A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. május
Új DVD-szerzeményeink
2017. május

Gyerekeknek

Énekelj! (2016)
 Énekelj!</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5197
Rend.: Garth Jennings
Időtartam: 104 perc
Buster Moon, a csőd szélén álló színigazgató koala utolsó esélyként megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt jelentkező emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket...
 
Vaiana (2016)
 Vaiana</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5195
DVD 5196
Rend.: Ron Clements, John Musker
Időtartam: 103 perc (Disney DVD)
A csendes-óceáni szigeten élő maorik egykor remek hajósok voltak. A zátonyon túli sötétség miatt a törzs tagjai már nem merészkednek ki a vízre. Amikor az otthonuk veszélybe kerül, a törzsfőnök lánya, Vaiana nekivág a haboknak. Az öntelt, alakváltó félistent, mauit keresi, hogy megmentse a maorik földjét.

Játékfilmek
 
Assassin's creed (2016)
 Assassin's Creed</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5191
Rend.: Justin Kurzel
Szereplők: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons
Időtartam: 111 perc
A Egy új technológia segítségével Callum újraéli egyik őse, a XV. századi Spanyolországban született Aguilar genetikai emlékeit, aki egy titokzatos ősi szövetség, az Asszaszinok Testvériségének tagja volt. A vérvonal örököseként, Callum olyan hihetetlen tudással és ügyességgel rendelkezik, hogy egyszerre képes szembeszállni a gonosz templomosokkal a múltban és a jelenben…
 
Café Society (2016)
 Café Society</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5181
Rend.: Woody Allen
Szereplők: Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg
Időtartam: 92 perc
Bobby egy New York-i zsidó család legkisebb gyermeke. Családjában a gengsztertől az ékszerkereskedőn át a hollywoodi ügynökig sokféle rokon fellelhető – ő utóbbihoz utazik szerencsét próbálni. Ám Phil bácsikája irodájában majdnem el is felejti, miért is érkezett! Megismeri ugyanis annak gyönyörű titkárnőjét, Veronicat, aki azonnal bűvkörébe vonja a fiút. Látszólag Bobby sem hagyja hidegen a nőt, ám egyvalamit elfelejt megemlíteni neki: hogy ő titokban a házas Phil bácsi szeretője. Főhősünk visszatérve New Yorkba beleveti magát az éjszakai életbe: gengszter bátyjával megnyitja a környék egyik legmenőbb szórakozóhelyét. Ám történetük Veronicával ezzel még koránt sem ért véget…
 
Éjszakai ragadozók (2016)
 Éjszakai ragadozók</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5176
Rend.: Tom Ford
Szereplők: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon
Időtartam: 112 perc
Susan, a boldogtalan házasságban élő dúsgazdag galériatulajdonos egy nap csomagot kap volt férjétől, Edwardtól, benne annak kiadás előtt álló regényével. Este, egyedül az ágyban kezd hozzá az olvasáshoz. A könyvet neki ajánlották, de a tartalma erőszakos, szinte pusztító erejű, és a lapokon kibontakozó történet különös módon kapcsolódik össze az azt olvasó nő történetével. Susan önkéntelenül felidézi a szerzővel közös szerelmük legintimebb pillanatait, és közben egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi az írást, melynek hatására átértékeli korábbi döntéseit. Olyan érzelmek tolulnak fel benne, melyeket már elveszettnek hitt, és végül sokkoló felismerésre kényszerül...
 
A fegyvertelen katona (2016)
 A fegyvertelen katona</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5193
Rend.: Mel Gibson
Szereplők: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey
Időtartam: 134 perc
A film Desmond Doss igaz történetét dolgozza fel, aki a II. Világháború idején elsősegélynyújtó katonaként teljesítette szolgálatát és az egyik legvéresebb csatában 75 katona életét mentette meg. Bár önként vonult a háborúba, - de lelkiismereti okokra hivatkozva - megtagadta a fegyverviselést, amivel kivívta társai és felettesei haragját. Egyetlen fegyvere Istenbe vetett hite volt. Egy rendkívül sok emberéletet követelő okinawai ütközet során azonban olyan hőstettet hajtott végre, amiért megkapta a Kongresszusi Becsület Érdemérmet.
 
Hivatali karácsony (2016)
 Hivatali karácsony</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5184
Rend.: W. Speck, J. Gordon
Szereplők: Jason Bateman, Olivia Munn, T. J. Miller
Időtartam: 101 perc
Mikor egy mindenbe belekontárkodó ügyvezető elhatározza, hogy megszünteti a cég egyik rosszul menő szárnyát, az azt vezető öccse úgy érzi, hogy ezt nem hagyhatja annyiban. Mindenre elszánt kollégáival úgy döntenek, hogy egy olyan emlékezetes partit rendeznek, mellyel megszerezhetnek egy nagymenő ügyfelet, és ezzel mindenki állását megmenthetik. Néhány hektoliternyi pia és még annál is több rossz döntést követően azonban a dolgok gyorsan kicsúsznak a kezeik közül, és a buli úgy eldurvul, hogy abba az egész város beleremeg. Munkára fel: ideje bulizni!
 
Kaliforniai álom (2016)
 Kaliforniai álom</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5199
Rend.: Damien Chazelle
Szereplők: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend
Időtartam: 123 perc
Mia, a feltörekvő színésznő meghallgatások között pincérnőként dolgozik, Sebastian, a jazz-zenész pedig sötét lebujokban zongorázgat. Mikor megismerkednek, szerelmük mindkettőjükre inspiráló hatással lesz, ám amint a siker kezd utat törni az életükbe, mindketten olyan döntésekkel szembesülnek, amelyekkel veszélybe sodorják kapcsolatukat. Lehet, hogy azoknak az álmoknak a beteljesülése fogja elválasztani őket egymástól, amelyekért olyan régóta küzdenek?
 
Legendás állatok és megfigyelésük (2016)
 Legendás állatok és megfigyelésük</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5179
DVD 5180
Rend.: David Yates
Szereplők: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler
Időtartam: 127 perc
1926. New York. Egy titokzatos erő mérhetetlen pusztítást rendez az utcákon, és azzal fenyeget, hogy leleplezi a varázslók közösségét. Miután a fél világot bejárta mágikus lények után kutatva, Göthe Salmander épp ekkor érkezik meg a városba, ahol aztán Jacob Kowalski, a mit sem sejtő magnix véletlenül szabadon engedi néhány állatát. Szokatlan hősökből álló csapat verbuválódik a lények előkerítésére, mielőtt azok túl nagy galibát okoznának, küldetésük során azonban Sötét erőkkel szembesülnek.
 
A Nagy Fal (2016)
 A Nagy Fal</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5190
Rend.: Zhang Yimou
Szereplők: Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal
Időtartam: 99 perc
Zsoldosként harcol a középkori Kínában William Garin. Szörnyek támadják meg a csapatát, és csak ketten élik túl a mészárlást. Társával eljut a kanai Nagy Falig, de ott elfogják őket, amikor puskaport próbálnak lopni. Az Erődváros katonái a gonosz lények ellen harcolnak. Garin úgy dönt, hogy részt vesz a véres küzdelemben.

Váratlan szépség (2016)
 Váratlan szépség</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5185
Rend. David Frankel
Szereplők: Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley
Időtartam: 93 perc
Howard Inlet, a sikeres New York-i reklámszakember egy családi tragédia után teljesen magába zárkózik. Barátai veszélyes és kockázatos tervet készítenek a megmentésére, amely a legvégsőkig feszíti a húrt… de talán segít, hogy a visszataláljon az életbe, mielőtt mindent elveszít. Felbérelnek három színészt, akik a Halált, az Időt és a Szerelmet megszemélyesítve segítenek neki, hogy feldolgozza a gyászát. A film arról mesél, hogy még a legnagyobb veszteségek közepette is meg lehet találni az élet szépségét, és hogy csak akkor élünk igazán, ha rájövünk, hogy a szeretet, az idő és a halál kéz a kézben járnak.
 
Zsivány egyes : egy Star Wars történet (2016)
 Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet</div>
						<div>
							(2016) on IMDb
DVD 5186
DVD 5187
Rend.: Gareth Edwards
Szereplők: Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn
Időtartam: 128 perc
 
Egy messzi-messzi galaxisban háború dúl. Félbehagyja a Halálcsillag tervezését Galen Erso, de a Birodalom elfogja a tudóst és rákényszeríti a folytatásra. Kislánya, Jyn elmenekül és törvényen kívüliként nő fel. Üzenetet kap, amelyben az apja beszámol a Halálcsillag biztonsági hibáiról. Jyn és néhány lázadó veszélyes küldetésre vállalkozik, meg akarják szerezni a terveket, hogy legyőzzék a Birodalmat.
 
Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-07-16 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap