A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. december
Új DVD-szerzeményeink
2017. december

Gyerekeknek

10 minyon minifilm (2010-2016) DVD 5319, DVD 5320
Rend.: Kyle Balda [et al.]
Időtartam: 44 perc
Tart.: Takarítás ; Eligazítás ; Banán ; Kiskedvenc az űrből ; Pánik a postázóban ; Tanulóbringa ; Cro-minyon ; Versengés ; Kyle titkos élete ; Kertészkedés
Most először egy gyűjteményben az összes minifilm, amelyben kedvenc Minyonjaid kisebb vagy nagyobb szerepben, de felbukkannak. Légy tanúja a Minyonok hihetetlenül vicces kalandjainak: a Cro-minyonban kedvenc rosszaságaink ősember főnökük bajkeverő totyogójára vigyáznak, a Tanulóbringában felturbózzák Agnes bicaját, a Kiskedvenc az űrből című minifilmben pedig egy rendhagyó játszópajtást fogadnak be.
 
Az emoji-film (2017)
 Az Emoji-film</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5330
Rend.: Tony Leondis
Időtartam: 83 perc 
Gondoltad volna, hogy az okostelefonodban egy titkos világ bújik meg? Ott található Textopolis nyüzsgő városa, ahol az összes kedvenc emojid él, köztük Gene is, aki a többiekkel ellentétben képtelen egyetlen hangulatba ragadva élni és folyton változatos grimaszokban tör ki. Mindenáron szeretne ő is „normális” lenni, amiban barátai, a kéz-séges Pacsi és Fricska, a hekker is támogatják, ezért hárman indulnak útnak, hogy egy tenyérben elférő, mégis hatalmas kaland során, mókás és veszélyes alkalmazásokon átvágva ráleljenek a kódra, ami megjavítja Gene-t, még mielőtt bekövetkezne az app-okalipszis.

Játékfilmek
 
1945 (2017)
 1945</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5328, DVD 5329
Rend.: Török Ferenc
Szereplők: Rudolf Péter, Tasnádi Bence, Sztarenki Dóra
Időtartam: 88 perc 
1945. augusztus 12, 11 óra. Titokzatos szállítmányukkal két fekete ruhás, fekete kalapos idegen jelenik meg egy magyar falu vasútállomásán. A falu népe az orosz megszállás árnyékában a jegyző fiának esküvőjére készül, de a menyasszony korábbi vőlegénye is hazatér a hadifogságból. Néhány óra alatt minden megváltozik. Titkok, bűnök, számvetés, szerelem, árulás, szembesítés...
 
Csajok hajnalig (2017)
 Csajok hajnalig</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5325
Rend.: Lucia Aniello
Szereplők: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Julian Bell
Időtartam: 97 perc 
Öt barátnő, két nap, egy lánybúcsú. Mi baj történhetne? Például meghal egy Chippendale-fiú és a csajok fékevesztett bulizás helyett kénytelenek azzal tölteni a hétvégét, hogy valahogy megpróbálják eltüntetni a nyomokat. Az biztos, hogy felejthetetlen éjszaka lesz.
 
Én és a mostohám (2017)
 Én és a mostohám</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5323
Rend.: Martin Provost
Szereplők: Catherine Frot, Catherine Deneuve, Olivier Gourmet
Időtartam: 112 perc
Claire szülésznőként dolgozik, és imádja a munkáját. Egy nap hosszú idő után felbukkan életében egy rég nem látott ismerős, Beatrice, aki édesapja egykori szeretője volt és szinte mindenben a megfontolt és visszafogott Claire ellentéte. A különös találkozás teljesen felforgatja a nő mindennapjait. Szembe kell néznie a régi sérelmekkel, ugyanakkor ő az egyetlen, aki támaszt nyújthat a súlyos betegséggel küszködő egykori mostoha anyjának.
 
Huszadik századi nők (2016)
 Huszadik századi nők</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5317
Rend. Mike Mills
Szereplők: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig
Időtartam: 114 perc 
Dorothea Fields ötven év körüli, kamasz fiát egyedül nevelő nő. Albérlőjük a szabad szellemű, harmincas modern művész, Abbie. Szomszédjuk a ragyogó elméjű és kihívóan viselkedő tizenéves Julie. A három nőből és egy fiúból álló különös „család” törékeny kapcsolatrendszere mindannyiuk életében meghatározó tényezővé válik a kulturális változásokkal telített, forrongó időszakban, ami a 70-es évék végét fémjelezte.
 
Kincsem (2017)
 Kincsem</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5334, DVD 5335
Rend.: Herendi Gábor
Szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Gáspár Tibor
Időtartam: 118 perc 
Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?
 
Kipörgetve (2016)
 Kipörgetve</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5336
Rend.: Antonio Negret
Szereplők: Scott Eastwood, Freddie Thorp, Ana de Armas
Időtartam: 90 perc 
Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett Foster testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől, ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos arra utasítja a srácokat, hogy fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók erre egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.
 
Kuzinom, Rachel (2017)
 Unokatestvérem, Rachel</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5306
Rend.: Roger Michell
Szereplők: Rachel Weisz, Sam Claflin, Holliday Grainger
Időtartam: 102 perc 
A szenvedély győzedelmeskedik a józan ész felett a klasszikus regény alapján készült rejtélyekkel és gyilkos fordulatokkal teli romantikus filmben. Philip, az ifjú angol úr meg van róla győződve, hogy unokafivérét annak felesége, a titokzatos és gyönyörű Rachel ölte meg, ezért bosszút forral. Az asszony azonban pillanatok alatt bűvkörébe vonja a férfit, és Philip – minden Rachel bűnösségét alátámasztó bizonyíték ellenére – halálosan beleszeret a nőbe.

Pókember : hazatérés (2017)
 Pókember: Hazatérés</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5326
Rend.: J. Watis
Szereplők: Tom Holland, Michael Keaton, Jon Favreau
Időtartam: 128 perc 
Kamaszodni nem könnyű, Peter Parker ráadásul hiába vicces srác, nem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros: különleges szerkóban, Pókemberként lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem lehet legyőzni – legalábbis eddig senkinek sem sikerült. Miután a Bosszúállók csapat tagjaként debütált az Amerika kapitány: Polgárháborúban, a hálószövő szuperhős az élménytől felvillanyozva tér vissza szülővárosába. Új mentora, Tony Stark/Vasember azonban továbbra is rajta tartja a szemét – Peter nagy szerencséjére. A tinédzser srác ugyanis hiába próbál visszarázódni a kevésbé izgalmas hétköznapokba, hajtja belülről a vágy, hogy bizonyítson, ezért szembeszáll Keselyűvel és ezzel minden szerettét veszélybe sodorja.

A szerelem vak (2017)
 A szerelem vak</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5322
Rend.: Michael Mailer
Szereplők: Alec Baldwin, Demi Moore, Dylan McDermott
Időtartam: 102 perc 
Bill Oakland sikeres író, szerető férj, és egy boldog ember. Ám egy szörnyű autóbaleset örökre megváltoztatja az életét. Elveszíti feleségét, és látását is. Öt évvel később, mikor már úgy érzi, semmi értelme az életének, megismerkedik egy gyönyörű nővel, akit férje bűnei miatt társtettesként közmunkára ítéltek, és akinek feladata, hogy felolvasson a vak férfinak. Az idő múlásával a kezdeti munkakapcsolat kezd valami sokkal erősebb kötelékké válni közöttük.

Dokumentumfilm
 
Buena Vista Social Club : adios (2017) - feliratos
 Buena Vista Social Club: Adios</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5331
Rend.: Lucy Walker
Közreműködik: Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo, Manuel Mirabal [et al.]
Időtartam: 106 perc 
20 év telt el azóta, hogy megjelent a Buena Vista Social Club első albuma és Wim Wenders róluk készített filmje. Az együttes 1997-es lemezével berobbant a köztudatba, muzsikájukkal nem csak új színeket festettek Kuba zenei palettájára, de a világ legváltozatosabb pontjaira vitték el a vibráló latin életérzést. Most itt a folytatás, amelyben a banda tagjai visszatekintenek karrierútjukra, felidézik, hogy milyen hihetetlen véletlenek sorozata hozta őket össze és bepillantást nyerhetünk az együttes Magyarországot is érintő búcsúturnéjának kulisszái mögé is.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2019-01-16 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap