A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2019. június - Csillag születik

Csillag születik
 
 Csillag születik</div>
					<div>
						(2018) on IMDb
DVD 5698
DVD 5717

Jackson Maine (Bradley Cooper) egy kiégett rocksztár, aki kiváló a szakmájában és komoly népszerűségnek örvend, mindeközben mégsem találja a helyét a nagyvilágban, egyre lejjebb csúszik a lejtőn: keményen iszik és a drogokat sem veti meg. Egyik nap betéved egy bárba, ahol meghallja Ally-t (Lady Gaga) énekelni, és egyből meglátja a lányban rejlő tehetséget. A férfi mindenben támogatja felfedezettje karrierjét. Egyre szenvedélyesebb szerelmi viszony alakul ki közöttük. A mindennapok nehézségei és az egymás iránti érzelmek dalokká formálódnak. A szórakoztatóipar viszont öli a lelket…
 
A Csillag születik storyja egy remake. Az alaptörténet kitalálói William A. Wellmann és Robert Carson, az eredeti mű pedig 1937-ben készült Janet Gaynor-ral és Fredric March-csal.1954-ben a két főszereplőt, Judy Garlandot és James Masont és a főcímzenét is Oscar-díjra jelölték. A Barbra Streisand és Kris Kristofferson főszereplésével készült 1976-os verzióba már radikális változtatások kerültek a történetbe. A legújabb változat pedig Bradley Cooper önmegvalósításának a terepe, hisz nemcsak az egyik főszerepet játssza, hanem  társ-forgatókönyvírója, producere és rendezője is volt az alkotásnak.
A film a lehetőségekről, az egymásra találásról, a szerelemről, a boldogságról, majd az elszakadásról és fájdalomról szól. Az érzelemdús jelenetek befogadásában segítenek a nagyszerűen megírt dalszövegek, a gyönyörű slágerek (I’ll never love again, Shallow), a tökéletesen élethű párbeszédek és az őszinte karakterek. A főszereplők remekelnek, Bradley Cooper rocksztárokat megszégyenítő módon énekel és jutalomjátéka Lady Gagára is átragad, aki megmutatja a világnak, hogy színésznőként is képes megállni a helyét Hollywoodban. Minden pillanatban izzik köztük a levegő.
A romantikus alapstory mellett a film mer mélyebbre is ásni: felmerül az alkoholizmus problémája, annak családi és társadalmi vonatkozása, a show business kegyetlen és kiszámíthatatlan világa, az eldobott személyiséggel és a tömegeket kiszolgáló műfajjal. 

A Csillag születik alázattal elkészített szívszaggató emberi drámákat elmesélő szép alkotás, melyet a két főszereplő játéka emel igazán a magasba.

Ajánlja: Boros Ferenc
 


 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-06-05 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap