A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2015. december - Karácsony Artúr

 

Karácsony Artúr
 

Egy igazán kiváló karácsonyi mesefilm az egész család részére. Gyermekien bájos, de felnőtteknek is egyaránt ajánlott animációs alkotás Artúrról, és az ő lehetetlen küldetéséről szól.

 
A Télapó kisebbik fia, Artúr kezeli az édesapját elözönlő leveleket, míg nagyobbik fia, Steve - precízen ügyelve a legapróbb részletre is - vezényli az „ajándék hadműveletet, ő irányítja a hadseregnyi SWAT kommandós felszereléssel felfegyverzett aprócska manókat is. A 21. századi Télapó mögött felsorakoznak a modern technikai vívmányok és kütyük: az északi-sarki "high tech" karácsonybázis, űrhajókhoz hasonlító szán, okostelefonok, a legfejlettebb ajándékszóró eszközök, melyek segítségével egészen pontosan 18.14 másodperc jut egyetlen csomag kézbesítésére. Viszont a precíz gépezetbe hiba csúszik: egy kislányhoz nem érkezik meg a várva várt ajándék.  Arthuron kívül mindenki a pihenéssel, vagy csorbult önérzetével foglalkozik, hiszen egy gyerek csalódott, mindössze egy a milliárdnyi gyerek közül.

Arthur azonban képtelen beletörődni a kudarcba, és nem engedi elveszíteni sem a kislány, sem a saját bizalmát a Télapóban, ezért elindul a Téltata vezette régimódi rénszarvasos szánnal, valamint a hiányzó ajándékot felfedező elffel, hogy célba juttassák a rózsaszín biciklit.
Artúr esetlenségével, a régimódi és a modern technika szembeállításával, Téltata sajátos stílusával egy izgalmas road movie kezdődik, földrészeken át, New York-tól Afrikán keresztül Mexikóig, majd vissza Nagy-Britannia felé.

Természetesen a Karácsony Artúr témája is az önmegvalósítás, az egymásra való odafigyelés, a tisztelet és a többi ismert erkölcsi tanulság, amelyek nélkül ma sem mesefilmet, sem rajzfilmet nem készít senki.

Kötelező ünnepi hangulat, rengeteg tanulság, filmes kikacsintások, Mission Impossible szerű küldetések, generációs problémák és egy csipet báj. Aranyos és szívhez szóló alkotás, mindez a karácsonyfa alatt tárolva is megállja a helyét. 

 
Ajánlja: Boros Ferenc

 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-06-05 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap