A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. november
Új DVD-szerzeményeink
2018. december

Gyerekeknek

Nyúl Péter (2018)
 Nyúl Péter</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5580
Rend.: Will Gluck
Időtartam: 91 perc
Nyúl Péter és vadállati barátai ádáz csatározást folytatnak Mr. McGregorral az idilli vidéken. A nagyszájú, kicsi nyuszi vezetésével folytatott harc a karót nyelt londoni fickóból lett friss veteményesgazda ellen nem csak a zöldségeskert finomságaiért, hanem a tüneményes, állatbarát szomszéd, Bea kegyeiért is folyik. Beatrix Potter mesekönyvsorozatának bajkeverő és kalandvágyó hőse, Nyúl Péter generációkat varázsolt el. A csintalan, de imádnivaló nyuszi ezzel a bűbájos és modern hangvételű családi vígjátékkal most a nézők szívét is meghódítja.
 
Sherlock Gnomes (2018)
 Sherlock Gnomes (2018)</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5583
Rend.: John Stevenson
Időtartam: 83 perc
Gnómeó és Júlia Londonba költözésük után nem sokkal egy nap arra ér haza, hogy távollétük alatt minden családtagjuk és barátjuk nyom nélkül eltűnt a csinosításra váró kertből. Egy ilyen rejtélyes ügy a legnagyobb detektívzseni után kiált: Sherlock Gnomes azonnal akcióba is lép, és fergeteges kalandba rántja törpéinket, amely során új dísztárgyakkal ismerkednek meg, és felfedezik a város ismeretlen oldalát.

Játékfilmek
 
Bébibumm (2017)
 Bébibumm</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5562
Rend.: Noémie Saglio
Szereplők: Juliette Binoche, Camille Cottin, Lambert Wilson
Időtartam: 90 perc
A 30 éves Avril komoly párkapcsolatban él, van állása, mégis együtt lakik az anyjával. Mado ugyanis képtelen magáról gondoskodni: felelőtlen, kicsapongó, önző, nárcisztikus – azaz pont olyan, mintha Avrilnek lenne egy kibírhatatlan kamaszlánya. A helyzet akkor sem változik meg, amikor teherbe esik, Mado ugyanis nem sokkal később bejelenti: ő is gyereket vár. Lány és anyja így együtt néz az áldott hónapok elé, ami nem kevés bonyodalmat okoz.
 
Derült égből család (2017)
 Derült égből család</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5565
Rend.: Vincent Lobelle, Sébastien Thiéry
Szereplők: Christian Clavier, Catherine Frot, Pascale Arbillot
Időtartam: 83 perc 
Mit szólnál, ha egy nap egy különös alak beköltözne a házadba, és azt állítaná, hogy Ő a Te gyereked? Mr. és Mrs. Proiux egy este csodálkozva fedezik fel, hogy egy bizonyos Patrick az otthonukba költözött. A furcsa idegen azt állítja, hogy csak hazatért. A házaspár legjobb tudomása szerint nincs közös gyerekük, ugyanakkor az asszony egyből szívébe zárja a különös fiút. A férjnek azonban cseppet sem szimpatikus az új családtag, és úgy véli, egy csalóval van dolguk. Kisvártatva aztán újabb két taggal bővül a familia, miután Patrick bemutatja feleségét, aki nem mellesleg várandós.
 
Egy magányos tinédzser (2016)
 Egy magányos tinédzser</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5566
Rend.: Kelly Fremon Craig
Szereplők: Hailee Steinfeld, Woody Harrelson, Kyra Sedgwick
Időtartam: 101 perc
Tinédzsernek lenni nem könnyű, a középiskolás Nadine is úgy érzi: minden összeesküdött ellene. Nem elég, hogy korán elveszítette édesapját és a srác, aki tetszik neki, fütyül rá, de most még ráadásul a legjobb (és igazából egyetlen) barátnője is randizni kezd a bátyjával, aki a morcos, befelé forduló Nadine-nal ellentétben a suli egyik sztárja. A sokk hatására a tinilány kénytelen új szemmel tekinteni a körülötte lévő emberekre, köztük diszfunkcionális anyjára és végletekig cinikus történelemtanárára is –, és rá kell jönnie, hogy az élet sokkal bonyolultabb, mint azt valaha is gondolta…
 
Egy szent szarvas meggyilkolása (2017)
 Egy szent szarvas meggyilkolása</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5577
Rend.: Yorgos Lanthimos
Szereplők: Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan
Időtartam: 116 perc
A köztiszteletben álló középkorú sebész, Steven Murphy boldogan él feleségével és két gyermekével. Tökéletes élete azonban elkezd összeomlani, amikor szárnyai alá vesz egy kezdetben ártalmatlannak tűnő tinédzsert, aki nem rég veszítette el az apját. Ahogy a fiú ragaszkodása nő az orvos felé, egyre furcsább dolgokat kezd csinálni, többek között mindenáron össze akarja boronálni a sebészt édesanyjával. Steve és családja élete fenekestül felfordul az egyre intenzívebb pszichológiai terror hatására.
 
A fehér király (2016)
 A fehér király</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5560
Rend.: Alex Helfrecht
Szereplők: Agyness Deyn, Jonathan Pryce, Fiona Shaw
Időtartam: 86 perc
A 12 éves Djata a világtól elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettőjüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, apja megtalálása, amiben nagyszülei tudnának segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező rokonoktól kérjen segítséget, mert a családban a konfliktusok a bajok ellenére sem enyhülnek.
 
A gyilkosság filozófiája (2017)
 A gyilkosság filozófiája</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5576
Rend.: Simon Kaijser
Szereplők: Guy Pearce, Pierce Brosnan, Minnie Driver
Időtartam: 96 perc
Evan Birch életében látszólag minden tökéletes: boldog családi életet él és egy neves egyetemen oktat  filozófiát, órája különösen népszerű a diákok körében. Amikor Joyce nevű tanítványa eltűnik, Evan felesége elkezd gyanakodni, hogy a múltban már néhányszor félrelépő férjének esetleg köze lehet a dologhoz. Az ügyben nyomozó mogorva Malloy detektívnek ennél jóval több oka van kételkedni Evan alibijében: előkerül egy bizonyíték, ami első számú gyanúsítottá teszi a férfit. Evan életében először nem elméleti, hanem életbevágó gyakorlati kérdésekkel találja szemben magát. A gyilkosság filozófiája egy torokszorítóan izgalmas thriller arról, hogy egy villanásnyi idő alatt is összedőlhet egy idillinek tűnő élet.

Hazárdjáték (2014)
 Hazárdjáték</div>
						<div>
							(2014) on IMDb
DVD 5578
Rend.: Rupert Wyatt
Szereplők: Mark Wahlberg, John Goodman, Brie Larson
Időtartam: 106 perc
Jim Bennett megbecsült, köztiszteletben álló egyetemi professzor, akinek van egy sötét titka: szenvedélyes szerencsejátékos. Mikor Jim egy rettegett gengsztertől kénytelen pénzt kölcsönözni, azzal halálos fenyegetésnek teszi ki szeretteit. Az idő csak fogy, így Jimnek alá kell merülnie az alvilágba, és óriásit kell kockáztatnia azért, hogy ne veszítsen el mindent.

Telivérek (2017)
 Telivérek</div>
							<div>
								(2017) on IMDb
DVD 5585
Rend.: Cory Finley
Szereplők: Olivia Cooke, Anya Taylor-Joy, Anton Yelchin
Időtartam: 90 perc
Lily és Amanda gyerekkori jóbarátnők, akiket elsodort egymás mellől az élet, de néhány év után újra találkoznak. Lilyből kifinomult, arisztokrata tinilány lett, aki divatos és méregdrága bentlakásos suliba jár, Amanda pedig éles eszű, csípős nyelvű, különc kamasszá cseperedett. Bár látszólag össze nem illő párost alkotnak, a két lány mégis véd- és dacszövetséget köt Lily kibírhatatlan mostohaapja ellen. A csajok úgy döntenek, kezükbe veszik a gyeplőt és a maguk módján teszik rendbe az életüket… kezdetnek felbérelnek egy piti bűnözőt, hogy segítsen nekik eltenni láb alól a fickót.
 
Tűzgyűrű : lázadás (2018)
 Tűzgyűrű: Lázadás</div>
						<div>
							(2018) on IMDb
DVD 5584
Rend.: S. S. DeKnight
Szereplők: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian
Időtartam: 106 perc
A lázadó Jake Pentecost, az egykor szépreményű Jaeger-pilóta, akinek legendás édesapja életét adta azért, hogy az emberiség legyőzhesse a Kaidzsuknak nevezett óriásszörnyeket. Jake azonban abbahagyta a kiképzést és az alvilágban kereste a boldogulását. Ám amikor újabb, még veszélyesebb támadás fenyegeti pusztulással a világot, kap egy utolsó esélyt, hogy méltó legyen apja örökségéhez: összefog egy csapat tehetséges fiatallal. Többek között egykori pilótatársával, Lamberttel és a 15 éves Jaeger-hackerlánnyal, Amarával, és lázadást robbantanak ki a pusztítás erői ellen. A 2013-as nagy sikerű Tűzgyűrű folytatásában egy új nemzedék válik hősökké: nekik kell felvenni a harcot a legnagyobb és legveszélyesebb szörnyekkel, amelyek valaha a bolygónkon jártak
 

Veszett vidék (2017)
 Veszett vidék</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5575
Rend.: Warwick Thornton
Szereplők: Hamilton Morris, Bryan Brown, Sam Neill
Időtartam: 109 perc
Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől. Ahogy a gyilkosság részleteire fény derül, a közösség tagjai úgy bizonytalanodnak el az üldözés létjogosultságáról és követelnek valódi igazságszolgáltatást a két őslakosnak.
 

Összeállította: Nagyváradi Nóra


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-06-25 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap