A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2019. augusztus
Új DVD-szerzeményeink
2019. augusztus

Gyerekeknek

Ralph lezúzza a netet (2018)
 Ralph lezúzza a netet</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5774
Rend.: Phil Johnston, Rich Moore
Időtartam: 108 perc (Disney DVD)
Ralph és kis társa, Vanellope mindent kockára tesznek, mikor bevetik magukat az internetbe, hogy megszerezzenek egy alkatrészt, amivel megmenthetik a játékukat. Miközben Vanellope egyre jobban elmerül ebben a lenyűgöző új világban, Ralph rádöbben, hogy akár élete egyetlen igaz barátját is elveszítheti.
 

Játékfilmek
 
A csempész (2018)
 A csempész</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5766
Rend.: Clint Eastwood
Szereplők: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne
Időtartam: 112 perc
A 80-as éveiben járó Earl Stone nem csupán le van égve, de magányos és még a cége is csőd közelbe került. Ekkor azonban kap egy olyan munkaajánlatot, mely nem kíván tőle mást, csak azt, hogy vezessen. Earl kapva kap az alkalmon, miközben nem is sejti, hogy épp most csapott fel egy mexikói kartell drogfutárjának. Ugyan a pénzügyi problémái egy csapásra megoldódnak, múltbéli tévedései mind nagyobb és nagyobb árnyékot növesztenek, és egyre csökken az esélye annak, hogy hibáit helyrehozza, mielőtt a törvény vagy a kartell lecsapna rá.
 
Egy nap (2018)
 Egy nap</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5770
Rend.: Szilágyi Zsófia
Szereplők: Szamosi Zsófia, Füredi Leó, Barcza Ambrus
Időtartam: 99 perc
A háromgyermekes, 40 év körüli Anna igyekszik helytállni anyaként, feleségként és dolgozó nőként is. Folyton rohan, a család pénze fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megcsinál, elhoz, fejben tart, órát ad. Anna nem éri utol a férjét, pedig nagyon szeretne beszélni vele, egyszerűen muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. A hétköznapi rutinfeladatok garmadája mellett azonban kétséges, hogy lesz-e idejük és energiájuk egymásra.
 
Holmes & Watson (2018)
 Holmes és Watson</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5751
Rend.: Ethan Cohen
Szereplők: Will Ferrel, John C. Reilly, Rebecca Hall
Időtartam: 86 perc
Különös ügyben nyomoz a világ legfurfangosabb detektívje Sherlock Holmes. Hű társa és életrajzírója, Dr. Watson társaságában a Buckingham-palotában elkövetett gyilkosságot kell felderítenie. A nyomozó rájön, hogy pontosan 5760 percük van, gyorsan kell cselekednie, különben maga a királynő lesz a következő áldozat.
 
A kedvenc (2018)
 A kedvenc</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5767
Rend.: Jorgosz Lantimosz
Szereplők: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz
Időtartam: 115 perc
A XVIII. század elején járunk. Anglia háborúban áll Franciaországgal. Ennek ellenére – vagy pont emiatt – rendkívüli népszerűségnek örvend a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás. A gyenge egészségű és idegrendszerű Anna királynő ül a trónon, nevében közeli barátja, Lady Sarah Marlborough kormányozza az országot, s közben ápolja is a betegeskedő uralkodót. Mikor egy bájos és talpraesett új szolgáló, Abigail érkezik az udvarba, Lady Sarah rögtön a szárnyai alá veszi a lányt, akinek leghőbb vágya, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Miközben a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan behálózza Annát. A királynő körül legyeskedő két nő között kegyetlen rivalizálás kezdődik, ami nem kímél se embert, se nyulat.
 
A kokainkölyök (2018)
 A kokainkölyök</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5727
Rend.: Yann Demange
Szereplők: Matthew McConaughey, Richie Merritt, Bel Powley
Időtartam: 107 perc
Az 1980-as évek Detroitjában játszódó történet főszereplője egy munkásosztálybeli apa és tinédzser fia, Rick Wershe Jr., aki előbb az FBI történetének legfiatalabb besúgója, majd nagymenő drogbáró lett – mindezt 16 éves kora előtt. Végül bűnözőtársai dobták fel, a srácot életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.
 
Tulipánláz (2017)
 Tulipánláz</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5776
Rend.: Justin Chadwick
Szereplők: Alicia Vikander, Dane DeHaan, Jack O'Connell
Időtartam: 100 perc
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik annak fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságuk megváltásához.
 
Üveg (2019)
 Üveg</div>
					<div>
						(2019) on IMDb
DVD 5758
Rend.: M. Night. Shyamalan
Szereplők: James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson
Időtartam: 129 perc
M. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét egy vadonatúj thrillerben, az Üvegben. A Széttörve végét követően David Dunn Kevin Wendell Crumb emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.
 
Zöld könyv : útmutató az élethez (2018)
 Zöld könyv</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5778
Rend.: Peter Farrelly
Szereplők: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Időtartam: 125 perc
Tony Lip egyszerű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, van mit tanulniuk a másiktól.

Dokumentumfilm
 
Volt egyszer egy téka (2018)
 Volt egyszer egy téka</div>
				<div>
					(2018) on IMDb
DVD 5777
Rend.: Csizmazia "Cheese" Gábor
Közreműködik: Simon Kornél, Rudolf Péter, Mucsi Zoltán
Időtartam: 90 perc
2018. január 31-én 22 évnyi működés után végleg bezárt az Odeon videotéka a budapesti Corvin moziban. Ezzel a VIII. kerület, utolsó legendás art videotékája is lehúzta a rolót, s az Odeon tékahálózat lassan a történelmi múlt részévé válik. Mindez jó alkalomként szolgált ahhoz, hogy néhány lelkes volt tékás és filmkedvelő emléket állítson nem csak az Odeon téká(k)nak, hanem az egész videókorszaknak, a nyolcvanas évek VHS aranykorának. A Volt egyszer egy téka laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, amelyben egykori tékások, törzskölcsönzők, ihletért betérő filmkészítők mesélnek a kölcsönzés bájáról, bebizonyítva, hogy a VHS-nek is létezett reneszánsza, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg az összes tékás és szeretett vagy éppen macerás kölcsönző előtt.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-09-29 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap