A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. június
Új DVD-szerzeményeink
2017. június

Gyerekeknek

Állati nagy szökés (2016)
 Állati nagy szökés</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5198
Rend.: Alberto Rodríguez
Időtartam: 87 perc
Mázli egy barátságos, békés kutyus, akinek élete fenekestül felfordul, amikor gazdái elutaznak, Őt pedig berakják egy kutya hotelbe. Rövidesen kiderül, hogy ez a hotel bizony sokkal inkább egy börtön, ahonnan Mázli igyekszik minél gyorsabban megszökni barátaival.
 
Vigyázz, kész, szörf! 2. : vár egy ütős csapat (2016)
 Vigyázz, kész, szörf! 2.</div>
				<div>
					(2017) on IMDb
DVD 5209
Rend.: Henry Yu
Időtartam: 81 perc 
A nagy sikerű első részben megismert Cody, Pipi Joe és Lani ezúttal is hihetetlen kalandok közepén találja magát: Pingu szigetére érkezik ugyanis a vad mutatványairól elhíresült szörfcsapat, a Nagy Ötös. A legendás banda szárnyai alá veszi Codyt és barátait, és a világ legveszélyesebb hullámai közé kalauzolják őket, ahol nem csak azt tanulják meg hőseink, hogy a betojás nem menő, de a csapatmunka jelentőségére is ráébrednek a szörföző szárnyasok.

Játékfilmek
 
Álmatlanság (2017)
 Álmatlanság</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5213
Rend.: Baran bo Odar
Szereplők: Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Dermot Mulroney
Időtartam: 91 perc 
Vincent Downs, a Las Vegas-i maffiába beépült titkosrendőr egyszerre vív harcot korrupt zsarukkal és vérengző gengszterekkel – miközben ő maga sem szentéletű. Amikor társával az egyik legbrutálisabb helyi maffiózó család kábítószerét nyúlják le, azok megtorlásként elrabolják Downs fiát. A férfi kénytelen versenyt futni az idővel: egyetlen akciókkal tarkított éjszakája van arra, hogy megmentse gyermekét és a törvény kezére juttassa a bűnözőket.
 
Billy Lynn hosszú, félidei sétája (2016)
 Billy Lynn hosszú, félidei sétája</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5215
Rend.: Ang Lee
Szereplők: Joe Alwyn, Kristen Stewart, Chris Tucker
Időtartam: 108 perc 
Egy 19 éves közlegény szemén keresztül enged betekintést a hadszíntér borzalmaiba a film. Billy Lynn és csapata hősként tér haza Irakból, hogy feletteseik utasítására egy győzelmi körúton vegyenek részt. A fiú visszaemlékezésein keresztül azonban megismerhetjük az iraki háború valódi arcát, ami cseppet sem hasonlít arra, amit a propagandagépezet próbál elhitetni az emberekkel.
 
Egy kutya négy élete (2017)
 Egy kutya négy élete</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5205
Rend.: Lasse Hallström
Szereplők: Britt Robertson, Dennis Quaid, John Ortiz
Időtartam: 96 perc 
Bailey egy pajkos kiskutyaként jön a világra, története pedig egy szerető kisfiú karjaiban kezdődik. A tapasztalatlan gazdi és a játékra mindig kész eb hamarosan elválaszthatatlan barátokká válnak, akik feltétel nélkül elfogadják egymást. Megannyi izgalmas kalandot élnek át együtt, miközben Bailey arra a nagy kérdésre keresi a választ: mi lehet a létezése célja, mi keresni valója van az emberek között. Ahogy múlnak az évek a már aggastyán korba lépő Bailey tudja, hamarosan el kell búcsúznia a számára legfontosabb személytől, akivel élete minden egyes napját megosztotta. Ám ekkor megtörténik a csoda, és egy újabb kölyökkutya testében születik ujjá. Később aztán egy újabb és megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.
 
Egy nemzet születése (2016)
 Egy nemzet születése</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5164
Rend.: Nate Parker
Szereplők: Nate Parker, Armie Hammer, Mark Boone jr.
Időtartam: 115 perc
A film főszereplője az 1800-as években élt tanult rabszolga és tiszteletes, Nat Turner . A férfi anyagi gondokkal küzdő gazdája, Samuel Turner  elfogadja a környékbeli ültetvényesek ajánlatát: némi fizetségért cserébe kölcsönadja Natet, aki prédikációival csillapítja le és buzdítja engedelmességre rabszolgatársait. Egy idő után azonban Nat már nem bírja elviselni tovább az őt és a többieket érő testi és lelki bántalmazásokat, ezért felkelést szervez...
 
Az éjszaka törvénye (2016)
 Az éjszaka törvénye</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5192
Rend.: Ben Affleck
Szereplők: Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson
Időtartam: 124 perc 
A rendszer ellen lázadó Joe Coughin önerőből küzdötte fel magát, és ő nem olyan törvényenkívüli, mint azok a gengszterek, akiknek nem hajlandó fejet hajtani: ő hisz az igazságban, és a lelke sem kérgesedett meg. Becsülete megvédése érdekében azonban kénytelen veszélyes úton elindulni, mikor vakmerő bandájával együtt elhagyja Bostont Tampa kedvéért. A bosszú pedig ugyan édesebb, mint az a melasz, amiből Joe az illegális rumot főzi, de hamarosan rádöbben, hogy mint mindennek, ennek is ára van.
 
Harc a szabadságért (2016)
 Harc a szabadságért</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5141
Rend.: Gary Ross
Szereplők: Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Mahershala Ali
Időtartam: 134 perc 
Newt Knight, a déli farmer száll szembe a Konföderációval az amerikai polgárháború idején. Bár minden ellenük szólt, Knight több más kis földbirtokossal és helyi rabszolgával együtt fegyveres lázadásba fogott, és kihirdette Jones megye függetlenségét a Konföderációtól - ezzel megalakítva az ellenségek által körülvett Független Jones Államot.
 
Pofoncsata (2017)
 Pofoncsata</div>
					<div>
						(2017) on IMDb
DVD 5206
Rend.: Richie Keen
Szereplők: Ice Cube, Charlie Day, Tracy Morgan
Időtartam: 87 perc 
Egy iskolai tanári kábé épp olyan, mint maga az élet: zavaros, zajos, látszólag senki sem normális. Egy buzgó, bár kis növésű tanerő, a mimóza lelkű irodalomtanár, aki az életében még alig találkozott más kalanddal, mint a reggeli becsengetés, véletlenül kirúgatja egy kollégáját. Az állását vesztett pedagógus a gátlásait is elveszíti, és úgy dönt, hogy bosszút áll: tanítás utánra verekedni hívja Andyt. A közelgő bunyónak pillanatok alatt híre megy, minden osztály a nagy összecsapásra készül, és senki sem kételkedik abban, hogy kit fognak laposra verni. Maga a jövendő áldozat sem. De mit tehetne mást? Készülni kezd, hogy ha már muszáj kapnia néhány maflást, legalább méltósággal maradjon alul.

Széttörve (2016)
 Széttörve</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5201
Rend.: M. Night Shyamalan
Szereplők: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley
Időtartam: 112 perc 
Kevin pszichiátere segítségével már feltárt a benne lakozó személyiségek közül 23-at, egy utolsó azonban még a felszín alatt lapul, arra várva, hogy kitörjön és eluralkodjon az összes többin. Amikor ez megtörténik, Kevin elrabol három tinédzsert. A foglyul ejtett lányok és Kevin különböző énjei egyaránt a túlélésért küzdenek, miközben a személyiségeket elválasztó falak kezdenek teljesen leomlani.

Utazók (2016)
 Utazók</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5202
Rend.: Morten Tyldum
Szereplők: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
Időtartam: 111 perc 
Egy Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén siklik elegánsan egy távoli bolygó felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Míg úticéljukat el nem érik, a hajón utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák krio-álmukat. Elvileg. A programba azonban hiba csúszik: Jim  és Aurora a tervezettnél 90 évvel korábban ébred fel. Segítségben aligha reménykedhetnek, olyanok, mint két hajótörött egy lakatlan szigeten. Miközben próbálják megérteni, miért mondott csődöt hibernációs ágyuk, rájönnek, hogy az űrhajó hatalmas veszélyben van és így a rajta lévő több mint ötezer ember is. Rajtuk múlik, mi lesz utastársaik sorsa...

Dokumentumfilm
 
Marina Abramovic : a távolság, ami összeköt (2016)
 Marina Abramovic - A távolság, ami összeköt</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5204
Rend.: Marco del Fiol
Időtartam: 85 perc 
Marina Abramovic az ismert művésznő Braziliában kutatja a különböző gyógyítási módok eredetét és kultúráját, valamint ezek kapcsolatát a performansz művészettel és a spiritualitással. Kipróbálja az őslakosok szent gyógymódjait, miközben igyekszik kitisztítani tudatát és megpróbál új inspirációkat meríteni művészetéhez.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-10-17 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap