A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Magyar Turista

Magyar Turista
 
A 2003-ban indult turisztikai és idegenforgalmi folyóirat havonta jelenik meg.
Célja, hogy bemutassa a Kárpát-medence turisztikai látnivalóit, a jelentősebb és a nagyközönség számára kevésbé ismert műemlékeket, azok történetét, valamint megadja a felkeresésükhöz szükséges aktuális információkat.
 
A lap – a havi témáktól függően – hat-hét állandó rovatból épül fel.

 
Minden lapszámban megtalálható, legbővebb anyagot tartalmazó kezdő rovat a Magyar tájakon címet viseli. Ebben részletesebben bemutatnak egy-egy kisebb tájegységet, jó turisztikai célpontot jelentő városokat, fontosabb történelmi emlékhelyeket, forrásokat, hegycsúcsokat, kilátókat vagy tájvédelmi körzeteket.
A következő rovat elnevezése: Hazajáró. Ebben általában egy határon túli, de a Kárpát-medencéhez tartozó vidéket ismertetnek turisztikai szempontból átfogóbban. (Felvidék, Erdély, Kárpátalja különféle tájai). A 2019. júniusi folyóiratszámban a Kalandozás az Erie-tó körül c. cikk egy kis magyar csapat élményeit meséli el, akik a vidék magyar vonatkozású látnivalóit keresték és találták meg.

A Magyar Túrázó című állandó melléklet részletes programajánlót tartalmaz a túrázók számára. Helyet kapnak benne pl. a gyalogos teljesítménytúrák, emléktúrák, különféle versenyek, vándortáborok, mindezek időpontokkal, helyszínekkel, részvételi feltételekkel és minden egyéb lényeges tudnivalóval.

A Szomszédolás rovat szintén határainkon túli célpontokat kínál. Itt főként kisebb településeket, érdekesebb tájegységeket, különleges természeti értékeket ajánlanak, általában konkrét túrabeszámolókon keresztül.
A História rovat – elnevezéséből adódóan – jelentősebb utazóknak, természetbúvároknak, tudósoknak, sportolóknak, történelmi személyiségeknek állít emléket (pl. báró Eötvös Lorándnak, gróf Ambrózy-Migazzi István arborétum-alapítónak, a 2019. júniusi számban Teleki Blankának stb.).

Alkalomtól függően megjelenő rovatok még: Kitekintő, amely távolabbi országokat és tájakat mutat be; Városi közlekedés; illetve a jelenlegi, 2019. júniusi számban a Kisvasutak c. írás a Csolnokon található úgynevezett „Homokvasutat” mutatja be, amely a Gerecsében, Dorog mellett üzemelt és a vidék bányászmúltjához kapcsolódik. A helyi bányászmúzeummal együtt igazi különlegességet kínál az érdeklődő turistáknak.
 
A folyóirat nagyon sok informatív fotót, ábrát, ajánlott túraútvonalat tartalmaz, illetve minden lapszámban közli a Magyar Turista Kártya elfogadóhelyek listáját is.
 
Internetes honlapjuk címe: www.magyarturista.com

Ajánlja: Szabó Csilla


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-06-05 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap