A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. március
Új DVD-szerzeményeink
2017. március

Gyerekeknek

Gólyák (2016)
 Gólyák</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5128
Rend.: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Időtartam: 83 perc
A gyerekeket a gólya hozza – legalábbis régebben így volt. Ma már csomagkiszállítóként dolgoznak. Junior, a cég elsőszámú küldönce viszont óriási kalamajkába keveredik, mikor véletlenül beindítja a babagyártó üzemet, amely le is gyárt neki egy tündéri kisbabát. Most mi legyen vele?!
 
Kung fu panda 3 (2015)
 Kung Fu Panda 3</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5149
DVD 5150
Rend.: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
Időtartam: 91 perc
A pandák békés, pocakos lények, és Po valószínűleg fajtája legtökéletesebb példánya. De amikor találkozik elveszettnek hitt apjával, úgy érzi, még sokkal jobb lett körülötte a világ. A két panda együtt kel útra, és vándorol egy csodálatos, védett pandaparadicsomba, ahol csupa kedves, jó fej panda él. És ez nem mindenkinek tetszik. A gonosz Kai egész Kínában legyőzi a Kung Fu mestereit, és most hőseink lakhelye felé közeleg. Po nem tehet mást a falujukban lakó barátságos és kedélyes, esetlen és játékos pandamackókat felkészíti a harcra. Különleges edzésmódszerének köszönhetően, a pandák legyőzhetetlen harcosokká válnak.

Játékfilmek
 
Bridget Jones babát vár (2016)
 Bridget Jones babát vár</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5136
Rend.: Sharon Maguire
Szereplők: Renée Zellweger, Colin Firth, Patrick Dempsey. Időtartam: 118 perc 
Bridget Jones „boldogan él, amíg meg nem hal terve nem igazán úgy alakul, mint várta: miután szakít Mark Darcyval, a negyvenes szingli úgy dönt, hírproduceri munkájára koncentrál, és régi-új barátokkal veszi körül magát. Kupidónak azonban más tervei vannak bohókás hősnőnkkel: Bridget összeakad egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mr. Darcy soha. Aztán jön a váratlan fordulat: Bridget teherbe esik és eggyel több apajelölt van, mint kellene...
 
Florence : a tökéletlen hang (2016)
 Florence - A tökéletlen hang</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5127
Rend.: Stephen Frears
Szereplők: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg. Időtartam: 106 perc
Eme hihetetlen igaz történet alapján készült film főhőse Florence, a New Yorkban élő úrinő, aki arról álmodozik, hogy egy nap híres operaénekesnő lesz. Miközben ő maga gyönyörűnek hallja saját hangját, körülötte mindenki elborzad, hogy mennyire szörnyű. A legnagyobb rajongója a férje, St. Clair Bayfield, aki mindent megtesz azért, hogy megóvja Florence-et az igazságtól, és amikor az asszony úgy dönt, hogy koncertet ad a nagy presztízsű Carnegie Hallban, a férfinek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a fellépés ne legyen komplett katasztrófa.
 
A hét mesterlövész (2016)
 A hét mesterlövész</div>
						<div>
							(2016) on IMDb
DVD 5133
Rend. :Antoine Fuqua
Szereplők: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke. Időtartam: 127 perc 
Antoine Fuqua rendező bújtatta modern köntösbe a filmklasszikust, amelyben A kegyetlen Bartholomew Bogue  tart rettegésben egy kisvárost. A kétségbeesett lakók, élükön Emma Cullennel, hét törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm, Josh Faraday, Jóéjt Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez és Véres Aratás feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél.
 
A könyvelő (2016)
 A könyvelő</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5147
Rend.: Gavin O'Connor
Szereplők: Ben Affleck, Anna Kendrick, J. K. Simmons. Időtartam: 123 perc
A matekzseni Christian Wolff otthonosabban mozog a számok világában, mint az emberek között, de ez nem akadályozza meg abban, hogy a világ legveszélyesebb bűnszervezeteinek dolgozzon szabadúszó könyvelőként. Miközben az Amerikai Pénzügyminisztérium Nyomozói Irodája ott lohol a nyomában, Wolff egy törvényes megbízótól vállal új munkát, amelynek egyik ügyintézője dollármilliókat érintő hibára bukkan a könyvelésben. Wolff ráveti magát a feladatra, ám ahogy egyre közelebb jut a megfejtéshez, úgy kezdenek el gyarapodni körülötte a holttestek, végül pedig ő maga is célpont lesz.
 
Lángelmék (2016)
 Lángelmék</div>
						<div>
							(2016) on IMDb
DVD 5152
Rend.: Jared Hess
Szereplők: Zach Galifianakis, Owen Wilson, Kristen Wiig. Időtartam: 90 perc
Az együgyű David nap mint nap vezeti páncélozott járművét tele mindig más és más emberek millióival. Életébe izgalmat csak Kelly, a kacér kolléganő hoz, aztán egy nap a nő egy oltári nagy balhéba rángatja be őt. Egy szerencsétlen tervvel és pár féleszű bűnözővel - élükön a nagyszájú Steve-vel - Davidnek sikerül meglépnie 17 millió dollárnyi kápéval. Azonban elköveti azt a hibát, hogy a pénzt rábízza egy kétszínű bandára, akik csúnyán átverik. David pedig, nyomában a hatóságokkal és egy eszement bérgyilkossal, megpróbál visszavágni azoknak, akikben naivan megbízott.
 
Race : a legendák ideje (2016)
 Race - A legendák ideje</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5130
Rend.: Stephen Hopkins
Szereplők: Stephan James, Jason Sudeikis, Jerey Irons. Időtartam: 130 perc
Jesse Owens, az olimpiai futólegenda elképesztő igaz története elevenedik meg ebben a magával ragadó filmben. Hogy a történelem legnagyobb atlétává váljon, Owens benevez az 1936-os berlini olimpiára, ahol nem csupán kőkemény versenytársait kell legyőznie, de Adolf Hitler Németországának brutális faji előítéleteit is. A legendák ideje a bátorságról, elszántságról, toleranciáról és bizalomról mesél.
 
Snowden (2016)
 Snowden</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5123
Rend.: Oliver Stone
Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo. Időtartam: 133 perc 
Edward Snowden a hazáját akarta szolgálni. Bár egészségi állapota katonai karrierjének hamar véget vet, informatikusként azonban helyet kap a titkosszolgálatnál. Itt aztán megdöbbentő felfedezést tesz: az amerikai kormány a világon bárkit képes megfigyelni, telefonokat hallgat le, e-maileket olvas el, még a laptopunk kameráin keresztül is képes megfigyelni saját otthonunkban. Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül…
 
Sully : csoda a Hudson folyón (2016)
 Sully - Csoda a Hudson folyón</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5154
Rend.: Clint Eastwood
Szereplők: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney. Időtartam: 92 perc 
2009. január 15. Chesley Sully Sullenberger kapitány és másodpilótája sokadik rutinrepülése hirtelen pokoli fordulatot vesz. Sully azonban csodával határos módon képes letenni a repülésképtelenné vált gépet a Hudson folyóra, ezzel megmentve a fedélzeten tartózkodó valamennyi utas életét. Annak ellenére, hogy páratlan teljesítményének köszönhetően a médiában azonnal hősnek kiáltják ki, egy minden részletre kiterjedő vizsgálat is indul ellene, ami azzal fenyegeti, hogy teljesen tönkreteszi a karrierjét, és végső soron az életét is.

A titokzatos szerető (2014)
 A titokzatos szerető</div>
					<div>
						(2013) on IMDb
DVD 5112
Rend.: Ralph Fiennes
Szereplők: Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas. Időtartam: 111 perc 
A 19. század második felének legünnepeltebb brit írója volt Charles Dickens, aki igazi bálványnak számított korában. Nemcsak művei iránt rajongtak az emberek, de felolvasóestjei, közszereplései is esemény- és élményszámba mentek. Dickens élvezte a figyelmet, hogy minden társasági rendezvényen a középpontban lehet, ezért is okozott különösen nagy lelki vívódást számára, amikor szerelemre lobbant egy jóval fiatalabb, ifjú hölgy iránt. A kor Angliájában a válás szóba sem jöhetett, még egy olyan közszereplő számára sem, mint Dickens. A szerelem azonban olyannyira elvette az eszét, hogy kedvese, Nelly kedvéért vállalta a szétköltözést is családjától és gyerekeitől. A titokzatos szerető ugyanakkor nem léphetett a nyilvánosság elé, nem mutatkozhatott Dickens-szel az emberek előtt. De vajon a titkolózás nem kezdte ki kettejük hatalmas szerelmét?

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
(2016)

 Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5139
Rend.: Tim Burton
Szereplők: Eva Green, Asa Butterfield, Chris O'Dowd. Időtartam: 122 perc 
A fékezhetetlen fantáziájú Tim Burton ismét látványos és izgalmas fantasy-kalandfilmet alkotott. A 16 éves Jake egy rendkívüli világot fedez fel, amelyről nagyapja haláláig azt hitte, csak az öreg tündérmeséinek helyszínéül szolgált. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekekkel teli iskolája azonban nagyon is létezik, bár egy alternatív idősíkon. A titkokkal teli helyen Jake összebarátkozik a lebegésre képes Emmával, a pirokinézis képességével bíró Olive-val és a láthatatlan Millarddal. Az édeninek tűnő időhurok azonban hatalmas veszélyben van, így a gyerekeknek össze kell fogniuk, hogy megvédjék egymást és a varázslatos helyet.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-07-16 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap