A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2017. október - Vén rókák

Vén rókák
 
 Vén rókák</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5254

Joe (Michael Caine) egyszerű kisnyugdíjas, aki nem vágyik másra, mint hogy nyugodtan kávézhasson és sütizhessen öreg barátaival Willie-vel (Morgan Freeman) és a mindig morcos Alberttel (Alan Arkin). Sajnálatára viszont áldozatául esik a bankja hitelköveteléseinek és nem tudja tovább fizetni háza részleteit. Közben kiderül, hogy a gyár ahol mindhárman dolgoztak csődbe megy. Az új tulajdonos Vietnamba helyezi át a székhelyet, így a cégnek megszűnik az anyagi felelőssége az egykori alkalmazottai felé, így a három jó barát nyugdíjat sem fog kapni.
 
A kiábrándult Joe, amikor lakáshitelére haladékot akar kérni a bankfiókban, egy nagyszabású rablás áldozata lesz. Ihletet kapva ráveszi barátait, hogyha a fiataloknak megy az ilyen jellegű pénzszerzés, akkor nekik sem okozhat nagy problémát. Kockázat nem nagyon akad, így tervet készítenek, majd akcióba „lendülnek” saját bankjuk ellen, hogy elhozzák a széfből az őket megillető pénzt. Azonban a gyakorlat és az elmélet két eltérő dolog…
 
1979-ben Öreg rókák, nem vén rókák címmel, Martin Brest rendezésében egyszer már láthattuk ezt a történetet. Zack Breff, az új film rendezője az alap sztorit az új évezred hangulatához és történéseihez igazította, így némi társadalomkritikát is kapunk.
 
A három legendás színész számára ez a film igazi jutalomjáték: szerethetőek, önironikusak és könnyedén, rutinosan oldják meg a szerepüket. Végig a korukon alapuló életszerű helyzetekben láthatjuk őket. A poénok gyakorlatilag végig az öregség körül forognak, melyeken őszintén lehet nevetni. A főszereplők mellett érdemes megemlíteti a mellékszereplőket is. Christopher Lloyd - a Vissza a jövőben Brown dokija – egy imádnivaló szenilis öregurat alakít, aki csak néhányszor látható a vásznon, de akkor garantáltan elejtünk egy szeretetteljes mosolyt. Ann-Margret társra vágyó bolti eladót, Matt Dillon pedig tipikus nyomozó karaktert alakít. 

Kifejezetten kedves, szórakoztató, szerethető vígjáték arról, hogy milyen az évtizedeket átölelő igaz barátság. Bátran ajánlom, hisz egy fáradt nap után igazi kikapcsolódást nyújt bárki számára. 

Ajánlja: Boros Ferenc
 

 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-06-05 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap