A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. július
Új DVD-szerzeményeink
2018. július

Gyerekeknek

A csillag (2017)
 A csillag</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5479
Rend.: Timothy Reckart
Időtartam: 83 perc
Bo, a kicsi, de bátor szamár meg van róla győződve, hogy többre hivatott, mint hogy egy kis názáreti malomban robotoljon egész életében, ezért egy nap minden bátorságát összeszedve megszökik és Ruth, a bájos birka, valamint Dávid, a vicces galamb társaságában egy ragyogó csillagot követve nekivág élete nagy kalandjának. A csillag szívmelengető történet a Messiás eljöveteléről, amelyet ezúttal egy csapat szeretnivaló, mókás állat szemszögéből élhetünk át.
 
Hihetetlen történet az óriás körtéről (2017)
 Hihetetlen történet az óriás körtéről</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5473
Rend.: Amalie Naesby Fick, Jorgen Lerdam, Philip Einstein Lipski
Időtartam: 76 perc
Micó és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Micó és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak.

Játékfilmek
 
A bátrak háborúja (2016)
 A bátrak háborúja</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5478
Rend.: Mario Van Peebles
Szereplők: Nicolas Cage, James Remar, Tom Sizemore
Időtartam: 125 perc
A USS Indianapolis tragédiáját minden idők egyik legnagyobb háborús katasztrófájaként tartják számon: 1945-ben a hadihajót elsüllyesztette egy japán tengeralattjáró a Fülöp-szigeteknél, öt nappal azt megelőzően, hogy befejeződött volna a második világháború. A találatot követően McVay kapitány irányításával próbáltak a túlélők életben maradni élelem és ivóvíz nélkül a cápáktól hemzsegő óceánban.
 
Élesítve (2017)
 Élesítve</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5496
Rend.: Michael Apted
Szereplők: Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette
Időtartam: 94 perc
Alice Racine egykor a CIA legjobb kihallgatói közé tartozott, ám pályáját derékba törte, hogy nem tudott megelőzni egy több tucatnyi ártatlan életet követelő párizsi terrortámadást. Visszavonultan él Londonban és hivatali munkát lát el a kormány megbízásából, mikor visszahívják az ügynökséghez, hogy kapcsolatba lépjen egy gyanúsítottal, akiből egy újabb, közelgő támadásról kell információt kiszedni. Alice-nek sikerül szóra bírnia a foglyot, ám mielőtt továbbítaná feletteseinek az információt, hívást kap Langleyből. Csakhamar ráébred, hogy felültették, a CIA-be pedig áruló épült be. Menekülőre fogja és a kevés megbízható ismerőse segítségével igyekszik felkutatni a felelősöket, s az idővel versenyt futva megakadályozni egy halálos biológiai támadást London polgárai ellen.
 
Floridai álom (2017)
 Floridai álom</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5485
Rend.: Sean Baker
Szereplők: Willem Dafoe, Brooklynn Kimberly Prince, Bria Vinaite
Időtartam: 108 perc
A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Brooklyn és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.
 
Három óriásplakát Ebbing határában (2017)
 Három óriásplakát Ebbing határában</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5472
Rend.: Martin McDonagh
Szereplők: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell
Időtartam: 111 perc
Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság közötti egyre inkább elmérgesedik.
 
A legnagyobb showman (2017)
 A legnagyobb showman</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5480
Rend.: Michael Gracey
Szereplők: Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams
Időtartam: 100 perc
A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum  lenyűgöző képzelőereje hívta életre a látványos, szemkápráztató showműsort, amely meghódította az egész világot. A legendás Barnum cirkusz alapítójának történetén alapuló, lélegzetelállító produkciókkal, zenével és tánccal teli musical.
 
A legsötétebb óra (2017)
 A legsötétebb óra</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5481
Rend.: Joe Wright
Szereplők: Gary Oldman, Kristen Scott Thomas, Lily James
Időtartam: 120 perc
A megállíthatatlannak tűnő náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye Nagy-Britannia küszöbén állt, így a frissen megválasztott miniszterelnök, Winston Churchill vállára hatalmas súly nehezedett. A király szkeptikus volt az újdonsült politikai vezetővel szemben, de még saját pártja is ellene szervezkedett… Churchill ilyen körülmények között nézett szembe az emberiség egyik legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.
 
New York-i afférok (2017)
 New York-i afférok</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5488
Rend.: Marc Webb
Szereplők: Callum Turner, Kate Beckinsale, Pierce Brosnan
Időtartam: 84 perc
Thomas Webb jómódú család gyermeke: apja kiadót vezet, anyja a felső-középosztálybeli feleségek mintaképe. A fiú épp végzett a főiskolán, így előtte az élet! Rögvest elköltözik szülei fényűző házából és New York egy előkelőnek aligha nevezhető részén béreljen magának lakást. Itt ismerkedik meg az alkoholista íróval, W.F. Geralddal, aki ha kellő mennyiségű viszkit fogyaszt, csak úgy dől belőle a bölcsesség. Ám az igazi fordulat akkor következik be a srác életében, amikor véletlenül megtudja, szülei házassága közel sem olyan idilli, mint képzelte: apja egy fiatalabb nővel csalja a feleségét. Kémkedni kezd a titokzatos és gyönyörű nő után, ami végül oda vezet, hogy elcsábítja apja szeretőjét. Ezzel persze beláthatatlan események láncreakcióját indítja el, melyek alapjaiban változtatják meg a családról és a világról alkotott addigi képét.
 
Szex, ex, szerelem (2017)
 Szex, ex, szerelem</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5491
Rend.: Maurice Barthélemy
Szereplők: Jean-Paul Rouve, Patrick Chesnais, Arnaud Ducret
Időtartam: 82 perc
Ha Párizs a szerelmesek városa, akkor az exeké is. A film öt pár boldogtalan pillanatait meséli el, humorral fűszerezve kapcsolataik fordulópontjait. Antoine gyáva magát elkötelezni, Didiernek megesik a szíve korábbi feleségén, Laurent kötelességének érzi, hogy exének új házasságát ünnepelje, Lisa nem képes elszakadni barátjától, Serge-től, miközben Greg a kutyájával egyezkedik. Vajon melyikőjük esik újra szerelembe tér vissza életébe az egyszer gyűlölt, máskor imádott ex?

Szövetségesek (2016)
 Szövetségesek</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5490
Rend.: Robert Zemeckis
Szereplők: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris
Időtartam: 119 perc
Max Vatan hírszerzőtiszt 1942-ben, Észak-Afrikában találkozik a francia ellenálló Marianne Beauséjourral egy veszélyes küldetés során, akivel szinte azonnal egymásba szeretnek és hamarosan össze is házasodnak. Amikor később felmerül, hogy felesége talán az ellenségnek dolgozik, Maxnak mindössze 72 órája van, hogy kiderítse az igazságot.

A viszkis (2017)
 A Viszkis</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5482
Rend.: Antal Nimród
Szereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán
Időtartam: 123 perc
Ambrus Attila félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi, míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének. De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Olvasónapló
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-07-23 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap