A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. február
Új DVD-szerzeményeink
2018. február

Gyerekeknek

Croodék (2013)
 Croodék</div>
				<div>
					(2013) on IMDb
DVD 5366
Rend.: Chris Sanders, Kirk DeMicco
Időtartam: 94 perc
Az őstörténet legmókásabb családja, Croodék őrületes utazásra hívnak. Az ő birodalmuk „legalább olyan különleges, mint az Így neveld a sárkányodat szemkápráztató világa volt”. A családi barlang beomlik, Croodék kénytelenek felkerekedni, hogy új otthont keressenek – és közben megdöbbentő felfedezéseket tesznek, fantasztikus lényekkel találkoznak, sőt, az ember történetének első kamaszlánya talán még szerelmes is lesz...
 
A zöld urai (2013)
 A zöld urai</div>
				<div>
					(2013) on IMDb
DVD 5364
Rend.: Chris Wedge
Időtartam: 98 perc
Egy kamasz lány, maga sem tudja, hogyan, átkerül egy mágikus világba, és elképesztő kalandokba keveredik. Tara királynő különleges feladatot bíz rá, így ő lesz a délceg levélőrök és a gonosz bogánok háborújának legfontosabb szereplője. Mesés várkastélyok, lenyűgöző tájak, kolibrilovasok, vad csaták és egy udvarlásra mindig kész csigapáros is e különleges világ része.

Játékfilmek
 
Az állampolgár (2017)
 Az állampolgár</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5358
Rend.: Vranik Roland
Szereplők: Cake-Baly Marcelo, Máhr Ági, Arghavan Shekari.
Időtartam: 109 perc
Az afrikai Wilson évek óta él biztonsági őrként Budapesten. Éppen az állampolgársági vizsgára készül. Beleszeret a tanárnőjébe, Mariba, aki segít neki a tanulásban. A nő hozzáköltözik, a vizsga is sikerül. A baj akkor kezdődik, amikor a férfi szolidaritásból befogadja otthonába Shirint, a fiatal perzsa lányt.
 
Brazilok (2016)
 Brazilok</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5355
Rend.: M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor
Szereplők: Farkas Franciska, Schmied Zoltán, Fekete Ernő.
Időtartam: 92 perc
Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a polgármesterrel, aki nem tud hibázni, és helyettesével, aki meg nem szeret. De valami megzavarja az eddigi harmóniát: a falu legszegényebbjei, a helyi cigánytelepen csellengő kamaszok, élükön a börtönből frissen szabadult, aranylábú rosszfiúval, mellettük a dekázásban élen járó helyi pappal életükben először szintén neveznek. És nyerni akarnak.  És mert a faluból elszármazott, titokzatos milliomos éppen ebben az évben dönt úgy, hogy szülőhelye legjobb focistáit kiutaztatja magához Brazíliába, hirtelen megemelkednek a tétek, és felkavarodnak a falu addig nyugodt hétköznapjai. 
 
Drága Elza! (2014)
 Drága Elza!</div>
					<div>
						(2014) on IMDb
DVD 5354
Rend.: Füle Zoltán
Szereplők: Makray Gábor, Bodor Géza, Varga Tamás.
Időtartam: 101 perc
1942 végét írunk. Ukrajna, keleti front. Itt szolgál Lombos honvéd, a hazájához hűséges katona, akinek friss házasként egyetlen vágya, viszontlátni ifjú feleségét. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban lemarad a hazafelé tartó vonatról. Azt gondolja, rosszabb már nem jöhet, az igazi pokoljárás viszont csak akkor kezdődik. Reményvesztve bolyong a harctér lidércnyomásszerű helyszínein, s már-már úgy érzi, a felsőbb hatalmak groteszk játékoz űznek vele.
A bibliai Jób történetének modern kori, második világháborús feldolgozása.
 
Jackie (2016)
 Jackie</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5352
Rend.: Pablo Larraín
Szereplők: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig.
Időtartam: 100 perc
A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte. A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie a személyes gyászán, méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak. A Jackie a címszereplő szemén keresztül mutatja be a tragédiát követő néhány nap eseményeit.
 
Jupiter holdja (2017)
 Jupiter holdja</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5344
Rend.: Mundruczó Kornél
Szereplők: Merab Ninidze, Cserhalmi György, Jéger Zsombor.
Időtartam: 123 perc
A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant, meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.
 
Késik a szüret (2016)
 Késik a szüret</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5370
Rend.: James Franco
Szereplők: James Franco, Nat Wolff, Vincent D'Onofrio.
Időtartam: 109 perc
A John Steinbeck világhírű regénye alapján készült film pattanásig feszült történetében a méltánytalan munkakörülmények és az alacsony bérek miatt elégedetlen gyümölcsszedő idénymunkások fellázadnak a gazdag földtulajdonosok ellen. Az összecsapások egyre komolyabbá válnak, de a dolgozók, akiknek nincs vesztenivalójuk, nem adják fel a harcot – csakhogy a tulajdonosok semmilyen eszköztől sem riadnak vissza.
 
A martfűi rém (2016)
 A martfűi rém</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5350
Rend.: Sopsits Árpád
Szereplők: Anger Zsolt, Hajduk Károly, Jászberényi Gábor.
Időtartam: 115 perc
1957-ben meggyilkoltak egy fiatal nőt Martfűn. A gyilkosság elkövetéséért halálra, majd életfogytiglani börtönre ítélnek egy férfit. Hét évvel később újabb kegyetlengyilkosság történik és tovább folytatódnak a nők elleni erőszakos támadások. A forradalom utáni politikai tébolyban nehéz tiszta fejjel gondolkozni, ráadásul a sorozatgyilkosság elképzelhetetlen a szocialista Magyarországon. A kirendelt fiatal ügyésznek minden kitartására szükség lesz, ha le akarja leplezni a rettegő kisváros kíméletlen ragadozóját...

A setét torony (2017)
 A Setét Torony</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5363
Rend.: Nikolaj Arcel
Szereplők: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor.
Időtartam: 91 perc
Roland Deschain, az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív az ördögi Walter O’Dimmel, a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. Ha ugyanis az univerzum tengelyeként szolgáló építmény egyszer összeomlik, minden létező világ sötétségbe borul és szörnyek martaléka lesz. A mindent eldöntő, utolsó csatában Roland lovaghoz egy különleges képességekkel bíró fiú, Jake csatlakozik – csak ők akadályozhatják meg a feketébe öltözött ember világokat elpusztító tervének valóra válását.

Tékasztorik (2017)
 Tékasztorik</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5348
Rend.: Martin Csaba, Czupi Kála
Szereplők: Csuja Imre, Bihari Viktória, Görbe Nóra.
Időtartam: 93 perc
Viku, a késő 30-as, egyedülálló lány a 21. század eleji magyar valóságban próbál boldogulni az egyik utolsó videótéka egyetlen alkalmazottjaként. Egy stabilabb munkahely mellett keresi lovagját is, aki végre kiszabadítja a családi fészekből, ahol a költészetért rajongó, melós „Faterral”, és a magát sokkal feljebb pozícionáló „Muterral”él. Családi konfliktusoktól nem mentes életét tovább bonyolítják a bárgyú tékás ügyfelek, a haszonleső barátnők és pár férfi is, akik közül talán egy igazi is akad végre.

Sorozat
 
Westworld : első évad : a labirintus (2016) - feliratos
 Westworld</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5362/1-3
Rend.: Jonathan Nolan [et al.]
Szereplők: Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright.
Időtartam: 593 perc
Ez a lenyűgöző televíziós sorozat sötét  történetet mesél a mesterséges intelligenciáról és a bűn evolúciójáról. Legmélyebb fantáziák válnak valóra abban a hatalmas kiterjedésű vadnyugati világban, melynek látogatói óriási pénzeket fizetnek azért, hogy készséges androidok társaságában olyan emberekké válhassanak, akikről mindig is álmodtak. A mesterséges intelligenciával felruházott robotok nem árthatnak az embereknek. Egy szoftverfrissítés után azonban a viselkedésük lassan megváltozik.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-02-18 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap