A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. szeptember
Új DVD-szerzeményeink
2017. szeptember

Gyerekeknek

Balerina (2016)
 Balerina</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5250
Rend.: Éric Summer, Éric Warin
Időtartam: 86 perc
Franciaország távoli csücskében, egy árvaházban él a kis Félicie, akinek egyetlen szenvedélye van csupán: a tánc. Legjobb barátjával, a feltalálói babérokra törő Victorral együtt megszöknek otthonukból, és Párizs felé veszik az irányt, ahol éppen csak belekezdtek az Eiffel-torony építésébe. Itt aztán Félicie-re sosem tapasztalt küzdelmek várnak: a legjobb formáját kell hoznia és tanulnia kell hibáiból, hogy valóra váltsa legvadabb álmát, hogy ő lehessen a párizsi opera prímabalerinája.
 
Hupikék törpikék : az elveszett falu (2017)
 Hupikék törpikék: Az elveszett falu</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5255
Rend.: Kelly Asbury
Időtartam: 86 perc
Törpilla és barátai, Törperős, Ügyifogyi meg Okoska nagyszabású expedícióra indulnak, hogy egy titokzatos térkép segítségével rátaláljanak az elveszett falura – és lehetőleg még Hókuszpók, a nagy macskabarát hírében álló, gonosz varázsló előtt. Útjuk a mágikus lényekkel teli Tilalmas Erdőn át vezet, ahol hajmeresztő kalandokba keverednek… az út végén pedig a törpénelem legnagyobb titka vár rájuk!

Nyuszi suli : az aranytojás őrzői (2017)
 Nyuszi suli</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5263
Rend: Ute von Münchow-Pohl
Időtartam: 83 perc
Max egy vagány, nagyvárosi nyuszi, aki egy véletlen baleset miatt egyszer csak egy húsvéti nyuszikat képző iskolában találja magát. Az iskola közelében él egy dörzsölt rókacsalád is, akik el akarják lopni az arany húsvéti tojást a nyulaktól, mivel abban rejlik tapsifülesek ereje, ezáltal pedig véget vetnének a húsvéti ünnepnek is. Maxre és új barátjára, Emmyre, a kedves nyuszi lányra vár a feladat, hogy megmentsék a húsvétot és a többi kis nyuszit a ravasz rókáktól.

Játékfilmek
 
Arthur király : a kard legendája (2017)
 Arthur király: A kard legendája</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5260
Rend.: Guy Ritchie
Szereplők: Charlie Hunnam, Judd Law, Astrid Bergés-Frisbey
Időtartam: 121 perc
A film az Excalibur ősi legendáját kelti életre, amely Arthur történetét követi nyomon a nyomortól egészen a trónig. Mikor az apját megölik, a nagybátyja pedig elfoglalja a trónt, Arthur elveszíti uralkodói jogát, és mostoha körülmények között, a város sikátoraiban kell felnevelkednie. Ám egy nap kihúzza a kardot a sziklából, és az élete egy csapásra felfordul, ő pedig kénytelen szembesülni valódi örökségével.
 
Elveszve Párizsban (2016)
 Elveszve Párizsban</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5251 
Rend.: Dominque Abel, Fiona Gordon
Szereplők: Emmanuelle Riva, Pierre Richard, Dominique Abel
Időtartam: 79 perc   
Fiona egy nap levelet kap Párizsban élő nagynénjétől, amiben a rég nem látott rokon arra kéri, segítsen neki, mert öregek otthonába akarják dugni. A fiatal lány rögtön a segítségére siet, ám a nyüzsgő Párizs korántsem olyan, mint a csendes kis falu, ahonnan Ő jött. Ám nem találja otthon a nénit, ráadásul baleset következtében minden értékét elveszíti. Szerencséjére egy kedves idegen a segítségére lesz, hogy felvegye a város ritmusát, és megtalálja nagynénjét.
 
Némaság (2016) - feliratos
 Némaság</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5253
Rend.: Martin Scorsese
Szereplők: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson
Időtartam: 154 perc
A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát, akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét. Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues és társa, Francisco Garrpe a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.
 
Öldöklő szerelem (2017)
 Öldöklő szerelem</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5259
Rend.: Denise Di Novi
Szereplők: Rosario Dawson, Katherine Heigl, Geoff Stults
Időtartam: 96 perc
Tessa Connover a mai napig nem tudta feldolgozni, hogy véget ért a házassága Daviddel, azt pedig főleg nem, hogy az exférje azóta eljegyezte új barátnőjét, Julia Bankset. Julia úgy érzi, David személyében végre megtalálta élete szerelmét, és leszámolhat saját zűrös múltjával. Tessa féltékenysége azonban olyannyira betegessé válik, hogy egy idő után már csak egyetlen cél lebeg a szemei előtt, hogy Julia életét pokollá tegye – és ezért semmitől sem riad vissza!
 
A régi város (2016)
 A régi város</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5248
Rend.: Kenneth Lonergan
Szereplők: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler
Időtartam: 131 perc
Bátyja halála után Lee Chandler döbbenten veszi tudomásul, hogy testvére a végrendeletében őt jelölte ki unokaöccse, Patrick gyámjául. Lee – akármennyire is tart az egykori feleségével való ismételt találkozástól és a múlt sötét árnyaitól – visszatér a városba, ahol valaha ő is élt, hogy teljesítse a rá bízott feladatot.. Az életunt férfi az energikus kamasszal kezdi el letenni egy új élet alapjait.
 
A Szépség és a Szörnyeteg (2017)
 A szépség és a szörnyeteg</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5249
Rend.: Bill Condon
Szereplők: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans
Időtartam: 112 perc
Belle édesapja a szörnyeteg fogságába esik. A fiatal lány saját magát ajánlja fel váltságdíjul az apa szabadulásáért. Belle kényszerű fogásgában összebarátkozik a palota furcsa személyzetével. Lassan rájön, hogy a kastély ura nem is olyan félelmetes, mint amilyennek látszik.
 
Tejben, vajban, szerelemben (2016)
 Tejben, vajban, szerelemben</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5257 
Rend.: Emir Kusturica
Szereplők: Monica Bellucci, Emir Kusturica, Predrag Manojlovic
Időtartam: 120 perc
Kosta, a tejesember nap mint nap szamárháton szállítja portékáját a délszláv háború frontvonalán fekvő kis faluból.  Szereti a gondtalan falusi létet, ám élete fenekestül felfordul, miután megismerkedik egy gyönyörű, titokzatos olasz nővel). Hamarosan kezdetét veszi a félig olasz nő és a szerb férfi szenvedélyes, őrült kalandja.
 
Vén rókák (2017)
 Vén rókák</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5254
Rend.: Zach Braff
Szereplők: Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin
Időtartam: 92 perc
Három régi jó barát egy nap arra ébred, hogy a nyugdíjuk vállalati átszervezés áldozatává vált. Ezen aztán úgy felháborodnak, hogy elhatározzák, hagyják a fenébe a nyugdíjas éveket, és életükben először a bűn útjára lépnek. Ahhoz, hogy a számláikat kifizessék, szeretteik jövőjét pedig biztosítsák, a trió veszélyes feladatra vállalkozik, mégpedig arra, hogy kirabolják azt a bankot, amely lenyelte a nyugdíjukat.

A viskó (2016) - feliratos
 A viskó</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5258
Rend.: Stuart Hazeldine
Szereplők: Sam Worthington, Octavia Spencer, Tim McGraw
Időtartam: 127 perc
A viskó egy apa mindent megváltoztató, spirituális utazására kíséri el a nézőt. Egy családi tragédiát követően Mack hitválságba kerül, és nem csupán Isten létezését kérdőjelezi meg, de az életnek sem látja többé értelmét. Képtelen továbblépni, míg egy nap rejtélyes meghívót kap egy elhagyatott kunyhóba. Itt aztán három különös idegennel ismerkedik meg, köztük a titokzatos Papával. Új ismerőseinek hála Mack olyan örök igazságokra lel, melyeknek köszönhetően képes lesz jobban megérteni az őt ért tragédiát, és új értelmet találni életének.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-01-16 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap