A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2019. április - Hangosan dobogó szívek

Hangosan dobogó szívek
 
 Hangosan dobogó szívek</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
 
DVD 5701
A Hangosan dobogó szívek a 2018-as Sundance Filmfesztivál egyik legszívmelengetőbb alkotása volt. A történet középpontjában egy megható apa-lánya történet áll.

Frank Fisher (Nick Offerman) egykori zenész, a gyermekét egyedül nevelő özvegy apa, akinek élete nagy változások előtt áll: lánya, Sam (Kiersey Clemons) orvosi egyetemre készül, a 17 év óta vezetett brooklyni lemezboltját - a csőd közeli állapot miatt - kénytelen lesz bezárni, édesanyjának pedig a hatóságokkal gyűlik meg többször a baja. Frank nem szeretne teljesen elszakadni lányától, akivel közös a zene iránti szenvedélyük, szabadidejükben együtt jammelnek. Egyik nap rögtönözve megírnak egy dalt, amely a Spotyfy-ra feltöltve váratlan sikert arat.

 
A Hangosan dobogó szívek emberléptékű narratívával mesél kortárs történeteket. A fokozatos leválás és elengedés fázisában élő családtagok egyszerre átoknak és áldásnak élik meg a „Nem vagyunk banda” nevű együttes kezdeti sikerét, mely erősítheti, de szét is rombolhatja akár kettejük viszonyát. Mit kezdjenek a népszerűséggel, mit kezdjenek önmagukkal és egymással?
Egy dupla felnövés történetnek lehetünk tanúi, hisz az orvosi egyetemre készülő okos és céltudatos, fantasztikus hanggal megáldott Sam ugyanúgy válaszúthoz érkezik, mint a lemezbolt felszámolását tervező, hajdani zenekari ambíciók után sóvárgó édesapa. A döntés mindkettejük számára sorsfordító mérföldkő, s mindkettejük lelkében, életében mély nyomot hagy. A muzsika iránti közös szenvedély és az eltérő jövőkép belső vívódásai látszódnak a két főszereplő játékán, melyet a mellékszereplők (Toni Collette, Blythe Danner, Sasha Lane, Ted Danson) tovább erősítenek.

Az alkotás a szeretet és szenvedély, az elfogadás és törődés, a ragaszkodás és elengedés filmje, mely meglepő természetességével kezeli pl. a tinédzserkori homoszexualitást is.

 
Igazi feel-good mozi, intelligens lélekkel teli dramaturgiával, szívet melengető őszinte pillanatokkal, remek zenékkel, emberi érzésekkel, gesztusokkal, mely a főszereplők játékának köszönhetően válik igazán felejthetetlen élménnyé.
 

Ajánlja: Boros Ferenc
 


 
 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-05-28 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap