A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2013. december - A születés

KARÁCSONYI DVD AJÁNLATOK AZ EGÉSZ CSALÁD SZÁMÁRA
 
A kitárulkozó szeretettel teli szívek, Jézus születésére való emlékezés, a csillogó fényjáték, a fenyő és fahéjillat, a melegséget sugárzó zene, a karácsonyi ajándékhegyek, az elmaradhatatlan bejglik, valamint a minden évben a televízióban újrajátszott Reszkessetek betörők mellé a könyvtárunk DVD polcairól két olyan alkotást ajánlok, melyek meglágyítják és boldogsággal töltik el a család minden tagjának a szívét. 

Míg A születés című film keresztény szempontból mutatja be a karácsony jelentőségét, addig az Igazából szerelem az emberi kapcsolatokon keresztül fókuszál az ünnep lényegére.

Ezen két alkotással kívánok mindenkinek, szeretetben gazdag Boldog Karácsonyt!


 
A SZÜLETÉS
 

„Jönnek napok – mondja az Úr –, amikor igaz sarjat támasztok Dávidnak. Királyként uralkodik majd, bölcsen kormányoz, s gondja lesz a jogra és az igazságra az országban.
Az ő napjaiban megszabadul Júdea, és biztonságban él Izrael.

Ez lesz a neve, amelyen szólítják: ’Az Úr, a mi igazságunk’.”

Jeremiás próféta Messiás-jövendölésével kezdődik ez a lélekemelő film, melyben a világ talán legismertebb története éled újjá.

Szinte beláthatatlan a száma a Jézus életét feldolgozó munkáknak a filmvásznon, ahol a filmek többsége a születéssel csak röviden, szinte bevezetésként foglalkozik, hiszen a főbb hangsúlyt a tanításokra, majd a drámai húsvét körüli eseményekre helyezik.

Catherine Hardwicke 2006-os rendezésében most mégis egy olyan alkotást ajánlok az olvasóknak, mely Jézus születését és az ezt megelőző rövid időszakot választja fő cselekményvonulatnak.

Egy család, egy történet és a gyermek, aki örökre megváltoztatta a világot. 
Az alkotás Mária és József történetét követi nyomon, két évvel a Jézus születése előtti időtől kezdve. A film bemutatja az örömhírt, Mária találkozását az angyallal, József álmát és a három királyokat. Látjuk, ahogy Mária és József Názáretből Betlehembe menekül, az állatok között jászolban megszülető kis Jézust, akit pásztorok és messze földről érkező bölcsek köszöntenek. A film a menekülés, a keresés, majd a születés perceit eleveníti fel, és szinte betűhíven, megihlető módon keltik életre az evangéliumot.

A mindenki által ismert történet ellenére is elvarázsol minket A születés című film. Reménnyel teli, érzékeny, megrázó és izgalmas, Bibliai hitelességre törekvő, igazi karácsonyi alkotás, mely szenteste környékén egészen különös erőt sugároz, s megérinti az egész család minden tagját, hisz „az ige testté lett, lakozzék közöttünk.”
 

 
IGAZÁBÓL SZERELEM

 
A következő alkotás az emberi kapcsolatokon keresztül fókuszál a szeretet ünnepére. Egy könnyed és szórakoztató film, mely már 10 éve belopta magát az emberek szívébe. 
Egy kis szerelem. Boldogság. Karácsony. Némi giccs. És még egy kis szerelem. Így foglalható össze Richard Curtis 2003-as romantikus komédiája, mely számos történetet fűz össze egyetlen elképesztő filmmé, páratlan szereposztással: Hugh Grant, Colin Firth, Liam Nelson, Emma Thompson, Alan Rickman, Billy Nighy, Keira Knightley.

A szerelem és a szeretet boldogsággal tölt el, elrugaszkodik a földtől, felszabadítja a lelket, összefonódást eredményez, feldúl mindent, szíveket tör össze, elkötelez, döntésre kényszerít, kockázatra sarkall, izgalmas, teljesen kiszámíthatatlan, meghökkentő, érthetetlen, mámorító, váratlan, felfoghatatlan, páratlan.
Megérinti az angol agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, az özvegy férfit, a friss házasokat, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem.

Életszerű szituációkból táplálkozó, angol humorral és szerethető karakterekkel fűszerezett alkotás. A filmet korosztálytól és nemtől függetlenül bárki élvezheti, mert mindenki megtalálhatja a maga történetét, a maga karakterét, akivel azonosulhat. Miközben nézzük és tobzódunk a szeretet adagban ne felejtsük el, a boldogságot nem lehet ajándékba kapni, egyetlen titka van: mindig csak adni.
 
Boros Ferenc


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Vas Megyei Irodalmi Út
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-05-28 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap