A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. január
Új DVD-szerzeményeink
2017. január

Gyerekeknek

A kis kedvencek titkos élete (2015)
 A kis kedvencek titkos élete</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5065
DVD 5066
Rend.: Chris Renaud
Időtartam: 83 perc
Miután a gazdik kilépnek az ajtón, a kisállatok megkezdik a szokásos napi rutint: kis pletyka a környéken lakó többi házi kedvenccel, némi hűtőfosztogatás, és olykor egy vadabb buli is belefér. Azonban véget ér a jó világ, amikor Max, a hőn szeretett terrier és menhelyről frissen befogadott ellenlábasa jókora kalamajkába keveredik New York betondzsungelében. Kénytelenek félretenni nézeteltéréseiket, ha épségben haza akarnak jutni imádott
 
Szenilla nyomában (2015)
 Szenilla nyomában</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5054
DVD 5055
Rend.: Andrew Stanton
Időtartam: 93 perc (Disney DVD)
Mikor Szenillának, a feledékeny doktorhalnak hirtelen beugrik, hogy van egy családja, amely talán pont őt keresi, Pizsivel és Némóval együtt felkerekedik, hogy megtalálja őket. A keresésbe besegít Hank, a perlekedő polip, Béni, a beluga delfin, aki meg van róla győződve, hogy a radarja bekrepált, valamint Sors, a rövidlátó cetcápa is.

Játékfilmek
 
Beépülve : az Escobar ügy (2016)
 Beépülve: Az Escobar ügy</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5060 
Rend.: Brad Furman
Szereplők: Bryan Cranston, Diane Kruger, John Leguizamo
Időtartam: 127 perc
A 80-as évek virágzó drogbizniszében Robert Musella alvilági pénzek tisztára mosásával szerez magának hírnevet a nemzetközi drogbárók és a fehérgalléros bankárok körében egyaránt. Azt azonban senki sem sejti, hogy a Musella álnév mögött az amerikai vámhivatal beépített ügynöke, Robert Mazur áll. Az erőszak és a korrupció világával egyre szorosabb bizalmi viszonyba kerülő nyomozó életét kockára téve próbálja lekapcsolni a világ legnagyobb drogkartelljeinek hálózatát.
 
Clavius (2016)   
 
 Clavius
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5064
Rend.: Kevin Reynolds
Szereplők: Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth
Időtartam: 103 perc
Claviust, a nagyhatalmú római hadvezért és szárnysegédjét, Luciust bízzák meg azzal, hogy rájöjjenek, mi történt Jézus testével a keresztrefeszítés utáni hetekben. Cáfolni akarják azokat a pletykákat, miszerint Jézus feltámadott volna. Ha ugyanis nem veszik elejét a híreszteléseknek, amelyek a feltámadt Megváltóról szólnak, Jeruzsálem népe fellázad.
 
A függetlenség napja: feltámadás (2016)
 A függetlenség napja: Feltámadás</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5058
Rend.: Roland Emmerich
Szereplők: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman
Időtartam: 115 perc
Húsz évvel ezelőtt az idegen lényeknek végül nem sikerült eltörölni az emberiséget a Föld színéről, de most visszatérnek, hogy befejezzék, amit elkezdtek. Miután a földönkívüliek először intéztek támadást bolygónk ellen, az emberiség összefogott. A briliáns tudós, David Levinson vezetésével kidolgozott védelmi program az ellenség fejlett technikáját állította a Föld megóvásának szolgálatába. Az idegenek mostani, döbbenetes erejű inváziójára azonban nem lehetett felkészülni – csupán néhány bátor nő és férfi találékonyságán múlik, hogy fajunk megmenekül-e a kihalástól.
 
A homár (2015)
 A homár</div>
					<div>
						(2015) on IMDb
DVD 5079
Rend.: Yorgos  Lanthimos
Szereplők: Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly
Időtartam: 114 perc
A homár egy nem túl távoli jövőben játszódó történet, amelyben rátalálni a szerelemre élet-halál kérdése, az egyedülálló embereket ugyanis egy bizarr szállodába zárják, ahol 45 napjuk van arra, hogy párt találjanak maguknak. Aki a határidőig nem teljesíti a feladatot, azt egy általa választott állattá változtatják, majd szabadon eresztik a közeli erdőben. Egy kétségbeesett férfi  megszökik a hotelből, és csatlakozik a Magányosok csapatához, ahol épp ellenkező szabály érvényes: tilos szerelembe esni.
 
Mama (2015)
 Mama</div>
					<div>
						(2015) on IMDb
DVD 5089
Rend.: Julio Medem
Szereplők: Penelope Cruz, Luis Tosar, Asier Etxeandia
Időtartam: 111 perc
Magda kellőképp szomorú, hogy férje a nyarat a szeretőjével Madridtól távol tölti, éppen amikor mellrákot diagnosztizálnak nála. Orvosa szerint jó kilátásai vannak a felépülésre és gyógyulásra, ám fájdalmas sugárkezelések várnak a nőre. A hírt megtudva Magda fia focimeccsére megy, ahol megismerkedik Arturoval, aki szörnyű hírt kap a meccs alatt: feleségét és lányát baleset érte. Amikor a férfi összeomlik, Magda rohan el vele a kórházba a férfi kómában fekvő feleségéhez. Ez a kapcsolat és Magda betegsége különleges kapcsolatot teremt közöttük, s a fordulatokat együtt próbálják meg feldolgozni.
 
Rossz anyák (2016)
 Rossz anyák</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5091
Rend.: Jon Lucas, Scott Moore
Szereplők: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn
Időtartam: 96 perc
Amynek szemlátomást mindene megvan: tökéletes házasság, fantasztikus gyerekek, csodálatos otthon és egy remek állás. Azonban annyira túl van hajszolva, hogy csak egy kevés kell ahhoz, hogy elpattanjon benne valami. Elege lesz a hajtásból és két hasonlóan kimerült anyával közösen elhatározzák, hogy megszabadulnak minden felelősségtől. Ebből aztán egy rájuk nem jellemző eszement bulizás és tivorny lesz. A vad rohanásnak köszönhetően hamarosan szembekerülnek a szülői munkaközösség vezetőjével, no meg néhány makulátlan anyával, akik keresztes hadjáratot hirdetnek ellenük. Nem mintha a rossz anyákat félteni kellene.
 
Szex receptre (2016)
 Szex receptre</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5078
Rend.: Paco León
Szereplők: Alex García, Natalia de Molina, Paco León
Időtartam: 98 perc
A film középpontjában öt különböző pár áll, akiknek mindennapos ám cseppet sem hétköznapi problémáit követhetjük nyomon, melyek olykor viccesek, olykor kicsit elgondolkodtatók, de alapvetően mindig a humoré a főszerep, és minden történetet összeköt a boldogság keresése, na meg persze a szex!

Tarzan legendája (2016)
 Tarzan legendája</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5063
Rend.: David Yates
Szereplők: Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie
Időtartam: 105 perc

Tarzan már elhagyta Afrika dzsungeljeit, hogy John Clayton III. néven, szeretett felesége, Jane oldalán élhessen greystoke-i birtokukon. Most azonban Anglia képviseletében visszainvitálják a Kongóhoz, és nem is sejti, hogy egy bosszúval és kapzsisággal átszőtt összeesküvés áldozatának szánják, melyet Leon Rom kapitány tervelt ki. De azoknak, akik az életére törnek, fogalmuk sincs, mivel állnak szemben.


A zátony (2016)
 A zátony</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5085
Rend.: Jaume Collet-Serra
Főszereplő: Blake Lively
Időtartam: 83 perc
Nancy egy titkos szörfparadicsomra bukkan, de hamarosan rá kell döbbennie, hogy nincs egyedül: egy gyilkos cápa támadása után egy bóján keres menedéket. A part alig húszméternyire van, mégis elérhetetlen. A vérszomjas vadállat elzárja a menekülési utat. Ha életben akar maradni, le kell győznie a félelmét és összeszednie minden erejét és találékonyságát.

Zenés előadás

Billy Elliot : a musical (2014) – feliratos
 Billy Elliot: A Musical</div>
					<div>
						(2014) on IMDb
DVD 5086
Rend.: Stephen Daldry
Szereplők: Elliott Hanna, Ruthie Henshall, Deka Walmsley
Időtartam: 162 perc
Az 1984/85-ös bányászsztrájk idején, egy észak angliai bányavárosban játszódó történet a kis Billy útját követi nyomon, ahogy a boksziskolát hátrahagyva balett órákat vesz, és akkora lelkesedéssel veti bele magát a táncba, amely nem csupán családját és az egész várost inspirálja, de az ő életét is örökre megváltoztatja. A 2000-es film alapján készült musicalt most a  londoni Victoria Palace Theatre előadásában látható.

Összeállította: Nagyváradi Nóra
Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Minőségirányítási rendszer
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-05-24 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap