A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2019. szeptember - A bűnös

A bűnös
 
 A bűnös</div>
						<div>
							(2018) on IMDb
DVD 5713
A harmincéves, svéd származású Gustav Möller első játékfilmje A bűnös, amely a tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése volt. A dán diszpécser történetét elmesélő alkotás közönségdíjat kapott a Sundance Filmfesztiválon és a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is.
 
A rendőri munkájából felfüggesztett és a diszpécserekhez száműzött Asger Holmnak (Jakob Cedergren) egy belső vizsgálat miatt egy ideig a segélyhívó központba befutó hívásokat kell fogadnia. Az utolsó estéje utolsó pár óráját követjük nyomon. Telefonhívást kap egy nőtől, akit egy autó csomagtartójába tuszkoltak akarata ellenére. A hívás hirtelen megszakad, Asger pedig versenyfutásba kezd az idővel: a megtudott minimális információk alapján értesíti a rendőröket az emberrablásról, illetve próbálja fenntartani a kapcsolatot a hölggyel, hogy minél több részletet tudjon meg az autóról, az elrablóról és az esetleges útvonalról. Negyedóra van vissza a műszakjából, büntetetése miatt terepre nem mehet, egyetlen eszköze van csupán ahhoz, hogy megmentse a nőt, a telefon. Az ügy, amely minden hívással egyre szövevényesebbé válik, személyes küldetéssé válik számára. 

A sztori, a szerepjáték és a képi világ egyszerű, de nagyszerű eszközökkel teremti meg a segélyhívó központ felelősséggel és feszültséggel teli atmoszféráját. Az egyetlen helyszínen játszódó, egyetlen főkarakterre építő, kiváló párbeszédeket alkalmazó hihetetlenül izgalmas történet szimplán hangok által vázolja fel a bűncselekményt, miközben mesél a döntéseinkről, a tanácsainkról és a tetteink következményeiről. Az epilógusban az utolsó mozaikdarabok is a helyükre kerülnek, így egy szívbe markoló, valósággal sokkoló képet kapunk, mely egyszerre fajsúlyos, velőtrázó és fájdalmas.
A bűnös  vérbeli skandináv krimi, fojtogató feszültséggel, komor hangulattal, remek történettel, kiváló színészi munkával, zseniális rendezéssel. Szűk másfél órás gyöngyszem. 

Ajánlja: Boros Ferenc
 


 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-05-28 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap