A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2020. február
Új DVD-szerzeményeink
2020. február

Gyerekeknek

Playmobil : a film  (2019)
 Playmobil: A film</div>
				<div>
					(2019) on IMDb
DVD 5932
Rend.: Lino DiSalvo
Időtartam: 95 perc
Amikor Charlie váratlanul eltűnik a Playmobil varázslatos világában, nővére azonnal a keresésére indul. Marla fantasztikus utazása során új barátságokat is köt, köztük Dellel, a sima modorú büféskocsi-tulajdonossal, Rex Dasherrel, a karizmatikus titkos ügynökkel, egy csupa szív robottal és egy extravagáns jótündérrel. Életük kalandjai során Marla és Charlie rájönnek, hogy bármit is hoz a sors, ha hiszel magadban, mindent elérhetsz!
 
Játékfilmek
 
Ad astra : út a csillagokba (2019)
 Ad Astra - Út a csillagokba</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5924
Rend.: James Grey
Szereplők: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga
Időtartam: 118 perc
Roy McBride műszaki tiszt elindul, hogy átszelje a galaxist és kiderítse az igazságot apjáról, aki 30 éve tűnt el, miközben idegen életformák után kutatott az űrben. Ugyan sokáig halottnak hitték, egy új bizonyíték arra utal, hogy Clifford McBride még mindig él, és egy elhagyott erőműben bujkál egy távoli bolygón – és hogy potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra.
 
 
Az aranypinty (2019) – feliratos
 Az Aranypinty</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5926
Rend.: John Crowley
Szereplők: Ansel Elgort, Oakes Fegley, Aneurin Barnard
Időtartam: 143 perc
Theodore Decker mindössze 13 éves, mikor édesanyja meghal egy bombatámadás során a New York-i Metropolitan múzeumban. A tragédia felborítja az életét és egy gyásszal, bűntudattal, felismeréssel, megváltással és szerelemmel teli út elé állítja őt. És csak egyetlen kézzelfogható emlékbe kapaszkodhat közben, ami arról a tragikus napról megmaradt: egy festménybe, amely egy leláncolt kismadarat ábrázol.
 
Gemini man (2019)
 Gemini Man</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5927
Rend.: Ang Lee
Szereplők: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen
Időtartam: 112 perc
Amikor a visszavonult bérgyilkost, Henry Brogant célpontba veszi egy fiatal, magasan képzett ügynök, egy fél világon átívelő macska-egér harc veszi kezdetét. Henry megpróbál túljárni üldözője eszén, de az mintha meg tudná jósolni minden lépését. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek szembenézni egymással.
 
Hotel Mumbai (2018)
 Hotel Mumbai</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5928
Rend.: Anthony Maras
Szereplők: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi
Időtartam: 118 perc
A megtörtént eseményeken alapuló Hotel Mumbaiban tíz elszánt terrorista merényletsorozatot tervez elkövetni a hatalmas indiai metropoliszban. Utolsó célpontjukként benyomulnak a világhírű Taj Mahal Palace Hotelbe. Amíg a kommandósok megérkeznek, a luxusszállodában egy örökkévalóságnak tűnő macska-egér játszma kezdődik a fegyveresek, valamint az ártatlan turisták és az alkalmazottak között. A hotel dolgozói közül ugyanis néhányan a menekülés helyett a maradás mellett döntenek, s életük kockáztatásával igyekeznek védeni a turistákat.
 
Joker (2019)
 Joker</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5929
DVD 5930
Rend.: Todd Phillips
Szereplők: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz
Időtartam: 117 perc
Arthur Flecknek, a bukott komédiásnak naponta gyűlik meg a baja erőszakos kötekedőkkel, miközben Gotham City utcáit rója bohócnak öltözve. A társadalom számkivetettjeként Fleck elméje szép lassan elborul, és megszületik az a bűnözőzseni, akit Jokerként ismerünk Todd Phillips rendező lenyűgöző eredettörténetében.
 
Nincs akadály (2019)
 Nincs akadály</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5931
Rend.: Alex Kendrick
Szereplők: Alex Kendrick, Priscilla Shirer, Shari Rigby
Időtartam: 114 perc
John Harrison edző élete egy csapásra megváltozik, amikor középiskolai kosárlabdacsapatával és az állami bajnokság megnyerésével kapcsolatos álmai szertefoszlanak. Ráadásul az iskolaigazgató unszolására egy olyan sport edzője lesz, amelyet nem ismer és nem is szeret igazán. A csalódott és kiábrándult John megkérdőjelezi saját értékeit, de aztán találkozik egy sorsával küzdő diákkal és együtt vágnak neki az akadályok legyőzésének.
 
Richard búcsút mond (2018)
 Richard búcsút mond</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5933
Rend.: Wayne Roberts
Szereplők: Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Danny Huston
Időtartam: 87 perc
Amikor a neves egyetemen oktató Richard megtudja, hogy már csak hónapjai vannak hátra, úgy dönt, hogy fittyet hányva a szabályokra beleveti magát az életbe. Radikálisan változtat a tanítási stílusán, piálni és drogozni kezd, szexuális kalandokba bonyolódik és többé nem rejti véka alá a véleményét. Ahogy azonban közeleg az elkerülhetetlen, világossá válik számára, hogy sokkal fontosabb lenne rendeznie kapcsolatát azokkal, akiket szeret és rájönnie arra, milyen ember is ő valójában. A Richard búcsút mond humoros és megindító film egy férfiról, aki élete végén kezd el igazán élni.

Zombieland : a második lövés (2019)
 Zombieland: A második lövés</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5935
Rend.: Ruben Fleischer
Szereplők: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin
Időtartam: 95 perc
10 év telt el a zombiapokalipszis óta, a négy túlélőből álló, spontán verbuválódott, furcsa család tagjai (Tallahasse, Columbus, Little Rock és Wichita) számára hétköznapivá váltak az élőhalottak támadásai, a harc és a vér. Amikor Little Rock lelép egy hippi sráccal, a csapat kénytelen a meghódított Fehér Házból elindulni Amerika középső vidékére, útjuk során pedig nemcsak további túlélőkkel találkoznak, hanem a zombik új fajával is, ami gyorsabb, brutálisabb és ügyesebben vadászik.
 
Sorozat
 
Csernobil : ötrészes minisorozat (2019)
 Csernobil</div>
				<div>
					(2019) on IMDb
DVD 5919/1-2
Rend.: Johan Renck
Szererplők: Jared Harris, Stellan Skarsgard, Emily Watson
Időtartam: 309 perc
A minisorozat történelem legsúlyosabb, emberi vétség által okozott katasztrófájának nagyhatású, kendőzetlen történetét meséli el. 1986-ban a Szovjetunióban található Csernobili Atomerőművet nagy erejű robbanás rázta meg, amely nem csupán Belorussziát, Oroszországot és Ukrajnát borította be radioaktív anyaggal, de még Skandináviába és a Nyugat-Európába is jutott belőle. Az éjszaka történő detonáció pillanatától kezdve az azt követő napok, hetek és hónapok súlyos emberáldozataival járó káoszát bemutatva a Csernobil magával ragadó emberi történeteket vázol fel a bátorságról és az áldozathozatalról, melyeket átjár az a sokkoló felismerés, hogy mindeközben a kormány nem csupán bűnbakokat keres, de még a katasztrófa súlyosságát is el akarja bagatellizálni.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-07-07 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap