A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2016. december - Igazából szerelem

Igazából szerelem
 
 Igazából szerelem</div>
					<div>
						(2003) on IMDb
DVD 4808

Richard Curtis Igazából szerelem című első rendezése már 13 éve belopta magát az emberek szívébe, így sokak számára szinte kötelező kelléke a karácsonynak. Egy kis szerelem és szeretet, boldogság, karácsony, némi giccs és remek zenék: mindez egy páratlan szereposztású könnyed és szórakoztató romantikus komédiában.

A filmben párhuzamos történések sokaságát kísérhetjük figyelemmel, amelyek mozgatórugója a szerelem, a szeretet vagy valamiféle társas kapcsolat. Van itt egy nagy dumás, szókimondó miniszterelnöki asszisztens (Martine McCutcheon), aki szerelmes lesz a főnökébe (Hugh Grant). Egy apa (Liam Neeson), aki elvesztette élete szerelmét és a kisfia (Thomas Sangster), akinek nagyon megtetszik az új lány az iskolában, de még nem tud mit kezdeni az érzéseivel.
Egy kiöregedett rocksztár (Bill Nighy), aki egy régi slágerének feldolgozásával (a szerelem szót kicserélik karácsonyra) szeretné felfuttatni az új cd-jét az eladási listák élére, hogy egy kicsit megint a reflektorfénybe kerülhessen.
 
Egy megrögzött, kissé perverz felszolgálófiú (Kris Marshall), aki amerikai karrierről és lányokról álmodik. Egy fénydublőr konzervatív pár (Martin Freeman és Joanna Page), akik egy pornófilm forgatásán ismerkednek meg. Egy fotós (Andrew Lincoln), aki érzelmeit magába fojtva legjobb barátjának (Chiwetel Ejiofora) a feleségébe (Keira Knightley) szeret bele, hogy némi hezitálás után, végül táblákon vallja meg a szerelmet.

 
Egy megcsalt író (Colin Firth), aki legújabb regényén dolgozva találkozik (Lúcia Moniz) az új, portugál házvezetőnőjével. Egy középkorú feleség (Emma Thompson), aki karácsonykor döbben rá, hogy férjének (Alan Rickman) valószínűleg viszonya van valakivel.

Számos apró életdarab elevenedik meg előttünk Richard Curtis keserédes mozijában, mely az egyik legszerethetőbb, legemberibb és legvalódibb karácsonyi történet. Szívszorító és megmosolyogtató két órás érzelmi hullámvasút, olyan, mint maga az ÉLET.

Életszerű szituációkból táplálkozó, remek betétdalokkal operáló, angol humorral és szerethető karakterekkel fűszerezett letisztult alkotás. A filmet korosztálytól és nemtől függetlenül bárki élvezheti, mert mindenki megtalálhatja a maga történetét, a maga karakterét, akivel azonosulhat. Miközben nézzük és tobzódunk a szeretet adagban, ne felejtsük el, a boldogságot nem lehet ajándékba kapni, egyetlen titka van: mindig csak adni. 

Ajánlja: Boros Ferenc
  


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-05-28 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap