A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum Kapcsolatfelvétel
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
Vasi Digitális Könyvtár
Oktatási célú digitális tartalmak
Vasi Könyvtári Portál
Fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Fiókkönyvtáraink

Jáki úti fiókkönyvtár
Cím: 9700 Szombathely, Jáki út 35. Telefon: +36-94-314-427 Térkép
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
zárva 13-17 óráig 13-18 óráig zárva 13-17 óráig 13-17 óráig zárva
Az eMagyarország Pontként is működő fiókkönyvtárunk Szombathely délnyugati területén (a Jáki út 33/A-ban) 1968-tól várja olvasóit. A folyamatosan fejlődő városrészen talán még mindig vannak olyanok, akik nem ismerik a barátságos könyvtár szolgáltatásait, pedig bármely korosztályhoz tartozó találhat magának kikapcsolódást, hasznos időtöltést vagy fontos információt nyújtó könyveket és könyvtárosi segítséget.
Állományunk folyamatosan frissül, beszerezzük az új, népszerű, olvasóinkat érdeklő irodalmat. A kicsiknek szép képeskönyvek, játékok, a számos plüssfigura és bábok szerezhetnek örömet, nyújthatják a szülővel közös olvasás és játék élményét. Tanuláshoz segítséget jelentenek az ismeretterjesztő kiadványok, kézikönyvek, az interneten elérhető információk. A szabadidő eltöltéséhez a felnőttek által leginkább kedvelt izgalmas, romantikus, fantasztikus könyveket kiemeltük a könnyebb válogatás segítésére. Az előfizetett képeslapok, magazinok (Családi Lap, Élet és Tudomány, Életünk, Hócipő, HVG, Heti Válasz, Ifjúsági Magazin, Kiskegyed, Kismama, Lakáskultúra, Nők Lapja, Praktika, Új Könyvek, Vasi Szemle), napilap (Vas Népe) korábbi számai kölcsönözhetőek is.
A kölcsönzésen, helyben használaton, előjegyzésen, könyvtárközi kölcsönzésen, tájékoztatáson kívül másolatszolgáltatást is igényelhetnek az olvasók, valamint három számítógép áll rendelkezésre könyvtári adatbázisok, CD-ROM-ok használatára, szövegszerkesztésre, internetezésre.
Aktív kisközösségek is működnek fiókkönyvtárunkban, az Egészségvédő Torna Klub segíti a fizikai kondíció, az egészség megőrzését a heti tornaórákkal. A Nők Egészsége Klub keretében  – a körzeti orvosi rendelő védőnőivel közös szervezésben – évente 4-5 alkalommal népszerű egészségügyi előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.
Szeretettel üdvözölnénk könyvtárunk olvasójaként, a kisközösségek is örömmel várják és fogadják az új érdeklődőket!
Kecskésné Bánhalmi Katalin
fiókkönyvtáros
     

Hunyadi úti fiókkönyvtár
Cím: 9700 Szombathely, Hunyadi út 49. Telefon: +36-30-667-1315 Térkép
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
zárva 13-17 óráig 13-17 óráig zárva zárva zárva zárva
A Berzsenyi Dániel Könyvtár Hunyadi úti fiókkönyvtára Szombathely délkeleti részén, a Joskar Ola lakótelepen, a Hunyadi út 49-ben, a MOP-ház földszintjén található.
A lakótelepen és környékén élőket várjuk kellemes környezetben, érdekes és szórakoztató irodalmat ajánlva. A népszerű könyvek között a krimik, vagy a romantikus történetek kedvelői éppúgy megtalálják olvasnivalójukat, mint a klasszikusok iránt rajongók.
A közel tízezer dokumentumból a gyermekek minden korosztálya számára választhatók képes és színes ismeretterjesztő könyvek, izgalmas mesék és történetek.  Időszaki kiadvány, köztük  heti- és képeslapok (Lakáskultúra, Családi Lap, Nők Lapja, Kiskegyed, Praktika, 168 Óra, Vasi Szemle, Életünk) segítik a naprakész tájékozódást, amelyek −a friss példányok kivételével− kölcsönözhetőek.
A látogatók a barátságos, családias légkörben mindenkor számíthatnak a könyvtáros segítségére is, aki örömmel üdvözli az új olvasókat.
Korándiné Mester Ágnes
fiókkönyvtáros
     

Kámoni fiókkönyvtár
Cím: 9700 Szombathely, Szófia u. 31. Telefon: +36-30-667-3104 Térkép
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
zárva 13-17 óráig 13-17 óráig zárva 13-18 óráig zárva zárva
A Berzsenyi Dániel Könyvtár fiókkönyvtára a Szófia út 31-ben, családi házas környezetben a környéken lakók látogatására számít elsősorban.
A kívülről sajnos nem túl barátságos épületben a könyvtár kellemes és hasznos időtöltéshez kínál lehetőséget kölcsönzéssel, helybenhasználattal, újságolvasással. A 8 féle folyóirat- és hetilap (Nők Lapja, Kiskegyed, Praktika, HVG, Élet és Tudomány, Hócipő, Életünk, Vasi Szemle) és a napilap (Vas Népe) nem csak helyben olvasható, de az előző lapszámok kölcsönözhetőek is, a kölcsönzési idő azonos a könyvekével. A kikapcsolódást közel félszáz helyben használható ismeretterjesztõ CD is segíti.
A több mint 14.000 dokumentumból a gyermekek minden korosztálya számára választhatók képes és színes ismeretterjesztő könyvek, izgalmas mesék és történetek, a felnőttek részére romantikus regények, krimik, szépirodalom és szakirodalom egyaránt.
Szeretnénk a környéken élők számára kellemes együttlétet jelentő kisközösségeket létrehozni, ehhez elsősorban a nyugdíjasok érdeklődését reméljük. Minden látogatót, régi és új olvasót szeretettel várunk, segítünk olvasmánya kiválasztásában, kérdéseinek megválaszolásában.
A könyvtárba háziállat (kutya, macska) bevihető.
Szabó Csilla
fiókkönyvtáros
    

Szentkirályi kölcsönzőhely
Cím: 9700 Szombathely, Szent István király u. 119 . Telefon: --- Térkép
Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat Vasárnap
zárva zárva zárva zárva zárva 13-16 óráig zárva

♦ ♦ ♦♦ ♦ ♦


Elérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Archívum
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2021-01-15 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap