A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. március
Új DVD-szerzeményeink
2018. márciusban

Gyerekeknek

A kis vámpír (2017)
 A kis vámpír</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5376
Rend.: Richard Claus, Karsten Kiilerich
Időtartam: 79 perc
Rudolph, a tizenhárom éves vámpír fiú bár már a sok századik szülinapi bulijára készül, de egy évet sem öregszik. Nincs sok kedve az ünnepléshez, hiszen mindig ugyanaz a program: egy öreg kastély romos falai között köszönti fel Őt családja. Nem hagyhatják el otthonukat, mivel vámpírvadászok lesik minden lépésüket. Ám Rudolph végre egy kis izgalomra vágyik, ezért meglóg otthonról, és találkozik Tonyval, egy vele egyidős sráccal, aki rajong a kísértettörténetekért, és természetesen a vámpírokért. Hamar barátságot kötnek, és közösen próbálják megállítani a gonosz vadászokat.
 
A mogyoró-meló 2. (2017)
 A mogyoró-meló 2</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5379
Rend.: Cal Brunker
Időtartam: 87 perc
Grimbusz és a haverok újra akcióba lendülnek, mikor kiapadhatatlan éléstáruk a levegőbe repül, ők pedig kénytelenek visszatérni a Szabadság parkba. Mókusunknak esze ágában sincs hosszasan elidőzni a természet lágy ölén, de már épp kezdene hozzászokni a megváltozott körülményekhez, mikor kiderül, hogy a város kapzsi polgármestere azt tervezi, hogy Grimbuszék régi-új otthona helyén egy vidámparkot húz fel. Ezt pedig a banda nem hagyhatja szó nélkül. Összefognak hát a park többi állatával, hogy szembeszálljanak a polgármesterrel, és megmentsék Mogyorországot.

Játékfilmek
 
Alibi.com (2017)
 Alibi.com</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5391
Rend.: Philippe Lacheau
Szereplők: Philippe Lacheau, Élodie Fontan, Julien Arruti
Időtartam: 86 perc
Néha minden pénzt megér egy ügyesen felépített kibúvó, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Greg alibigyáros startupja óriási siker, hála Augustinnek, a lelkes és bevállalós üzlettársnak és Medhinek, a fura új alkalmazottnak. Ki gondolná, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri? Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot, ráadásul hamarosan kiderül, hogy a lány apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője, ez pedig nem kevés bonyodalmat okoz a szerelmesek életében.
 
Amerikai bérgyilkos (2017)
 Amerikai bérgyilkos</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5380
Rend.: Michael Cuesta
Szereplők: Dylan O'Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan
Időtartam: 107 perc
A film Mitch Rapp, a CIA különleges terroristaelhárító ügynökének felemelkedéséről szól, akit a hidegháborús veterán Stan Hurley képez ki megállíthatatlan gyilkológéppé. Irene Kennedy, a CIA igazgatóhelyettese aztán megbízza a párost egy civil és katonai célpontok ellen intézett véletlenszerű támadássorozat kivizsgálására. A trió hamarosan felfedezi az erőszak mögötti kapcsolatot, és egy török ügynökkel kiegészülve egy titokzatos terrorista  nyomába erednek, akit szemlátomást személyes bosszú vezérel egy olyan küldetés végrehajtásában, melynek végzetes következményei lehetnek.
 
Csábítás (2017)
 Csábítás</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5374
Rend.: Sofia Coppola
Szereplők: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst
Időtartam: 90 perc
Az amerikai polgárháború idején a világtól elzárt, déli leányiskolában már csak néhány diák maradt. Az egyik növendék az erdőben sebesült jenkire bukkan. Bár a katona  déliek ellen harcolt, befogadják a házba. A férfi rájön, hogy a túlélése az intézetben maradt nőkön múlik. Igyekszik őket az ujja köré csavarni.  A ház egy csapásra megtelik szexuális feszültséggel és a nők előbb egymás, majd a katona ellen fordulnak.
 
Hegyek között (2017)
 Hegyek között</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5392
Rend.: Hany Abu-Assad
Szereplők: Idris Elba, Kate Winslet, Dermot Mulroney
Időtartam: 107 perc
Egy vihar miatt törölnek minden Boise-ből induló járatot, így a sebész Ben és az újságírónő Alex – bár csak most ismerték meg egymást – közösen bérelnek egy kisgépet, hogy eljussanak úticéljukig. Amikor repülőjük lezuhan a kietlen hegyvidéken, csak egymásra számíthatnak. Miközben a rideg körülményekkel dacolva küzdenek az életükért, saját magukkal is meg kell vívniuk a harcot.
 
Isten hozott Németországban (2016)
 Isten hozott Németországban</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5385
Rend.: Simon Verhoeven
Szereplők: Senta Berger, Heiner Lauterbach, Florian David Fitz
Időtartam: 112 perc
Angelika nemrég vonult nyugdíjba, de ahelyett, hogy élvezné a gondtalan mindennapokat, különös ötlete támad. Úgy dönt – férje kérésének ellenére – hogy befogad a családba egy menekültet. Miután Diallo, a fiatal nigériai férfi beköltözik a Hartmann családhoz, a nyugodt hétköznapoknak vége. Na nem azért, mert egy bajkeverő, ő csupán igyekszik megismerni az új kulturális közeget, amibe belecsöppent, a probléma sokkal inkább a befogadó oldallal van. A férj és a gyerekek nem látják szívesen az idegent otthonukban, ám hamar rájönnek, hogy nem is különböznek olyan sok mindenben, és sokat tanulhatnak egymástól.
 
Kingsman : az aranykör (2017)
 Kingsman: Az Aranykör</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5375
Rend.: Matthew Vaughn
Szereplők: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton
Időtartam: 135 perc
A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei eddig sikerrel védték meg bolygónkat a hatalommániás gonoszoktól. Most azonban felbukkan egy új ellenség, aki csapdába csalja a csapatot és felrobbantja a központjukat. Csak az újonc Töki és kiképzője, Merlin ússza meg a támadást, ők Amerikába menekülnek, ahol egy szervezetükhöz hasonló helyi cég, a Statesman embere várja őket. Együtt vágnak neki kemény és veszélyes feladatuknak: a világ megmentésének – ez úgy tűnik, kezd Töki szokásává válni.
 
A nőkért (2017)
 A nőkért</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5389
Rend.: Petra Volpe
Szereplők: Marie Leuenberger, Max Simonischek, Rachel Braunschweig
Időtartam: 93 perc
Svájc, 1971: Nora fiatal háztartásbeli feleség, visszahúzódó, csöndes jellem. Férjével és két gyermekével egy kis faluban élik békés, nyugodt életüket. Itt szinte semmi sem érezhető a társadalmi mozgalmakból és azok következményeiből, melyek néhány éve indultak a nagyvárosokban. Egy nap azonban minden megváltozik, és fenekestül felfordul a fiatal nő, és vele együtt az egész közösség élete is: Nora beáll egy női mozgalomba és nyilvánosan kampányolni kezd a nők szavazati jogáért.

Újra otthon (2017)
 Újra otthon</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5372
Rend.: Hallie Meyers-Shyer
Szereplők: Reese Witherspoon, Nat Wolff, Jon Rudnitsky
Időtartam: 93 perc
A válófélben lévő Alice úgy dönt, új életet kezd, amelynek első lépéseként lányaival együtt visszaköltözik szülővárosába, Los Angelesbe. Itt ismerkedik meg a 40. születésnapi buliján három feltörekvő fiatal filmessel, akik épp producert és albérletet keresnek. Amikor anyja unszolására Alice beleegyezik, hogy a srácok ideiglenesen beköltözzenek a vendégházba, meglepően jól alakulnak a dolgok – talán egy kicsit túl jól is: Alice összeszűri a levet az egyik nála jóval fiatalabb albérlőjével. A helyzetet aztán tovább bonyolítja a féltékeny, leendő exférj felbukkanása.

Vad esküvő (2017)
 Vad esküvő</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5387
Rend.: Damian Harris
Szereplők: Glenn Close, Jack Davenport, Minnie Driver
Időtartam: 92 perc
Eve Wilde, az egykori mozicsillag ismét házasodni készül, ez pedig aggodalommal tölti el három felnőtt fiát, valamint első szerelmét, Laurence-t, aki egyben a három közül a kedvenc volt férje. A közeli családtagokon kívül a távoli rokonok és az egykori szerelmek is meghívást kapnak, hogy tanúi legyenek Eve és Harold egybekelésének. A nyári lakban eltöltött hosszú hétvége lehetőséget ad rá, hogy mind kicsit jobban megismerjék egymást… az összezártság miatt aztán hamarosan szikrázni kezd a levegő a szexuális feszültségtől, amely váratlan fordulatokhoz és egy igazán VAD esküvőhöz vezet.

Valerian és az ezer bolygó városa (2017)
 Valerian és az ezer bolygó városa</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5378
Rend.: Luc Besson
Szereplők: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen
Időtartam: 131 perc
Az univerzum békéjéért felel Valerian és Laureline a huszonnyolcadik században. A két különleges ügynököt parancsnokuk az Alpha bolygóra vezényli. Az ezer bolygó városának lakói évszázadok óta békében és harmóniában élnek, de az ismeretlen erő el akarja pusztítani a várost.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-02-18 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap