A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2018. április
Új DVD-szerzeményeink
2018. ...

Gyerekeknek

Fantasztikus utazás Óz birodalmába (2017)
 Fantasztikus utazás Óz birodalmába</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5383
Rend.: Fedor Dmitriev, Vladimir Toropchin, Darina Shmidt
Időtartam: 88 perc
Az ismert hősök új kalandba csöppennek! A ravasz és galád Urfin legfőbb vágya, hogy átvegye a hatalmat a meseszép Varázs Földe felett. Az általa készített fa bábuk segítségével sikerül is elfoglalnia a békés Smaragdvárost, ám egy valakivel nem számol. Dorothy éppen hazafele igyekszik Kansasbe, ám előtte még segítségül hívják őt Smaragdváros lakói. A bátor kislány nem egyedül vág neki a kalandnak, régi barátai, Oroszlán, Bádogember és Madárijesztő is segít neki legyőzni a gonosz Urfint.
 
Legeslegjobb cimborák : állati a buli (2016)
 Legeslegjobb cimborák</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5401
Rend.: Theresa Strozyk
Időtartam: 77 perc
Fokozódik az izgalom Mullewappban egy nappal Waldemar születésnapi zsúrja előtt. Horst von Borst, az otrombaságáról ismert vaddisznó és a bandája kifigyelte a születésnapi készülődést és váratlanul elragadta Mullewapp lakóit. Waldermar és két hűséges barátja csellel próbálkoznak elterelni a vaddisznót. Vajon meg tudják szabadítani otthonukat a betolakodóktól?

Játékfilmek
 
Brigsby mackó (2017)
 Brigsby mackó</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5430
Rend.: Dave McCary
Szereplők: Kyle Mooney, Claire Danes, Mark Hamill
Időtartam: 93 perc
James - miután élete első huszonöt évét a külvilágtól elzártan élte - hirtelen egy teljesen idegen városban találja magát. A feje tetejére állt világban az a legsokkolóbb, hogy rajta kívül soha senki nem látta kedvenc sorozatát, a Brigsby mackó kalandjait, ugyanis azt csakis és kizárólag neki készítették és költözésével véget is ért. A srác imádott mackója tanításain keresztült próbálja értelmezni ezt az új és rettentően félelmetes világot, majd úgy dönt, ő maga fejezi be Brigsby történetét, hogy végre elkezdhesse sajátját.
 
Budapest noir (2017)
 Budapest Noir</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5400
Rend.: Gárdos Éva
Szereplők: Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János
Időtartam: 91 perc
Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság.
 
A ferde ház (2017)
 A ferde ház</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5404
Rend.: Gilles Paquet—Brenner
Szereplők: Glenn Close, Terence Stamp, Max Irons
Időtartam: 110 perc
Egy fiatal magánnyomozó, Charles Hayward érkezik a zűrzavaros Leonides család vidéki kúriájába, hogy egykori kedvese kérésének eleget téve kinyomozza a dúsgazdag családfő, Artistide halálának körülményeit – még mielőtt a Scotland Yard emberei elkezdenének nyüzsögni a helyszínen és lerántanák a leplet néhány sötét családi titokról. A hatalmas birtokon elterülő ferde házban a keserűség mérgező atmoszférája, a féltékenység és a harag uralkodik. Hayward a nagy múltú dinasztia három generációjával találja szembe magát, köztük olyan fondorlatos és erőskezű nőkkel, mint a színpadi színésznő Magda West, Artistide fiatal özvegye, Brenda és a család matriarchája, Lady Edith de Haviland.
 
Madame (2017)
 Madame</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5434
Rend.: Amanda Sthers
Szereplők: Toni Collette, Harvey Keitel, Rossy de Palma
Időtartam: 88 perc
Anne és Bob bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Éppen ezért megkéri a szobalányt, Mariat, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen ám csupa szív nőbe.
 
Marshall - állj ki az igazságért (2017)
 Marshall</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5435
Rend.: Reginald Hudlin
Szereplők: Chadwick Boseman, Josh Gad, Kate Hudson
Időtartam: 114 perc
A II. világháború megrendítő eseményei után járunk, a csőd szélén álló afro-amerikai polgárjogi szervezet, az NAACP Thurgood Marshallt küldi el a konzervatív Connecticutba, hogy megvédjen egy fekete bőrű sofőrt gazdag munkaadójával szemben. A nagy sajtóérdeklődésre számot tartó perben a vád: szexuális zaklatás és gyilkossági kísérlet. Marshall egy fiatal zsidó ügyvéddel, Samuel Friedmannel karöltve próbálja meg feltárni az igazságot egy félelemmel és előítéletekkel teli környezetben. A Marshall – Állj ki az igazságért felemelő igaz történet egy mérföldkőnek számító tárgyalásról, ami hozzájárult ahhoz, hogy Thurgood Marshall legyen az első afro-amerikai, akit a Legfelsőbb Bíróság tagjává választottak.
 
Paddington 2 (2017)
 Paddington 2</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5428
Rend.: Paul King
Szereplők: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Brendan Gleeson
Időtartam: 99 perc
Mindenki kedvenc macija, a dédelgetni való Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Londonban, és amerre csak jár, marmeládot osztogat, így nem csoda, hogy roppant népszerű a helyiek körében. A kismackóra nagy feladat vár: közeleg imádott nagynénje, Lucy századik születésnapja, ezért méltó ajándékot kell kerítenie neki. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az az igazi. És mivel a könyv nincs ingyen, lelkes hősünk furábbnál furább munkákat vállal el, hogy megvehesse. Ám ekkor a nagybecsű művet ellopják, és Paddingtonra, no meg Brownékra vár, hogy leleplezzék a gaz tolvajt, akiről hamarosan kiderül, hogy az álcázás nagymestere.
 
Rossz anyák karácsonya (2017)
 Rossz anyák karácsonya</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5429
Rend.: Jon Lucas, Scott Moore
Szereplők: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn
Időtartam: 100 perc
Az év legvarázslatosabb ünnepén, no, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy, Kiki  és Carla ismét fellázadnak, és magasról tesznek a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák ugyanis ragaszkodnak az ünnep szentségéhez. És innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes.

Szárnyas fejvadász 2049 (2017)
 Szárnyas fejvadász 2049</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5403
Rend.: Denis Villeneuve
Szereplők: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas
Időtartam: 157 perc
2049-ben a replikánsok kiiktatása még mindig a szárnyas fejvadászok feladata. Egyikük, bizonyos K ügynök egy rutin feladatnak induló akció közben olyan horderejű felfedezést tesz, amely, ha nyilvánosságra kerül, felforgathatja mindazt, ami a földi társadalomból még megmaradt. Ő azonban végére akar járni az ügynek, ehhez pedig fel kell kutatnia a rendőrség egy régi emberét, Rick Deckardot, aki 30 évvel ezelőtt eltűnt, és senki nem tudja, hol bujkálhat. Azt is csak néhányan sejtik, hogy miért...

Thor : Ragnarök (2017)
 Thor: Ragnarök</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5437
DVD 5438
Rend.: Taika Waititi
Szereplők: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett
Időtartam: 125 perc
Odin halálával életre kel Hella, a halálistennő, aki szétzúzza a rátámadó Thor pörölyét. A villámisten - az univerzum egyik legeldugottabb sarkában-  a távoli Sakaar bolygón fogságba kerül, és a szabadságáért cserébe meg kell küzdenie az ünnepelt gladiátorral, Hulkkal. A harcos Valkűrrel együtt sikerül megszökniük a rabságból. Thor az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat.

Sorozat
 
Szívek szállodája : egy év az életünkből (2016)
 Gilmore Girls: A Year in the Life</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5408/1-2
DVD 5409/1-2
Rend.: Amy Sherman-Palladino, Daniel Palladino
Szereplők: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy
Időtartam: 353 perc
Közel 10 évvel azután, hogy az eredeti sorozat véget ért, a Szívek szállodája most újra megnyitja kapuit. Lorelai még mindig a Dragonfly fogadó vezetője, és jelenleg Luke-kal él. A lánya, Rory  immáron 32 éves, és egyszerre küzd munkahelyi és párkapcsolati gondokkal, az idősödő Emily pedig kezd hozzászokni az özvegyléthez. Ebben a négy felejthetetlen epizódban a Gilmore-lányok sok-sok régi ismerős társaságában végre szembesülnek régóta megoldatlan problémákkal, méghozzá a maguk szókimondó, de szívhez szóló módján. Nem vitás, ez a magával ragadóan szellemes és érzelmes minisorozat egyszerre kínál ismerős és meglepő pillanatokat. Jó újra otthon lenni!

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Olvasónapló
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-07-23 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap