A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Kiadványok
Önálló kiadványaink (tanulmányköt..
Életünk irodalmi, művészeti ..
Ajánló bibliográfiák az Országos ..
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Életünk 2018. 4. szám - Ismertető, tartalomjegyzék és digitális változat
Életünk 2018/4. szám
 
 
Geszler Mária keramikus 1941-ben született Budapesten. Művészeti tanulmányait 1960-1965 között a Magyar Iparművészeti Főiskolán végezte. A főiskolai tanulmányait követően Magyarszombatfán, majd Szombathelyen telepedett le. Számos hazai és neves külföldi műhely biztosított helyszínt a magyar népművészeti és a keleti kultúra stílusjegyein osztozó remekművei nagyközönség előtti reprezentálásának. Az idehaza és külhonban elnyert díjak is mutatják, mennyire értékes és megkérdőjelezhetetlen művészete. „Érzelmi váltásait jól tükrözik az általa kreált figurák. Kiindulási pontjuk valamiféle önportré, valami személyes attraktivitás, amely elnyeri a maga kerámia-mivoltát.” – így vélekedik Péntek Imre költő, újságíró a 2018-ban Kossuth-díjat elnyerő művésznő alkotásairól.

Weiner Sennyei Tibor költő, író, műfordító Békássy Ferenc összes műveit tartalmazó hiánypótló kötete 2010-ben jelent meg. Az április lapszámban egy újabb különlegesség olvasható a szerző tollából, Békássy Ferenc és Végh Gyula barátságát bemutató esszé, melynek végén részletet közölnek Végh Gyula emlékiratából.

Veress Zsuzsanna író izgalmas folytatásos regényét a 2018/1-es számban indította el, a címet adó Tercio de la muerte a bikaviadalok hátborzongató húsz percének harmadik harmadát jelenti, amikor is a matador üdvözli az elnököt és engedélyt kér az állat kivégzésére. A „Cortés-ügy” középpontjában egy torreádor rejtélyes halála áll, melynek felgöngyölítését kísérhetjük nyomon hónapról hónapra.
 

 

 
Horváth Júlia Borbála Anyádat! című novelláskötete 2018-ban jelent meg. A húsz vitatott női sorsot bemutató kötetből két fejezetet olvashatnak az Életünk oldalain. A novellák mindegyikét áthatja az írónő sajátos hipotézise, miszerint a tanulás, az anyagi előrehaladás, a függetlenség mégsem tette olyan mértékben elégedetté a nőket, ahogy azt korábban remélték.


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2021-03-05 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap