A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. augusztus
Új DVD-szerzeményeink
2018. augusztus

Gyerekeknek

Dzsungel mentőakció (2017)
 Dzsungel-mentőakció</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5484
Rend.: David Alaux
Időtartam: 92 perc
A dzsungelben békesség honol, mióta Maurice, a hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet... a nyugalomnak azonban vége szakad, amikor felbukkan legveszedelmesebb ellenfelük, Igor, akinek egyetlen célja van csupán a világon: megsemmisíteni a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a mini állatsereg egyesíti minden tudását és erejét, és segítségül hívják a dzsungel legendás védelmezőit, a Bajnokokat is.
 
Szörnyen boldog család (2017)
 Szörnyen boldog család</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5477
Rend.: Holger Tappe
Időtartam: 89 perc
Wishbone-ék messze nem a legboldogabb család. Emma egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől, öntudatos és szarkasztikus tinilányukat, Fayt leköti a szerelmi élete, minizseni fiukat, Maxot pedig csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein teremtményévé, Fay múmiává, Max pedig vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át… Minden leleményességükre szükségük lesz, hogy legyőzzék a felbukkanó lényeket – még Drakula gróf is az útjukba akad, aki halhatatlan szerelmével üldözi Emmát –, de az átok csak akkor törik meg, ha mindeközben sikerül egy szörnyen boldog családdá kovácsolódniuk.

Játékfilmek
 
Gengszterzsaruk (2017)
 Gengszterzsaruk</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5498
Rend.: Christian Gudegast
Szereplők: Gerard Butler, Curtis '50 Cent' Jackson, Pablo Schreiber. Időtartam: 134 perc
A Gengszterzsaruk egy Los Angelesben játszódó kőkemény krimieposz, amely a helyi rendőrség különleges alakulatának és az ország egyik leghírhedtebb bűnbandájának küzdelméről szól, melyben a szembenálló feleknek nem ritkán a magánélete is összefonódik. A bűnözők a szigorúan őrzött Központi Bank kirablására készülnek, mellyel még soha senki nem próbálkozott azelőtt, a zsaruk pedig az idővel versenyezve próbálják megállítani őket.
 
Hét nővér (2016)
 Hét nővér</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5486
Rend.: Tommy Wirkola
Szereplők: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe. Időtartam: 118 perc
A nem is olyan távoli jövőben a túlnépesedést megakadályozandó a világ kormányai bevezetnek egy törvényt, amelynek értelmében a családoknak mindössze egy gyerekük lehet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt: az esetleges testvéreket elveszik és hibernálják. Egy nagyapának komoly kihívást jelent, hogy hetesiker unokáit úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok a külvilág számára egy személyként léteznek, mindegyikük csak a hét egy bizonyos napján (amelyről elnevezték őket) mehet el otthonról. Sokáig minden a tervek szerint halad, de Hétfő eltűnése láncreakciót indít el a többi testvér életében, és megkezdődik a hajsza az életükért…
 
Az idegen (2017)
 Az idegen</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5483
Rend.: Martin Campbell
Szereplők: Jackie Chan, Pierce Brosnan, Katie Leung. Időtartam: 109 perc
A londoni étteremtulajdonos Quan csendes, visszahúzódó életet él, ám egy napon az egész élete megváltozik. Múltja, melyet próbált elfeledni, hirtelen a jelenévé válik, miután egy politika által vezérelt terrorakcióban elveszti tizenötéves lányát, az egyetlen személyt, akit szeretett. A rendőrség csak egyhelyben toporog a nyomozásban. A férfi életében csak egyetlen dolog maradt, bosszút állni mindenkin, akinek köze volt a terrorcselekményhez.
 
A jogdoktor (2017)
 A jogdoktor</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5494
Rend.: Dan Gilroy
Szereplők: Denzel Washington, Colin Farrell, Carmen Ejogo. Időtartam: 117 perc
Az igazságszolgáltatási rendszer útvesztőiben játszódó izgalmas thriller főszereplője egy idealista védőügyvéd, Roman J. Israel, akinek élete egyik pillanatról a másikra összeomlik, ezért csatlakozik egy céghez, amit az ambiciózus George Pierce vezet, és szoros barátságot köt egy fiatal és agilis ügyvédnővel. Az események forgataga azonban teljesen magával sodorja és végül komoly próbatétel elé állítja Romant.
 
Julieta (2016)
 Julieta</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5487
Rend.: Pedro Almodóvar
Szereplők: Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao. Időtartam: 94 perc
A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía sebeit az idő gyógyítás helyett, csak mélyíti. Xoan hiánya olyannyira eltávolítja egymástól a két nőt, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról. Miközben Julieta kétségbeesetten keresi lányát, szüntelen azzal szembesül, hogy mennyire keveset is tudott róla mindeddig.
 
A katasztrófaművész (2017) - feliratos
 A katasztrófaművész</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5495
Rend.: James Franco
Szereplők: James Franco, Dave Franco, Seth Rogen. Időtartam: 99 perc
A katasztrófaművész Tommy Wiseau kultuszklasszikusa, A szoba forgatásába nyújt humoros, de kendőzetlen bepillantást. Ez az a produkció, melyet minden idők legjobb rossz filmjeként tartanak számon. Tommy Wiseau, a hírhedt hollywoodi kívülálló megpróbált befutni az Álomgyárban, és szenvedélyénél már csak hozzá nem értése volt nagyobb. A film azonban nem csupán egy furcsa karrier története, de őszinte tisztelgés a barátság, a művészetek és az önmegvalósítás előtt, melyről még a legellenségesebb körülmények között sem szabad lemondani.
 
Páncélba zárt szellem (2017)
 Páncélba zárt szellem</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5489
Rend.: Rupert Sanders
Szereplők: Scarlett Johansson, Michael Carmen Pitt, Pilou Asbaek. Időtartam: 103 perc
Őrnagy, a különleges erőknél szolgáló egyedi humán-kiborg hibrid, a legveszélyesebb bűnözők és szélsőségesek kiiktatására szakosodott kommandós osztag, a 9-es Részleg vezetője. Következő ügye során olyan ellenséggel kerül szembe, akinek egyetlen célja, hogy elpusztítsa a HankaRobotika kibertechnológia fejlesztéseit. Az Őrnagy nyomozás közben sokkoló felfedezést tesz, onnantól kezdve semmi nem állíthatja meg, hogy kiderítse származása minden titkát és bosszút álljon azokon, akik tönkretették az életét.

Stratton (2017)
 Stratton</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5475
Rend.: Simon West
Szereplők: Dominic Cooper, Austin Stowell, Gemma Chan. Időtartam: 91 perc
John Stratton és kommandós egysége egy biológiai tömegpusztító fegyverrel kísérletező laboratóriumot készül megrohamozni Iránban, ám már a kezdetekben kiderül, hogy a bevetés végzetes következményekkel járhat. Nyilvánvalóvá válik, hogy a labor mögött nem más, mint a szovjet ügynök, Barovski áll, akiről eddig azt hitték, halott. Ám nemhogy életben van, harcot is hirdet egykori szervezete, sőt az egész világ ellen és tömegpusztítást tervez. A renegát orosz mindig egy lépéssel Stratton csapata előtt jár, a bomba pedig szó szerint ketyeg…

Transformers : az utolsó lovag (2017)
 Transformers: Az utolsó lovag</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5492
Rend.: Michael Bay
Szereplők: Mark Wahlberg, Josh Duhamel, Anthony Hopkin. Időtartam: 148 perc
Az utolsó lovag szétzúzza a Transformers-sorozat alapmítoszát, és felülírja minden elképzelésünket arról, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, Optimusz Fővezér pedig nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a Transzformerek rejtélyes földi történelmébe. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager, Űrdongó, valamint egy angol Lord és egy oxfordi professzor. A Transformers: Az utolsó lovagban ez üldözöttekből hősök lesznek, a hősökből pedig gonosztevők. Csak egy világ élheti túl: vagy az övék, vagy a miénk.

Utóhatás (2016)
 Utóhatás</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5493
Rend.: Elliott Lester
Szereplők: Arnold Schwarzenegger, Scoot McNairy, Maggie Grace. Időtartam: 90 perc
A megtörtént eseményeken alapuló történetben két vadidegen élete fonódik össze egy tragikus repülőgép-szerencsétlenséget követően. Az építőipari munkás, Roman Melnik már nagyon várja, hogy felesége és várandós lánya hazaérkezzen Kijevből. A reptéren azonban szörnyű hírt kap: a gép összeütközött egy másikkal és lezuhant. A végzetes hibát elkövető légiirányító, Jake élete szintén összeomlik: házassága válságba kerül, és az őt érő fenyegetések miatt kénytelen új nevet felvenni és másik államba költözni. Roman közben képtelen megnyugvást találni… a mérhetetlen gyász hamarosan egy teljesen új érzésnek adja át a helyét: a bosszúszomjtól fűtött haragnak.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-06-25 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap