A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Kiadványok
Önálló kiadványaink (tanulmányköt..
Életünk irodalmi, művészeti ..
Ajánló bibliográfiák az Országos ..
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Életünk 2018. 7. szám - Ismertető, tartalomjegyzék és digitalizált változat

Életünk 2018/7. szám
 
 
A júliusi szám - talán a nyári szabadságokra tekintettel - egy olyan tudósítást közöl Péntek Imre tollából, amely Veszeli Lajos festőművésznek a Balatont megörökítő festményeit bemutató kiállítása kapcsán született.  A veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban szeptember 30-ig még megtekinthető kollekcióhoz hozzák meg a kedvet a folyóirat lapjain közölt reprodukciók is. Veres Zsuzsanna Tercio de la muerte - A halál harmada című regénye befejező részéhez érkezett, mellyel hónapról-hónapra különleges spanyolos hangulatot csempészett az irodalmi, kritikai folyóirat hasábjaira. Vasadi Péter Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, esszéíró, irodalomkritikus, műfordítónak állít emléket Benne ébredsz című versével Baka Gyöngyi költő, könyvtáros. „Álcázza magát az irodalom irodalomnak” címmel Kovács Ágnes beszélget Fábián Lászlóval, az Életünk folyóirat egykori szerkesztőjével, akinek elmondása szerint szerencsés, ha a főszerkesztő markánsan érvényesíti ízlését, szemléletét, akaratát az általa szerkesztett folyóiratban. Olvasásra érdemes interjú a régi szép időkről, politikáról, irodalomtörténetről, családról és még sok más izgalmas témáról. Fábián Lászlótól elolvashatjuk Alexa Károly Koldusállás című irodalomtörténeti könyvéről készült dolgozatát, amely műfaját tekintve kritika, ám érződik, hogy a két író évekig volt egymás fegyvertársa, egyazon fronton küzdöttek az irodalmi értékek megőrzésében a planetáris idiotizmus ellen vívott csatában. Olvasás közben máris felmerül bennünk a kérdés, de mit mondana, reagálna erre Alexa Károly? A válaszra nem kell sokat várnunk, két oldallal később a „különállásomat jelentem be…” című írásában életrajzi, társadalompolitikai, irodalomtörténeti adalékokat is közölve indokolja az egyes eseményeket, nem titkolva, hogy több mint tíz évig nem beszéltek egymással „F-el”. 
 
 

 
Az Életünk hagyományosan időről-időre egy-egy régészeti témájú közleménynek is helyet ad. Ilon Gábor régész foglalja össze európai szinten is jelentős, a Répce-völgyében 1988-2002 közötti időszakban végzett régészeti kutatásait. Csikós Attila és Szauer Ágoston versei tovább színesítik a lap kínálta kortárs irodalmi palettát.


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2021-03-02 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap