A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2016. december
Új DVD-szerzeményeink
2016. december

Gyerekeknek

Graffaló és barátai (2009)
 The Gruffalo</div>
				<div>
					(2009) on IMDb
DVD 5039
Rend.: Jakob Schuh, Max Lang
Időtartam: 107 perc
Tart.: A graffalo ; A graffalókölyök ; Bot Benő ; Boszi seprűnyélen
Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: - Hm, jó lesz ebédre! Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval! Graffaló szívet melengető története mellett találkozhattok Bot Benővel, a bot apukával, Boszival, aki seprűnyélen közlekedik, valamint az aranyos kis Graffaló kölyökkel. Négy kedves kis történet egy filmben!

 
A nagy tündérverseny (2011)
 Csingiling és a nagy verseny</div>
				<div>
					(2011) on IMDb
DVD 5042
Rend.: Bradley Raymond
Időtartam: 25 perc (Disney tündérek) (Disney DVD)
A nagy tündérversenyben! Rosetta új barátjával, Chloe-val közösen próbál véget vetni a kerti tündérek balszerencse-sorozatának egy olyan hihetetlen sportversenyen, amely nem csupán észbontóan látványos, de szédítően fantáziadús, és telis-tele van szenzációs fordulatokkal. Csörge és Kajla vezényletével Rosetta és Chloe két mindenre elszánt vihartündérrel száll szembe, akik immáron ötödik bajnoki címükre pályáznak. Vajon Rosettáékra ismét a vereség vár, vagy be tudják végre bizonyítani, hogy a kerti tündérek nem csupán cukik, de ügyesek is?

Játékfilmek

Egy őrült pillanat (2015)
 Egy őrült pillanat</div>
				<div>
					(2015) on IMDb
DVD 5038
Rend.: Jean-Francois Richet
Szereplők: Vincent Cassel, Francois Cluzet, Lola Le Lann
Időtartam: 101 perc
Laurent és Antoine középkorú férfiak, akik tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. A fiatalok cserfesek és lobog bennük a tűz, de mint kiderül, a papák se küldték még nyugdíjba a libidójukat. Amikor Antoine lánya kikezd Laurent-tel, a nyugodt vakációnak azonnal lőttek. A férfi zavarában azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja nehogy észrevegyen bármit is a dologból, vagy hogy hárítsa a szexi lány közeledését. Egyik fronton sem áll nyerésre…
 
Életem NAGY szerelme (2016)
 Életem NAGY szerelme</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5050
Rend.: Laurent Tirard
Szereplők: Jean Dujardin, Virginie Efira, Stéphanie Papanian
Időtartam: 94 perc
Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz. Alexandre egy elragadó férfi, tökéletes úriember, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Amikor kiderül, hogy a férfi csak 137 cm magas Diane megpróbálja legyőzni a saját, és a társadalom előítéleteit
 
Emlékek őrzői (2015)
 Emlékek őrzői</div>
					<div>
						(2014) on IMDb
DVD 5051
Rend.: Marie-Castille Mention-Schaar
Szereplők: Ariane Ascaride, Ahmed Dramé, Noémie Merlant
Időtartam: 105 perc
Anne Guegen több mint egy középiskolai történelemtanár: őt valóban érdeklik a gyerekek és szenvedélyesen szívén viseli a különböző vallású és felekezetű diákjainak a sorsát, akiket empatikus képességeire hagyatkozva nem csak tanítani, hanem az életre nevelni is igyekszik. Annak ellenére, hogy hosszú évek munkájával szerzett szakmai tapasztalatokkal rendelkezik, az idei osztálya még számára is különösen komoly kihívást jelent. Az osztály érdektelensége a tananyag iránt, tiszteletlenségük tanáraik és egymás iránt, arra készteti a tanárnőt, hogy szinte megoldhatatlan feladat elé állítsa a gyerekeket. Benevezi őket egy középiskolai versenyre, amelynek témája: Gyerekek és tinédzserek a náci koncentrációs táborokban. Anne minden akaraterejét és kreativitását beveti, hogy a dolgozat megírásán keresztül felébressze a gyerekek érdeklődését és tenni akarását, hogy felfedezzék magukban a gondolkodni képes, mindenre nyitott fiatalt.
 
Farkastotem (2015)
 Farkastotem</div>
					<div>
						(2015) on IMDb
DVD 5045
Rend.: Jean-Jacques Annaud
Szereplők: Shaofeng Feng, Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa
Időtartam: 121 perc 
1967. Csen-zent a fiatal Pekingi egyetemistát – több ezer társával együtt – Belső-Mongóliába küldik, hogy írni és olvasni tanítsa a pásztorok egy nomád törzsét. Ám az új környezetben ő az, akinek tanulnia kell, mert a végtelen sztyeppén, ahol az ember a természet erőinek van kiszolgáltatva, új értelmet nyer a közösség, a szabadság és a felelősség fogalma; de leginkább a tiszteleté, amely a természet erői mellett a sztyeppék csúcsragadozóját a farkast illeti meg. A nomádok, és az általuk szent teremtményeknek tartott farkasok között egy különös, összetett, misztikus kötődés alakult ki, amely a ragadozók vadságából, ravaszságából és szépségéből ered. Csen-zen a pásztorok intelmei ellenére, és tudtuk nélkül, magához vesz egy fiatal farkaskölyköt, hogy a farkasok életét, viselkedésüket tanulmányozza, mit sem sejtve arról, hogy tettével nem csak a bölcsek tanácsának, hanem a természetnek a haragját is kihívja maga ellen.
 
Máris hiányzol (2015)
 Máris hiányzol</div>
					<div>
						(2015) on IMDb
DVD 5052
Rend.: C atherine Hardwicke
Szereplők: Toni Collette, Drew Barrymore, Dominic Cooper
Időtartam: 108 perc
A Máris hiányzol egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly és Jess kapcsolatáról. Gyermekkoruktól fogva mindent megosztottak egymással - a ruhákat, a titkokat és még a pasikat is. A két nő barátsága megingathatatlan. Vagy mégsem? Az élet néha kegyetlen. Míg Jess legboldogabb időszakát éli, addig Millynél mellrákot diagnosztizálnak. A Máris hiányzol bemutatja az igaz barátság erejét, melyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg.
 
Mielőtt megismertelek (2016)
 Mielőtt megismertelek</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5062
Rend.: Thea Sharrock
Szereplők: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer
Időtartam: 106 perc
Néha a szerelem elvisz oda, ahová soha nem gondoltad volna, hogy valaha eljuthatsz. Louisa „Lou” Clark igazi vidéki lány, gondtalan, vidám természete azonban komoly próbatétel elé kerül, amikor új munkahelyén gondoskodnia kell Will Traynorról. A baleset miatt tolószékbe került fiú már mindent feladott, Lou azonban elszánja magát, hogy bebizonyítsa neki, igenis van miért élni. Ketten együtt új kalandokra indulnak, melyektől sokkal többet kapnak, mint vártak, ugyanis életükkel együtt egymás iránti érzéseik is gyökeresen megváltoztak.
 
Mocsárvidék (2014)
 Mocsárvidék</div>
					<div>
						(2014) on IMDb
DVD 5047
Rend.: Alberto Rodríguez
Szereplők: Raúl Arévalo, Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre
Időtartam: 105 perc
Spanyolország, 1980, valahol messze délen. A Franco rezsim sokkján alig jutott túl a társadalom, amikor két fiatal lány tűnik el az isten háta mögötti település egyik helyi vurstlijában. Amikor kiderül, hogy a lányokat meggyilkolták, az ügy felderítésére két madridi nyomozót küldenek a helyszínre, akiket kizárólag a gyilkosságok megoldása köti össze. Hamarosan rájönnek, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, aki évek óta szedi áldozatait a fiatal lányok körében az elmaradott vidéken.
 
Pénzes cápa (2016)
 Pénzes cápa</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5048
Rend.: Jodie Foster
Szereplők: George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell
Időtartam: 95 perc
Lee Gates műsorvezető és Patty Fenn adásrendező együtt készítik a Money Monster című gazdasági bulvárműsort. Egy átlagosnak induló napon a pénzügyi tévéshow-ból pillanatok alatt túszdráma lesz, amikor egy kétségbeesett fiatal srác ront be a stúdió ajtaján, fegyverrel a kezében. Kyle mindenét elveszítette Lee tanácsát követve, ezért élő adásban kényszerít rá a showmanre egy robbanószerekkel ellátott mellényt, kárpótlást követelve. A patthelyzet milliókat szegez a tévé elé: Patty és Lee versenyt futnak az idővel, miközben egyre több szennyes titok derül ki a Kyle-t csődbe taszító cégről.
 
Rideg világ (2015)
 Rideg világ</div>
					<div>
						(2015) on IMDb
DVD 5053
Rend.:. Drake Doremus
Szereplők: Nicholas Hoult, Kristen Stewart, Jacki Weaver
Időtartam: 98 perc
A film egy olyan világban játszódik, ahol nincs se bűnözés, se erőszak, az emberekből ugyanis genetikailag kiölték az érzéseket. Ennek ellenére két fiatal, Nia és Silas egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és végül szenvedélyes, tiltott kapcsolatba bonyolódnak. Ahogy a körülöttük élőknek egyre gyanúsabbá válik a viselkedésük, úgy döbbennek rá arra, hogy hamarosan választaniuk kell: vagy visszatérnek külön-külön a biztonságot jelentő élethez, vagy mindent kockára téve megpróbálnak megszökni.
 
Warcraft : a kezdetek (2015)
 Warcraft: A kezdetek</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5049
Rend.: Duncan Jones
Szereplők: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster
Időtartam: 118 perc
Azeroth békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló otthonukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik az átjáró a két világ között, az egyik seregre pusztítás, a másikra megsemmisülés vár. A szemben álló felek hőseinek összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz hatalomról és áldozathozatalról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenki harcol valamiért.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Minőségirányítási rendszer
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-05-24 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap