A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
2020. november - Richard búcsút mond

Richard búcsút mond
 
The Professor (2018) on IMDb
DVD 5933
Wayne Roberts forgatókönyvéből és rendezésében Johnny Depp egy visszafogottabb oldalát mutathatta be a Richard búcsút mond főszerepében.
 
Richard (Johnny Depp) egyetemi tanár, irodalomprofesszor, aki a film első perceiben tudja meg, hogy tüdőrákja van és kezelés nélkül talán hat hónapja van hátra…
Ezzel új alapokra helyezi az életét: nem kér a kezelésből, beleveti magát az életbe, hogy kipróbáljon olyan dolgokat, amiket eddig nem tett. Meg akarja élni a teljes szabadságot és szabadosságot. Ezzel párhuzamosan a helyére kell raknia a fejében az érzelmeit a házasságával, a tanári karrierjével és a barátaival kapcsolatban.
 
Családjának nem is tudja megmondani, hogy beteg, egyedül legjobb barátjának árulja el. Házassága évek óta kiüresedett, feleségével – Veronicával csak élnek egymás mellett. Lányával, Oliviával jó a kapcsolata, és ez meg is erősödik a történet folyamán, de még neki sem tudja elárulni az orvos diagnózisát.

 
A film fejezetekre osztva mutatja be Richard útját, a kezdeti sokkot, majd a helyzet megoldására tett próbálkozásait. A szemeszter kezdetén kiszórja diákjai nagy részét, és egy kis, elkötelezett csoportnak rendhagyó órákat tart – az irodalomról és magáról az életről. Ezek a jelenetek emlékeztettek a Holt költők társasága hangulatára.
 
A kezdeti kicsapongás után jönnek a komolyabb problémák, fájdalom, rosszullét és a rádöbbenés: búcsúzni kell. Richard átgondolja, hogy mi az igazán fontos; hogyan kell jól élni – nem csak létezni. A film a betegség és a halál elfogadásáról szól, illetve azokról az új lehetőségekről, amelyek megnyílnak a középkorú férfi előtt.
 
A film elsősorban Johnny Depp rajongóinak lehet különleges, mert egy hétköznapibb szerepben láthatjuk az őrült karaktereiről híres színészt.

Ajánlja: Waldinger Dóra
 


 


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2020-12-01 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap