A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Programok
Rendezvények
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Bájoló 2017-2020

   
Bájoló kreatív

A Bájoló kreatív a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora, amelyben Vas megyei kötődésű fiatal szövegírók és dalszerző-énekesek munkálkodnak – egymástól függetlenül – otthoni környezetben egy-egy új dal születésén.

Alkalmazkodva a koronavírus-járvány okozta helyzethez, azt próbáljuk bemutatni, hogy az alkotásnak semmi sem szabhat határt, így izgalmas kreatív kihívásra invitáltunk pár szövegírót és dalszerző-énekest, akik már korábban részt vettek a Bájoló műsorban. Az ötletet az hívta életre, hogy az elmúlt években többen – a résztvevő előadók és a közönség soraiból egyaránt – megfogalmazták, hogy érdekes és izgalmas lenne, ha a fiatalok egy-egy dal erejéig közösen, egymást segítve alkotnának. Egymásnak írnának dalszöveget, vagy épp megzenésítenék, elénekelnék azt. Az alapötletet megfűszereztük azzal, hogy a résztvevő alkotók személye egymás számára ismeretlen – ezt a gondolatot a Hajós András által vezetett népszerű Dalfutár műsorból kölcsönöztük. A további hasonlóságtól aztán el is tértünk. Mindkét résztvevő félnek választási lehetőséget ajánlottunk fel. A szövegíró a dalszerző-énekest  jellemző egy mondat alapján döntheti el, hogy kihez kerüljön az elkészült dalszöveg. A dalszerző-énekes pedig az elkészült szövegek egy-egy sorából választhatja ki, hogy melyiket szeretné megzenésíteni. Amennyiben a felek nem élnek a választási lehetőséggel, a szerkesztő dönti el, hogy a műsorban résztvevő dalszerző- énekesekhez melyik dalszöveg kerüljön. Az alkotók csak az elkészült dal után fedik fel kilétüket.

A Bájoló kreatív című műsorban a szerzők fizikailag egymástól távol, a másik fél ismerete nélkül munkálkodnak egy-egy új dal megszületésén. Mindezt otthoni környezetben teszik, a saját technikájukkal dolgozva, miközben az alkotási folyamatot videóra rögzítik.

Lutor Katalin újságíró, slammer, a SEK Irodalmi Műhely és az f21 kulturális portál egyik alapítója, a Savaria Slam Poetry tagja, a Paragvári Utcai Általános Iskola magyartanára. 2016-ban mutatkozott be a Bájolóban, emellett számos könyvtári kötetbemutatót színesített szavalataival. Szövegeiben az emberi pillanatok és érzelmek megjelenítése, valamint társadalomkritika is megférnek egymás mellett. A Fűzfa Balázs irodalomtörténész és Pusztay János nyelvészprofesszor által összeállított 12 legszebb magyar verset az ország különböző pontjain volt lehetősége elmondani.

A Háklár testvérek közül Dóri énekel, Péter gitározik és dalszöveget ír. 2014-ben kezdtek zenei téren tevékenykedni, 2017-ben mutatkoztak be a Bájolóban. A Háklár Banda a karácsonyfa alatti közös családi zenélgetésekből alakult, azóta már számos fesztiválon, kávézóban, szórakozóhelyen megfordultak. Dalaik zenés költemények, mély gondolatisággal és
őszinte, intim, bohém érzelmekkel. A testvérek között az apró-cseprő összekülönbözések
ellenére nagy az egyetértés, mondhatni egy húron pendülnek.Varga Richárd szövegíró, dalszerző, énekes, magyar, történelem és dráma szakos tanár. Többször találkozhattunk vele a Berzsenyi Dániel Könyvtárban: először 2014-ben a Bájolóban, ebben az évben jelent meg első önálló szólóalbuma is 101 címmel. A lemezbemutatónak könyvtárunk adott otthont. Barátaival 2016-ban megalapította az alternatív, poszt-rock, dark wave-punk zenét játszó Godot Workshop zenekart. Dalszövegei a magyar alternatív zenékből, a slam poetryből, az 1980-as évek végi magyar undergroundból, filmekből, képzőművészeti alkotásokból és a világirodalom verseiből táplálkoznak.

Varga Bence, a Zaporozsec együttes szövegíró, énekes-gitáros-dalszerzője, a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium magyar és angol szakos tanára. 2015-ben volt a Bájoló vendége. Az irodalom szeretetének köszönhetően a zenekar dalaiban a fülbemászó dallamok és szövegek mellett a költészet is felfedezhető. Az országos ismertséget a Mr. Gorsky, majd az Azon az éjszakán című számuk, illetve a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató műsor hozta meg számukra.
Dalaikat a Petőfi Rádió rendszeresen játssza, többször vezették a Top 30-as listát.


Poócza "Nonsense" András szövegíró, dalszerző, énekes, az egykori Manuphanktura és az Andersen meghalt együttes, jelenleg pedig az Eticatt zenekar frontembere, a Hetedik ég gitárosa.  Kétszer volt a Bájoló vendége. Dalaiból, amelyekkel az emberi lét sokszínűségét boncolgatja, múlttal és jelennel kapcsolatos személyes pillanatok, érzések, vívódások köszönnek vissza. Sokrétű zeneisége a versesebb alternatívtól a popos kézzelfoghatóságon át, a szókimondó dub/hiphop- ig mindent igyekszik lefedni. 2020-ban az Öröm a zene tehetségkutató második helyezettje volt az Eticatt zenekarral. Szövegeiben igyekszik rávilágítani magára az "Emberre", és feltárni, megszeretni, megszerettetni legbelsőbb világát, annak minden jó és rossz tulajdonságával együtt.

Czirók András a Red Rockets, a Galeri és az Apex zenekar frontembere, gitárosa. 2014-ben Hargitai Andrással közösen alapította meg az Ndrew’s Acoustic együttest, amelyben kezdetben hazai és külföldi előadók dalait dolgozták fel akusztikus pop-rock stílusban, majd belefogtak saját szerzemények megírásába. 2014-ben elnyerték az Átjáró Másként Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivál különdíját. Az idei évben mutatkoztak be a Bájolóban. 2019-ben jelent meg a Red Rockets zenekar első nagylemeze Túl a horizonton címmel.  Dalaikat a Petőfi Rádió is játszotta. Ciri élete a színpad, a fények, a hangerő és a Rock’N’Roll.Polgár Patrik szövegíró, dalszerző. Kóbor Zsókával közös duójuk Valamiért című szerzeménye közel 600 nevezőből bejutott a Dal 2020 legjobb 30, majd közönségszavazattal a legjobb 8 dala közé.  Számaikat a Petőfi Rádió is rendszeresen játssza. Patrik az idei évben volt a Bájoló vendége. Szövegeiben emberi pillanatok, élettörténetek jelennek meg kicsit melankolikusabb hangulatban: fellelhető nála a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, de olykor teret kap a játékos vidámság is.

Doma Bence szövegíró, dalszerző-gitáros-énekes. A Bájoló egyik ötletgazdája, aki többször részt vett a rendezvénysorozatban, emellett számos könyvtári kötetbemutatót színesített megzenésített verseivel. Bence az Újvilág Utca és a Karak zenekar korábbi tagja. 2018 óta már csak szólóban játszik. 2019-ben jelent meg első albuma Liget címmel, amelyen a „kedvenc nemlétező emlékeit” gyűjtötte össze egy csokorba. 2020-ban az Öröm a zene tehetségkutató 3. helyezettje volt. Zenéiben megfér egymás mellett a laza, üdítő, fiatalos és a melankolikus  dallamvilág is.


Bájoló 2020 tavaszán is!

2020. január 23.  csütörtök 17 óra
Kóbor Zsóka & Polgár Patrik
♦ részletek ♦

2020. február 6. csütörtök 17 óra
Vincze Bence
♦ részletek ♦

2020. február 20. csütörtök 17 óra
Czirók András & Hargitai András
/Ndrew's acoustic/

♦ részletek ♦

2020. március 5. csütörtök 17 óra
Kustos Júlia
♦ részletek ♦

2020. március 12. csütörtök 17 óra
HAMAROSAN új időpont!
Doma Bence lemezbemutató
♦ részletek ♦

Az estek házigazdája: Boros Ferenc
A belépés ingyenes!

Kustos Júlia irodalmi estje
2020. március 5. (csütörtök) 17 óra

Kustos Júlia Szombathelyen született,  a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett. 2013 óta publikál. Jelenleg Budapesten él, tanul, ír és dolgozik. Verseit és prózáit az Élet és Irodalom, a Műút, a Tiszatáj, az Alföld, a kolozsvári Helikon, a Csillagszálló és a Hévíz is közölte. Jelenleg párhuzamosan dolgozik első verseskötetén és egy regényen. 2018-ban Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíjban részesült.

Csatlakozz az esemény Facebook oldalához!
 

Czirók András & Hargitai András
zenés estje

2020. február 20. (csütörtök) 17 óra

Czirók András és Hargitai András mindketten rock zenekarokban játszanak. 2012-ben saját szórakoztatásukra létrehozták az Ndrew’s Acoustic formációt. Kezdetben hazai és külföldi előadók dalait dolgozták fel akusztikus pop-rock stílusban, majd belefogtak saját szerzemények megírásába.
Dalaik hangulata borongós, komor, elgondolkodtató és vidám is egyben.
Az est során feldolgozások és saját - Red Rockets, Ndrew's Acoustic - dalok is felcsendülnek.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
 

Vincze Bence irodalmi estje
2020. február 6. csütörtök 17 óra

Vincze Bence jelenleg az ELTE Savaria Egyetemi Központ magyar-orosz tanárszakos hallgatója. 2016 januárja óta az f21.hu online kulturális magazin alapító főszerkesztője, 2019 januárjától pedig felelős kiadója is. 2017-ben hozták létre társaival a Nyolc Ág Művésztábort Kámban, amely idén már negyedik alkalommal nyílik meg a művészpalánták előtt.
Gimnazista kora óta próbálkozik szépirodalmi szövegekkel is, versei eddig a Pannon Tükörben, a Kulterben és a FelOnline-on jelentek meg.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
 

Kóbor Zsóka & Polgár Patrik
2020. január 23.  csütörtök 17 órakor

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a korábbi teljes zenekaros felállás után 2018-ban alakult meg. Akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszanak, abból a fajtából ahol a dalokban egyaránt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, de olykor teret kap a játékos vidámság is. A Petőfi Rádió rendszeresen játssza a dalaikat, a Valamiért című szerzeményük a DAL 2020 versenyprogramjába is bekerült.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

2019-ben is Bájoló

A fiatal tehetségeket bemutató, beszélgetéssel egybekötött programsorozat 2019. január 24-től folytatódik!

 
2019. január 24. 17 óra
Tóth Dániel

♦ részletek ♦

2019. február 7. 17 óra
Fehér Renátó

♦ részletek ♦

2019. február 21. 17 óra
Kendik Péter

♦ részletek ♦

2019. márc. 7. 17 óra
BETEGSÉG MIATT ELMARAD!
ÚJ IDŐPONT!
2019. márc. 19. 17 óra
Rajmon Ádám

♦ részletek ♦
Az estek házigazdája: Boros Ferenc
A belépés ingyenes!

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait

2019. MÁRCIUS 19-én (kedden) 17 órára
RAJMON ÁDÁM irodalmi estjére.

 
Rajmon Ádám 2008 óta ír verseket.
2016-ban jelent meg első verses kötete, Lélekvirág címmel, 2018-ban pedig a második, Életút címmel.

Versei a legszebb emberi érzelmekről vallanak: a szerelem, a boldogság, a hazaszeretet és a szomorúság hangja szólal meg költeményeiben.

Az esten közreműködik:
Rajmon Zsuzsa, Bene Zoltán


Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
 

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2019. FEBRUÁR 21-én (csütörtökön) 17 órára
KENDIK PÉTER zenés estjére.

 
Kendik Péter 15 éve zongorázik könnyűzenei stílusban. Különböző zenei műfajú dalokból készít feldolgozásokat, így törekedve a folyamatos változatosságra, megújulásra és érdekességre.

A Kiss Sándor Művészeti díjjal kitüntetett zongorista saját szerzeményeket is ír, melyekbe próbálja a lelkének egy kis darabját is beletenni.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2019. FEBRUÁR 7-én (csütörtökön) 17 órára
FEHÉR RENÁTÓ irodalmi estjére.

 

Egyetemi tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán végezte irodalom- és kultúratudomány szakon, majd 2014-től ugyanitt volt doktorandusz.
2007 óta publikál. Verseit angol, cseh, francia, lengyel, német, orosz, román és szlovák nyelvre is lefordították. A József Attila Kör tagja. A Hévíz című folyóirat szerkesztője.

Első verseskötete 2014-ben jelent meg a Magvető Kiadónál Garázsmenet címmel, amelyért Zelk Zoltán-díjat kapott. Második verseskötete 2018-ban jelent meg Holtidény címmel.
 

Olvass bele Fehér Renátó új könyvébe,
a Holtidénybe!


Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2019. JANUÁR 24-én (csütörtökön) 17 órára
TÓTH DÁNIEL zenés estjére.

 
Tóth Dániel Bécs városának zeneművészeti egyetemén tanuló magyar jazz énekes. Nyolc éves volt, amikor gitározni kezdett. Azóta számos sikeres koncertet tudhat maga mögött jazz zenekarokkal, big band és fúvószenekarokkal. 2017-ben a Hollywood Classics koncertsorozat szólistája volt.

Ezen az estén Dani mesél önmagáról, zenéről, dalokról és célokról. Előadásában feldolgozásokat és saját dalokat hallhatunk.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!


2018-ban újra Bájoló

A fiatal tehetségeket bemutató, beszélgetéssel egybekötött programsorozat 2018. január 25-tól folytatódik!

 
2018. január 25. 17 óra
Kovács Pál (The River)

♦ részletek ♦

2018. február 8. 17 óra
Nagy Róbert

♦ részletek ♦

2018. február 23. 17 óra
Szendrői Csaba
Gitár: Tóth András (Elefánt)

♦ részletek ♦

2018. márc. 8. 17 óra
Paukovics Gergely (Eticatt)

♦ részletek ♦

2018. márc. 23. 17 óra
Tóth Kinga (Toth Kina Hegyfalu)

♦ részletek ♦

Az estek házigazdája: Boros Ferenc
A belépés ingyenes!

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2018. MÁRCIUS 23-án (pénteken) 17:30-ra
TÓTH KINGA irodalmi estjére.

 
Tóth Kinga író, hang és vizuális költő, előadó, illusztrátor, a Tóth Kína Hegyfalu projekt dalszövegírója és frontembere, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület nemzetközi kapcsolatok koordinátora. Magyar - német - angol nyelven ír, munkáit nemzetközi fesztiválokon performanszokkal mutatja be. Verseit és vizuális költeményeit többek között az Élet és Irodalom, Kalligram, Műút, Tiszatáj, Látó, Mozgó Világ, Palócföld közölte. 2017-ben megkapta a Hazai Attila Irodalmi Díjat.

Kinga ezen az estén mesél önmagáról, irodalomról, példaképekről, zenéről. Előadásában a Zsúr, az All Machine, a Holdvilágképűek és a készülő Kukoricadalok című köteteinek verseit és kísérleti zajzenéit hallhatjuk, melyekből múlttal és jövővel kapcsolatos személyes pillanatok, mély érzések és gondolatok köszönnek vissza.


Tóth Kinga: Csendkirály

Még pontosan két percig beszélünk, utána vége.
Ennél az asztalnál most nincsenek tüneteim, az
asztal körül ülők nem tudnak a tünetekről. Meleg
van, barna vagyok és pörgős a szoknyám, és csak
egy harisnya van rajtam. Fél ötig nem beszélünk,
akkor jönnek ellenőrizni meg levenni. Vér van,
pisi van, széklet van. Van, van, van, még pontosan
két percig beszélünk, akkor jár le a lázmérő.
35,8, ki fog hűlni, az elektromos nem megbízható.
Ha beteszem a füldugót, tudom folytatni a játékot,
előre szólok a társaknak, hogy beteszem a
füldugót, és vissza is teszem, és utána nem fogom
hallani őket. 1960-ban ördög van a katlanban,
aki először megszólal, az nem tud aludni,
az nem jut ki innen.
Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
   

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2018. március 8-án (csütörtökön) 17 órára
PAUKOVICS GERGELY zenés estjére.

 
Paukovics Gergely: Keresztút

A nagyúr füsttel fest korommá, idő koszos kényelem
De konstatálni most már késő, túloldalról érkezem
A folyó másik feléről folyó rég elunt érzelem
A félelem ül tort felettem, s fekete szín lelkemen

Betonmedrét kerékhajók tiporják csak végtelen
S éjjellé festik imádott dalt szikrázó kék egem.
Így írtok ti poklot nappal, lakmározva testemen
Fél szívvel vágynék túllépni az örök ifjú képzeten

De létemért nem én felelek, részben vagyok kénytelen
Egy lépéssel rést üthetnék, gátol mégis az értelem
Vagy tán ez nem is ráció csupán egyszerű ösztön
Hogy nem mozdulunk, várunk bután...

Utánam a vízözön, amikor beüt a pillanat
A tömeg élén ugrunk vízbe s haladunk mint víg halak
Káron kacagva néz le ránk a kopott ladikjából
Pihenni vágy az ember kit az élet szabadságol

A fenéken az élet csodás, maga a kényelem
A minden embert körülvevő örök beton lételem
A házak fölé vágyni, lassan szállni mint a madár
Az élőhalott hordából kilépve egyedivé lenni... habár

eső indul csendben, ered már és égbe fut
A medrét tölti megnyugvással gondolatom révbe jut
Ráeszmélve ébrenlétem város porába hullván
átkelhet a Vörösmarty utcán…Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

 
Paukovics Gergely (Pogi) slammer, zenész,
az Eticatt zenekar dal- és szövegírója,
a Savaria Slam Poetry egyik alapító tagja,
az ELTE SEK magyar-angol szakos hallgatója.

Ezen az estén Pogi mesél önmagáról, dalszövegírásról, zeneszerzésről, az együttesről.
Előadásában meghallgathatjuk saját slam-poetry szövegeit, és Kiss Gábor énekessel karöltve felcsendül majd pár Eticatt dal akusztikus változata is.

 
Eticatt -- Reménytelen

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2018. február 23-án (pénteken) 17 órára
SZENDRŐI CSABA irodalmi, zenés estjére.

Szendrői Csaba: Satír

csak egy vonalat húzok
inkább cikcakk
firka
vonalak jobbra
vonalak balra
jó sok
túl sok vonal
satír
majdnem középen
egy satírozott fekete gömb
inkább lyuk
rajzoltam egy lyukat
elnevezem semminek
inkább nem nevezem el
sehogy
firkálok a fehér részekbe
kócember
kócbaba
de ez is csak egy fekete
lyuk lesz
ez már kettő
pedig a
semmiből
egy sincs
ebből lehet
tudni hogy van
újabb fehér rész
rajzolok állatokat
egy amőba
halgyík
madár
de ez is csak egy lyuk
lesz fekete satír
rajzolok oda
fényt
elrontom
legyen hát itt is
fekete folt
elkezdek
fekete foltokat
rajzolni
fekete lyukakat
míg elfogy a papír
magamra
az ágyra
a falakra
a házra
az utcára
kint a lámpa
nem lesz
se zöld se sárga
csak lyukak
csak rések
hasadások
törések
nem lesz széle
ott kezdődik
ahol vége

 

„Modern, bátor és kompromisszummentes szövegei mélyek, megindítóak, mégis egyszerűséget hordoznak magukban. Zsenialitása abban rejlik, hogy ironikus képeket használva azonnal a psziché legmélyebb bugyraiba rántja a hallgatót…”

Ezen az estén Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar Artisjus díjas énekes-szövegírója mesél önmagáról, költészetről, együttesről és célokról.
Előadásában meghallgathatjuk saját verseit, és Tóth András gitárossal karöltve felcsendül majd pár Elefánt dal akusztikus változata és a Szívlapát című antológia néhány megzenésített verse is.

 

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

 


A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2018. február 8-án (csütörtökön) 17 órára
NAGY RÓBERT irodalmi estjére.

 
„Ami témaként vonz, az mindig az aktuális elmeállapot függvénye, szeretem, ha az írásaim személyesek, és ezzel együtt talán egyediek is. Stílusban leginkább a flow érzés van jelen.”

Robitól ezen az estén lét- és társadalomértelmező, kritikai, szókimondó verseket, életvillanásokat hallhatunk, melyekből múlttal és jövővel kapcsolatos személyes pillanatok, hangulatok, érzések, gondolatok köszönnek vissza.

A rendezvényen közreműködik: Bognár Alexandra

Nagy Róbert: Folyamat

Hazugsággal záródó ajtók helyeznek
kontextusba, szép reményünk megmaradt
s bár keressük még az utat, mert a
disszonáns igazság már elszaladt.

A kérdés már csak az, hogy látlak még én
és hogyan látod majd magadat, ránk
köszön a tél-idő kontinuum, vacogunk
alig négy fok sötét van.

Álszent imával kezdünk, majd nekivágunk
egy hosszú utazásnak, ambivalens érzésből
fakadt létünk új netovábbja:
Ne alkoss a szerelemnek, csak a csalódásnak!


Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2018. január 25-én (csütörtökön) 17 órára
KOVÁCS PÁL zenés estjére.

 
Kovács Pál a The River zenekar
dalszerző-gitáros-énekes frontembere.
Ezen az estén Pali mesél önmagáról, zenéről, dalszövegírásról, tehetségkutatóról (X-Faktor).

Előadásában felcsendülnek sokak által kedvelt együttesek (Kispál és a borz, Esti Kornél, Green Day, Linkin Park) egyszálgitáros feldolgozásai.
Saját dalai közül kettőt itt hallhatnak
először az érdeklődők.


Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!
Kovács Pál - Utcazene a Jam Music Hangszerüzlet előtt 2016


2017-ben is Bájoló a Berzsenyi Dániel Könyvtárban!

A Berzsenyi Dániel Könyvtár három éve indította útjára zenés irodalmi estjét, a Bájolót, amellyel sikeresen nyitott a legzárkózottabb, de közben a legérzékenyebb, legfogékonyabb és alkotni vágyó generáció felé.
A fiatal tehetségeket bemutató, beszélgetéssel egybekötött programsorozat 2017. január 26-tól folytatódik!

2017. január 26. 17 óra
Háklár Dóri és Háklár Péter

részletek 

2017. február 9. 17 óra
Solymosi Péter

részletek

2017. február 23. 17 óra
Varga Dominik (Újvilág Utca)

részletek

+ Slamlélet
2017. március 9. 17 óra
Mersich Ádám

részletek

Az estek házigazdája: Boros Ferenc
A belépés ingyenes!

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2017. március 9-én (csütörtökön) 17 órára
MERSICH ÁDÁM MERÓ előadói estjére.

 
Mersich Ádám Meró slammer, dalszövegíró, zenész, a Savaria Slam Poetry egyik alapító tagja, a szombathelyi NyME-Savaria Egyetemi Központ egykori szabad bölcsész szakos hallgatója.

Érzelmekből, adott pillanatnyi hangulatokból táplálkozó slamszövegeiben, parafrázisaiban és dalaiban a világnak görbe tükröt tartva lét- és társadalomértelmező, kritikai, szókimondó sorokkal ír. 

Meró ezen az estén mesél önmagáról, a slam poetry műfajáról, filmekről, irodalomról valamint az írásról.

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

 
A 12 legszebb magyar vers a Savaria Slam Poetry átiratában -- Mersich Ádám

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2017. február 23-án (csütörtökön), 17 órára
VARGA DOMINIK zenés estjére
.

 
Varga Dominik az idén hetedik születésnapját ünneplő Újvilág Utca énekese, basszusgitárosa.
Dominik ezen az estén mesél önmagáról, a csapatról, dalszövegírásról, zenéről és célokról.

A zenekar tagjaival kiegészülve külön erre az alkalomra újrahangszerelt és újragondolt formában mutatják be a már jól ismert dalokat (Emma, Balaton, Szerelmes).

Csatlakozz az esemény Facebook-oldalához!

Újvilág Utca - Szerelmes
 

A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2017. január 9-én (csütörtökön), 17 órára
SOLYMOSI PÉTER zenés irodalmi estjére
.

 
"Amikor Szombathely utcáin járok, mindig azt érzem, hogy hazataláltam, hogy jó helyen vagyok. Belecsöppentem egy érzésbe, ami új világot ébresztett bennem és én csak elhelyeztem ezt az örömöt a körülöttem heverő mindenségben:
az égben, a fákban, az illatokban,
és nem utolsósorban az emberekben."

Pétertől ezen az estén saját verseket és egyszálgitáros lírai életvillanásokat hallhatunk, melyekből múlttal és jövővel kapcsolatos személyes pillanatok, érzések, gondolatok köszönnek vissza.


Csatlakozz az esemény Facebook oldalához!

Solymosi Péter - Elveszett ember
 


A BERZSENYI DÁNIEL KÖNYVTÁR
szeretettel hívja Önt és kedves családját, barátait
2017. január 26-án (csütörtökön), 17 órára
 HÁKLÁR DÓRI és HÁKLÁR PÉTER zenés estjére
.

 
A Háklár testvérek közül Dóri énekel, Péter gitározik és dalszöveget ír. Közel három éve kezdték pályafutásukat, azóta már számos helyen, fesztiválokon, kávézókban, szórakozóhelyeken megfordultak. 
 
Korábban más együttesek dalait formálták át saját, finom, akusztikus jellegű ízlésük szerint, mára viszont több saját dallal, megzenésített versekkel büszkélkedhetnek.


Csatlakozz az esemény Facebook oldalához!

Varró Dániel: Metró - Háklár Dóri és Háklár Péter
 
 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-10-21 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap