak most kezdődik (2017)
 Csak most kezdődik</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5525
Rend.: Ron Shelton
Szereplők: Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Rene Russo
Időtartam: 89 perc
Duke Diver  egy Palm Springsben található luxus üdülőhely, a Villa Capri szabadszellemű menedzsere. Bár a múltja sötét titkot rejt, jelenlegi élete csupa napfény és vidámság: mindent megtesz, hogy a vendégek számára a Capriban eltöltött idő életük legnagyobb bulija legyen. Felhőtlen jókedvének egyszeriben vége szakad, amikor becsekkol az ex-katona szívtipró, Leo. Nyomban megindul a harc a két férfi között a szálloda alfahímje címéért, valamint az újonnan érkezett üdvöske, Suzie  kegyeiért. Amikor azonban Duke-ot utolérik a múlt árnyai, a két rivális kénytelen összefogni, hiszen Duke élete és a Villa Capri jövője a tét.
 
 
Éjszakai játék (2018)
 Éjszakai játék</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5508
Rend.: John Francis Daley, J. Goldstein
Szereplők: Jason Bateman, Rachel McAdams, Billy Magnussen
Időtartam: 96 perc
Gyakran rendez társasjátékos házibulikat Max és Annie. A rejtvényeket kedvelő párosnak és barátainak Max nagymenő bátyja felajánlja, hogy a szokásos parti helyett vágjanak bele egy sokkal izgalmasabb menetbe. Bár az emberrablós „mókáról” egy idő után kiderül, hogy nem játék, mégis úgy döntenek maguk oldják meg a bűntényt.
 
Lady Bird (2017)
 Lady Bird</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5526
Rend.: Greta Gerwig
Szereplők: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts
Időtartam: 90 perc
Christine McPherson a sacramentói katolikus középiskola végzőse 2002-ben. A lány az egész világ ellen lázad. Különlegesnek érzi magát, ezért elvárja, hogy Lady Birdnek szólítsák. Csordultig van szeretettel, de már-már kiállhatatlanul makacs – akárcsak az édesanyja, akivel emiatt örökös harcban áll . Hogy minél távolabb kerüljön lenézett otthonától, New Yorkba jelentkezik főiskolára.
 
 
A préri urai (2016)
 A préri urai</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5505
Rend.: David Mackenzie
Szereplők: Jeff Bridges, Chris Pine, Ben Foster
Időtartam: 98 perc
A poros Texasban olykor elmosódik a határ a becsületes emberek és a törvényen kívüliek között. Toby, az elvált apa, aki jobb életet szeretne a fiának és a börtönből frissen szabadult, indulatos és kiszámíthatatlan bátyja, Tanner összefognak, hogy megmentsék a családi gazdaságot, amire egy lejáró követelés miatt a bank rá akarja tenni a kezét. A két testvér sajátos és veszélyes tervet eszel ki: kisvárosok bankjait rabolják ki, amíg össze nem gyűlik a hiányzó pénzösszeg. Hamarosan azonban nyomukba ered egy nyugdíjazás előtt álló texasi ranger, akinek feltett szándéka lezárni utolsó ügyét...
 
Pszichoanyu (2018)
 Pszichoanyu</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5543
Rend.: Jason Reitman
Szereplők: Charlize Theron, Mackenzie Davis, Mark Duplass
Időtartam: 92 perc
Marlo várandós, kétgyermekes édesanya, akit testvére különös ajándékkal akar meglepni: egy éjszakai dadussal. Marlo eleinte fenntartásokkal kezeli az extravagáns felajánlást, és nem veszi igénybe a szolgáltatást, de amikor az újszülött is megérkezik a házhoz, rájön, hogy minden segítségre szüksége van, és felhívja Tullyt. A fáradt édesanya és az energikus, különc dadus között különleges kapcsolat szövődik.
 
A rodeós (2017)
 A rodeós</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5535
Rend.: Chloé Zhao
Szereplők: Brady Jandreau, Lilly Jandreau, Tim Jandreau
Időtartam: 99 perc
Egy tragikus baleset után Brady, a rodeó bajnokságok egykori csillaga kénytelen abbahagyni a versenyzést. A fiatal cowboy hazatérve rádöbben, hogy mindent elveszített, ami eddig értelmet adott az életének: a lovaglás szabadságát és a viadalból nyert erőt. Brady azonban nem adja fel, ismét át akarja venni az irányítást saját sorsa felett, ezért elindul, hogy rátaláljon új önmagára és meglelje a választ, mit is jelent számára férfinak lenni az amerikai prérin.
 
Sidney Hall eltűnése (2017)
 Sidney Hall</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5516
Rend.: Shawn Christensen
Szereplők: Logan Lerman, Elle Fanning, Michelle Monaghan
Időtartam: 115 perc
Sidney Hall nagy hatású könyvet ír egy középiskolai osztálytársa haláláról. Művének óriási sikere egycsapásra híressé teszi a fiút, de az élete és barátnőjével való kapcsolata közben elkezd darabokra hullani, mígnem egy napon Sidney Hall nyom nélkül felszívódik. Közel egy évtizeddel később egy titokzatos detektív kezd el kutakodni az eltűnt író után, mert a könyveit rejtélyes gyújtogatásokkal hozzák összefüggésbe.

Szólíts a neveden (2017) feliratos
 Szólíts a neveden</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5517
Rend.: uca. Guadagnino
Szereplők: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg
Időtartam: 127 perc
1983 nyara, Észak-Olaszország. Elio, a koraérett 17 éves srác a szüleivel együtt ezúttal is a család ódon villájában tölti a vakációt. Zongorázik, olvas, zenét hallgat, no meg persze bulizik, flörtöl és a barátaival lóg. Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó sármos amerikai, Oliver érkezik hozzájuk. A két fiatal között lassan kibontakozó szerelem örökre megváltoztatja mindkettőjük életét.

Az útvesztő : halálkúra (2018)
 Az útvesztő: Halálkúra</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5522
Rend.: Wes Ball
Szereplők: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie
Időtartam: 138 perc
A trilógia befejező részében a tisztársak, élükön Thomasszal, végső s egyben legveszélyesebb küldetésükre indulnak: hogy megmentsék barátaikat, be kell törniük a VESZETT fennhatósága alatt álló legendás Utolsó Városba, ami a korábbinál is halálosabb útvesztőnek bizonyul. Ha azonban élve kijutnak, választ kapnak a Tisztásra érkezésük óta felgyűlt összes kérdésükre.

Vörös veréb (2018)
 Vörös veréb</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5533
Rend.: Francis Lawrence
Szereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts
Időtartam: 134 perc
Dominika Jegorova gyönyörű, ünnepelt prímabalerina. Amikor szárnyaló karrierjét derékba töri egy súlyos sérülés, a lányra lecsap a Veréb Iskola, egy titkos orosz hírszerzési szolgálat, akik kivételes fiatalokat tanítanak meg arra, hogyan használják fegyverként a testüket és elméjüket. A lány kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominika azonban mihamarabb ki akar szabadulni a kémek világából, hiszen saját és beteg édesanyja élete is veszélyben forog, akárcsak egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat… de vajon fordítva is igaz ez?

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-05-23 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap