A könyvtárosság etikai kódexe Hasznos linkek E-könyvtárak Virtuális könyvtárak RSS Vaklap AA
Kezdőlap Impresszum és oldaltérkép Kapcsolatfelvétel
Katalógusok
WEB OPAC
Válogatások
Tematikus ajánlók
Keresés a könyvtár katalógusában - OPAC
OPAC - Mobilra
Vasi Digitális Könyvtár
Vasi Könyvtári Portál
Városi fiókkönyvtáraink
Elismeréseink
Könyvtárunkról kisebbségi nyelveken
Partnerkönyvtárak
Fenntartóink, támogatóink
Közérdekű adatok
Pályázataink
KSZR
www.niif.hu
Bejelentkezés
Új DVD-szerzeményeinkből - 2017. április
Új DVD-szerzeményeink
2017. április

Gyerekeknek

Kubo és a varázshúrok (2016)
 Kubo és a varázshúrok</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5172
Rend.: Travis Knight
Időtartam: 98 perc
Mágikus origamitörténeteket ad elő az okos és jószívű Kubo a tengerparti városka lakóinak, hogy el tudja tartani beteg édesanyját. Nyugodt élete azonban egy csapásra a feje tetejére áll, amikor véletlenül megidéz egy bosszúszomjas szellemet.  Az ádáz Majom és Bogár, a rovarszamuráj és varázserejű hangszere segítségével istenekkel és szörnyekkel száll szembe, hogy megismerje különleges öröksége titkát.
 
Pizsamaparti (2016)
 Pizsamaparti</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5145
Rend.: Catti Edfeldt, Lena Hanno Clyne
Szereplők: Astrid Lövgren, Lilly Brown, Sofia Ledarp
Időtartam: 78 perc
Új kislány érkezik Siv osztályába. Rögtön összebarátkozik Cerisával, aki meghívja, hogy aludjon náluk. Siv élvezi a pizsamapartit, ám amikor éjszaka felébred, a barátnőjének hűlt helyét találja. Egy varázslatos világ elevenedik meg előtte amikor felfedező útra indul  a különös titkokat rejtő házban, hogy két cserfes borz segítségével Cerisa nyomára akadjon.

Játékfilmek
 
3 szív (2014)
 3 szív</div>
					<div>
						(2014) on IMDb
DVD 5167
Rend.: Benoit Jacquot
Szereplők: Benoit Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni
Időtartam: 104 perc
Vidéki útja során lekési a párizsi vonatot Marc. A kisvárosban összetalálkozik Sylvie-vel. Az átbeszélgetett éjszaka után mindketten úgy érzik, újra találkozniuk kell. A randevúra azonban a férfi nem tud elmenni, és később már hiába keresi a nőt. Amikor megismerkedik Sophie-val, nem is sejti, hogy Sylvie testvére.
 
Doctor Strange (2016)
 Doctor Strange</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5162 DVD 5163
Rend.: Scott Derrickson
Szereplők: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams
Időtartam: 110 perc
Sikeres idegsebész Stephen Strange. A keze egy autóbalesetben olyan súlyosan megsérül, hogy többé nem tud műteni. Az orvos összeomlik. Gyógyírt keres a bajára, így jut el a titokzatos himalájai Karmar-Taj nevű helyre. Bár eleinte kételkedik az ősmágus vezette rend tanaiban, hamarosan magában is megtapasztalja a mágikus erőt. Ő is felveszi a küzdelmet a világunk lerombolására törekvő, láthatatlan sötét erők ellen.
 
Érkezés (2016)
 Érkezés</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5173
DVD 5174
Rend.: Denis Villeneuve
Szereplők: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker
Időtartam: 112 perc
Tizenkét titokzatos űrhajó lebeg a Föld tizenkét országa fölött. Az amerikai hadsereg különleges egységet hoz létre, hogy kiderítsék az idegenek érkezésének okát. Dr. Louise Banks nyelvész professzort és Ian Donnelly  fizikust kérik fel, próbáljanak kapcsolatba lépni a különös vendégekkel, mielőtt valamelyik ország radikális lépésre szánná el magát.
 
Hullámlovasok (2014)
 Hullámlovasok</div>
					<div>
						(2014) on IMDb
DVD 5142
Rend.: Helen Hunt
Szereplők: Helen Hunt, Luke Wilson, Brenton Thwaites
Időtartam: 99 perc
Jackie, a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát és fia után utazni Los Angelesbe. Angelo ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással töltse. Ám a nő egyszer csak azon veszi észre magát, ő maga az, aki hatalmas változáson esik át a tengerparton. Megismerkedik egy nála jóval fiatalabb szörfoktatóval, aki mellett újra felfedezi önmagát és nőiességét. Már csak fiával való törékeny kapcsolatát kell újra megszilárdítania...
 
Inferno (2016)
 Inferno</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5148
Rend.: Ron Howard
Szereplők: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan
Időtartam: 117 perc
Langdon professzor, a Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója egy firenzei kórházban tér magához. Nem tudja, hogyan került oda, ahogy azt sem, miképp szerzett lőtt sebet. Az viszont egyértelmű, hogy most is egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. A kórházban megismert Sienna Brooks segítségével próbálja visszanyerni emlékezetét, miközben Európát átszelve igyekeznek megakadályozni, hogy egy vírus kiirtsa a Föld népességének felét.
 
Kémek a szomszédban (2016)
 Kémek a szomszédban</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5171
Rend.: Greg Mottola
Szereplők: Zach Galifianakis, Jon Hamm, Isla Fisher.
Időtartam: 101 perc
Gaffney-ék egy átlagos, már-már unalmas kertvárosi házaspár, épp ezért izgatottak lesznek, amikor beköltözik melléjük a látszólag tökéletes Mr. és Mrs. Jones. A párosnak nem csak a külseje vonzó, de modoruk is kifogástalan. Szinte túlságosan is tökéletesnek tűnnek, ezért Gaffney-ék nyomozásba kezdenek. Nem is sejtik, hogy mibe ütötték az orrukat...
 
A lány a vonaton (2016)
 A lány a vonaton</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5159
Rend.: T. Taylor
Szereplők: Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett
Időtartam: 107 perc 
Válása után alkoholba fojtja a bánatát Rachel Watson. Mindennap felül a vonatra, hogy bemenjen a városba. Útközben a vonat elhalad a régi háza előtt. Irigykedve figyeli egykori férjét és új családját, valamint a pár házzal odébb lakó tökéletesnek látszó házaspárt. Egyik alkalommal olyasmit lát, ami leszállásra kényszeríti, és abban a pillanatban minden megváltozik. Az égető kíváncsiságtól vezérelve Rachel nyomozni kezd, és hamarosan ő is részesévé válik azok életének, akiket eddig csak messziről figyelt – de vajon meddig képes elmenni azért, hogy feltárja az igazságot?

A mélység kalandora (2016)
 A mélység kalandora</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5160
Rend.: Jerome Salle
Szereplők: Lambert Wilson, Audrey Tautou, Pierre Niney
Időtartam: 118 perc
Jacques-Yves Cousteau a XX. század egyik ikonikus alakja, akinek sok mindent köszönhet az emberiség. Felfedezései által megismerhettük, milyen csodás hely a világ, amelyben élünk, kutatásai rávilágítottak, mennyire fontos megóvni környezetünket. Amellett, hogy életét a tengerek, óceánok mélyének kutatásával töltötte, folyamatosan kereste helyét a világban, valamint saját boldogságát és az élet értelmét.

Szeretteink körében (2016)
 Szeretteink körében</div>
					<div>
						(2016) on IMDb
DVD 5151
Rend.: John Krasinski
Szereplők: Sharlto Copley, Charlie Day, Richard Jenkins
Időtartam: 85 perc 
A feltörekvő New York-i művész, John Hollar kénytelen visszatérni álmos kis szülővárosába, amikor hírt kap róla, hogy édesanyja megbetegedett. A szülői házban ismét előtörnek a régi problémák: diszfunkcionális családja, középiskolai riválisa és a még mindig utána sóvárgó ex-barátnője nehezítik meg John életét, akit mindeközben az apasággal kapcsolatban is komoly kételyek gyötörnek, barátnője ugyanis mindenórás terhes. Szívbe markoló betekintést ad a családi és baráti kapcsolatok bonyolult, mégis széttéphetetlen kötelékébe.

Tiszta szívvel (2016)
 Tiszta szívvel</div>
				<div>
					(2016) on IMDb
DVD 5165
Rend.: Till Attila
Szereplők: Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán, Fekete Ádám
Időtartam: 99 perc
A gerincsérült Zoli kerekesszékben él, komoly műtétre lenne szüksége. Egyetlen barátja a szintén mozgássérült Barba Papa. A két fiatal barátságot köt a börtönből szabadult Rupaszovval. A tűzoltóból bérgyilkossá avanzsált férfi a szerb maffiózónak dolgozik. A fiúk alvilági leszámolásba keverednek. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait.

Összeállította: Nagyváradi NóraElérhetőségek
Nyitvatartás
Új könyvek
Rólunk írták
Képgalériák
Archívum
Gyakori kérdések
Fórum/vélemény
Keresés a honlapon
Szavazás
Ön szerint szükség van a házi kölcsönzésre?
Igen, mert sok az otthonából nehezen kimozduló idős vagy fogyatékkal élő ember, akinek fontos az olvasás, a kultúra.
Igen, mert az ellátottak így nem csak könyvet/filmet/ zenét kapnak havi rendszerességgel, hanem figyelmet, jó szót is.
Igen, mert a családtagoknak erre már nem biztos, hogy marad ideje, energiája.
Nem, mert a családtagok erről tudnak gondoskodni.
Nem, mert a lakásba nem szívesen engedünk be "idegent".
Nem, mert elegendő szórakozás a televízió és a rádió.
 
 
 
 
Legyen a kezdőlapom | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum és oldaltérkép | Kapcsolatfelvétel Copyright © 1997-2008. Berzsenyi Dániel Könyvtár. Minden jog fenntartva.
Utolsó frissítés dátuma: 2018-07-16 www.ysolutions.hu
 
 
Kezdőlap